ANPA 2014 sau odiseea pescarului amator
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ANPA 2014 sau odiseea pescarului amator
Ca proaspat posesor de ambarcatiune si de permis pantru dansa, m-am conformat legilor si am achitat taxa de 30 lei +2 lei timbru fiscal. Nu comentam legalitatea taxei sau a necesitatii timbrului fiscal, desi le consider pe ambele dincolo de forma actuala a legii. Consider totusi normala "taxarea" de catre stat a unei resurse.
Am depus la ANPA copie chitanta pe 2014+buletin iar pe spatele chitantei anpa a lipit timbrul si aplicat o stampila +precizarea ca s-au primit documentele.Mi s-a comunicat ca nu mai sunt carduri de plastic pentru permis (ultima oara cand am platit anpa a fost in 2011, anterior trecerii pe plastic) iar primul pas e organizarea unei licitatii pentru fabricarea unui nou lot.
Ma vad acum prins in situatia imbecila in care politia de frontiera nu imi acorda viza de PG pentru pescuit sportiv doar pe baza chitantei, toata lumea da din umeri. Vreau sa iau PG pentru Giurgiu, Calarasi si Tulcea.
Exista probabilitatea sa mai gasesc minunatele carduri pe la vreo asociatie?
Am depus la ANPA copie chitanta pe 2014+buletin iar pe spatele chitantei anpa a lipit timbrul si aplicat o stampila +precizarea ca s-au primit documentele.Mi s-a comunicat ca nu mai sunt carduri de plastic pentru permis (ultima oara cand am platit anpa a fost in 2011, anterior trecerii pe plastic) iar primul pas e organizarea unei licitatii pentru fabricarea unui nou lot.
Ma vad acum prins in situatia imbecila in care politia de frontiera nu imi acorda viza de PG pentru pescuit sportiv doar pe baza chitantei, toata lumea da din umeri. Vreau sa iau PG pentru Giurgiu, Calarasi si Tulcea.
Re: ANPA 2014 sau odiseea pescarului amator
Minunatul card tebuie sa vina tiparit cu numele tau,cred ca s-au tiparit carduri pt fiecare asociatiie in parte si au fost trimise catre acestia iar cand pescarul vine sa-si vizeze permisul primeste si cardul pe propria semanatura.Mie mi-au tiparit cardul cu numele gresit si a durat 2 ani sa mi-l schimbe, inlocuiasca cu unul cu numele meu scris corect 

da, m-am informat intre timp la anpa, nu am alta solutie decat asteptarea pentru a fi 100% in legalitate. Ca varianta de avarie, inspectoratele care fac figuri (si pe buna dreptate, ca asa scrie in lege) este sa cer pg doar pentru activitati recreative, nu pescuit iar la un eventual control sa arat doar dovada achitarii taxei pe 2014 pe numele meu si a luarii ei in evidenta de catre anpa. Care nu are bani pentru a tipari permise noi.
Bleah....
Bleah....
Pentru PG de Tulcea aveţi nevoie de permis ARBDD, nu de permis ANPA. Am un coleg care a vizat deja la APC 21, iar acum are deja permis de pescuit ARBDD + permis acces Rezervatia Biosferei (30+30 lei). Stiu ca obtin si carduri ANPA, iar PG-urile de Giurgiu, Călăraşi nu sunt o problema, deja distribuie PG-uri rezolvate.sosoktm scrie:Ca proaspat posesor de ambarcatiune si de permis pantru dansa, m-am conformat legilor si am achitat taxa de 30 lei +2 lei timbru fiscal. Nu comentam legalitatea taxei sau a necesitatii timbrului fiscal, desi le consider pe ambele dincolo de forma actuala a legii. Consider totusi normala "taxarea" de catre stat a unei resurse.
şi Teleorman nu sunt o problemă.
Colegul meu a fost si cu actele mele saptamana trecută, permisele de Delta, pe numele meu, le-am primit pe loc, iar termenele pentru obtinere PG Giurgiu, Calarasi, Tulcea si Teleorman sunt in total de 2 saptamani. Pe 26 februarie se scurge acest termen si revin cu informatia.
Precizare-am card ANPA 2013.
Te rog sa întelegi ca incerc sa te ajut saţi rezolvi problema, nu fac reclamă nimănui. Dimpotrivă, dacă nu se ţin de cuvânt...scriu aici.
@zavera....multumesc pt raspuns, nu se pune problema de reclama. Nu am nimic impotriva unor asociatii care se descurca mai bine decat altele. In final e vorba de a isi tine aproape membrii cotizanti. Imi pare totusi destul de ciudat ca au plastice pe 2014, anpa a spus ca noile plastice nu vor fi la fel cu cele emise pana acum, dar ca NU EXISTA deocamdata.
Voi achita si taxele de acces si pescuit ARBDD, insa frontiera de la tulcea mi-a spus ca imi trebuie anpa, nu neaparat arbdd. Saga continua, voi reveni cu postare dupa ce ma dumiresc exact la zona deltei, teoretic daca in RBDD nu valideaza anpa atunci pentru PG e necesara plata la ARBDD.
Giugiu mi-a confirmat si pe scris ca nu imi pot da PG fara card anpa+chitanta!!
Termenele pt pg stiu ca sunt 30 zile, nu 14.Revin si cu asta, daca aflu ceva clar, oficial.
Voi achita si taxele de acces si pescuit ARBDD, insa frontiera de la tulcea mi-a spus ca imi trebuie anpa, nu neaparat arbdd. Saga continua, voi reveni cu postare dupa ce ma dumiresc exact la zona deltei, teoretic daca in RBDD nu valideaza anpa atunci pentru PG e necesara plata la ARBDD.
Termenele pt pg stiu ca sunt 30 zile, nu 14.Revin si cu asta, daca aflu ceva clar, oficial.
-
- utilizator constant
Domnilor, cardurile sunt eliberate NUMAI de ANPA (asociatiile trimit tabele nominale cu numele membrilor) si distribuite, eventual, si de asociatii. Nici o asociatie nu are carduri "de rezerva", iar ANPA nu elibereaza, deocamdata aceste carduri, din lipsa de blancuri...
APC 21 nu are nu a avut si nu elibereaza carduri 2014. Pentru PG- uri insa, ar fi bine sa ne contactati, poate va putem ajuta...
Iancu Dumitrescu, secretar APC 21
APC 21 nu are nu a avut si nu elibereaza carduri 2014. Pentru PG- uri insa, ar fi bine sa ne contactati, poate va putem ajuta...
Pentru exactitate:sosoktm scrie:@zavera....multumesc pt raspuns, nu se pune problema de reclama. Nu am nimic impotriva unor asociatii care se descurca mai bine decat altele. In final e vorba de a isi tine aproape membrii cotizanti. Imi pare totusi destul de ciudat ca au plastice pe 2014, anpa a spus ca noile plastice nu vor fi la fel cu cele emise pana acum, dar ca NU EXISTA deocamdata.
- nu am scris ca cei de la APC 21 scot carduri de plastic 2014. Atat eu, cat si amicul meu, avem carduri 2013.
- pentru PG Tulcea, au fotocopiat permisul ARBDD, au atasat cererea si o fotocopie CI si l-au pus in teanc. Urmau sa plece a doua zi la Tulcea La fel au procedat cu colegul meu, dar el a fost inaintea mea si are deja are documentele.
- posibil ca la Tucea sa mearga si cu ANPA, pentru ca intre Macin si Tulcea nu este Delta Dunarii.
- mie mi-au zis 15 zile pentru toate, voi vedea. Si, evident, voi informa.
Iata o postare mult mai directa, din partea cuiva direct racordat la fenomen.Dumitrescu Iancu scrie:Domnilor, cardurile sunt eliberate NUMAI de ANPA (asociatiile trimit tabele nominale cu numele membrilor) si distribuite, eventual, si de asociatii. Nici o asociatie nu are carduri "de rezerva", iar ANPA nu elibereaza, deocamdata aceste carduri, din lipsa de blancuri...
Multumesc, domnule Dumitrescu.

-
- veteran
D-le Dumitrescu , APC 21 in cat timp obtine PG-urile si care este tariful pentru cei care nu fac parte din asociate ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
- utilizator constant
si pentru Zavera: Astazi am adus PG-urile GR, CL si TR pentru membrii nostri care au achitat pana pe data de 6 februarie inclusiv, deci faceti socoteala...Mister Fisherman scrie:D-le Dumitrescu , APC 21 in cat timp obtine PG-urile si care este tariful pentru cei care nu fac parte din asociate ?
PG- urile de Tulcea, pentru aceasi perioada, le aducem Miercuri, 19 februarie...
Fisherman, iti trimit un mesaj...