Ancorat pe DUNARE

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 29 Oct 2010, 11:10

@dragos_g
@feugen
@Diver
@storm xxx
@kingofbeasts
@armand
@cristi cristi

Multumesc,
:D
Daca nici acum nu-mi iese o ancorare buna, inseamna ca n-am ce sa caut singur pe-acolo, cel putin ancorat ! :roll:

@armand
barca ta e gonflabila? Daca da , nu-ti este teama sa o tai in cioate si pomi scufundati ?

@kingofbeasts
Ma refereama la situatiile in care te ancorezi in aval sau in amonte de locul pe care vrei sa-l pescuiesti.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 29 Oct 2010, 11:18

Daps...am un kingfisher de 3.3 metri.

Nu are nici o treaba cu taiatul. Am luat copaci in apa cu motorul la blana...sare din ei fara nici un stres. Jigu sau lingura nu prinde, scoica se sparge...cu cutitul n-am incercat... :lol:

Singurul caz in care cred ca s-ar putea sparge ar fi daca as pune-o pe un fund de borcan sau m-as izbi in fierbeton.

Si oricum, din constructie, la Valmex nu se mareste crapatura singura...deci chiar daca o infingi in ceva, nu-ti explodeaza ci doar face o gaura de dimensiunea obiecutului buclucas.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Oct 2010, 12:19

ANDREI RIGA scrie: @kingofbeasts
Ma refereama la situatiile in care te ancorezi in aval sau in amonte de locul pe care vrei sa-l pescuiesti.
de regula trebuie sa te ancorezi deasupra locului de pescuit , in amonte de el sau langa el. asta pentru a putea conduce momeala sau naluca catre zona in care stau pestii (cu ajutorul curentului de apa).
singurele situatii in care poate fi rentabil sa te ancorezi in aval de locul de pescuit , sunt la anafoare sau la gropi cu apa lina din afara curentului.
Cum spunea si Armand , depinde de specia vizata , de stilul de pescuit pe care-l practici si de alti factori.
acolo onde sunt pomi intregi in apa langa praguri, acestia de regula sunt intorsi de curent cu crengile in aval si radacina in amonte. ca sa poti pescui sub ei trebuie sa dai in zona in care au radacina si tulpina si sa lasi momeala sau naluca sa curga sub crengi sau chiar langa ele. nu poti sa faci asta daca esti ancorat in aval de pom.

Scrie răspuns