ANATOMIE SHIMANO TWIN POWER;BRAIN STORMING
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
In esentza angrenajul celor doua mulinete e la fel.Diferentze exista doar in mecanismul de ridicare a tamburului in favoarea noului model(am mai scris intr-un post de al meu despre asta la mulinete parca).In timp ce la modelul vechi axul tamburului era invartit direct de melcul de bronz(vezi poza) la noul model s-a introdus o rotitza cu rol de a modifica raportul(incetini urcarea tamburului)-vezi poza a doua.Aceasta modificare are ca rezultat o asezare de 2 ori mai deasa(stransa, spira langa spira) a spirelor pe tambur(cu o ridicare de aprox. 2mm).
poza:la modelul vechi axul tamburului face contact direct cu melcul
poza:la noul model axul primeste impulsul prin intermediul unei perechi de rotitze dintzate interpuse
Acele rotitze suplimentare desigur ca necesita spatiu si astfel carcasa noului model e mai lata.Astfel si axul rotii dintate a trebuit marit(alungit).Rulmentii manivelei au fost si ei distantzatzi ceea ce mareste stabilitatea angrenajului.Merita mentionat faptul ca la twin power roata dintzata nu e turnata intr-o bucata ci pe o placutza(roata cum vreti ) de otzel e presata roata dintzata.
poza:stanga modelul nou dreapta model vechi
Celor care vor sa-si curete,unga etc. mulineta singuri dar care nu vor sa o desfaca acasa le va placea noul sistem cu orificiu ce permite ungerea-completarea uleiului- fara demontarea mulinetei.Se realizeaza cel mai usor cu o seringa putand introduce vaselina cantitate cat un "bors"-cred ca e boaba de piper sau mazare nu mai stiu exact- sau 1-2 picaturi de ulei.
Concluzie( sau sinteza tradus motamo):
Mulineta testata este puternica, stabila, functioneaza usor si e ergonomica.Are rulmenti in toate punctele esentziale, este fabricata atent,imbinarile sunt precise fara jocuri.Concomitent cu introducerea noutatilor tehnologice(ridicare super inceata a tamburului, bushon de ungere) s-au pastrat toate caracteristicile vechiului model, precum si elegantza sobra(e mai greu de gasit cuvantu perfect in romana) fiind astfel si in viitor visul si modelul preferat al pescarilor de spining seriosi(sau mai cu pretentzii)
poza:la modelul vechi axul tamburului face contact direct cu melcul
poza:la noul model axul primeste impulsul prin intermediul unei perechi de rotitze dintzate interpuse
Acele rotitze suplimentare desigur ca necesita spatiu si astfel carcasa noului model e mai lata.Astfel si axul rotii dintate a trebuit marit(alungit).Rulmentii manivelei au fost si ei distantzatzi ceea ce mareste stabilitatea angrenajului.Merita mentionat faptul ca la twin power roata dintzata nu e turnata intr-o bucata ci pe o placutza(roata cum vreti ) de otzel e presata roata dintzata.
poza:stanga modelul nou dreapta model vechi
Celor care vor sa-si curete,unga etc. mulineta singuri dar care nu vor sa o desfaca acasa le va placea noul sistem cu orificiu ce permite ungerea-completarea uleiului- fara demontarea mulinetei.Se realizeaza cel mai usor cu o seringa putand introduce vaselina cantitate cat un "bors"-cred ca e boaba de piper sau mazare nu mai stiu exact- sau 1-2 picaturi de ulei.
Concluzie( sau sinteza tradus motamo):
Mulineta testata este puternica, stabila, functioneaza usor si e ergonomica.Are rulmenti in toate punctele esentziale, este fabricata atent,imbinarile sunt precise fara jocuri.Concomitent cu introducerea noutatilor tehnologice(ridicare super inceata a tamburului, bushon de ungere) s-au pastrat toate caracteristicile vechiului model, precum si elegantza sobra(e mai greu de gasit cuvantu perfect in romana) fiind astfel si in viitor visul si modelul preferat al pescarilor de spining seriosi(sau mai cu pretentzii)
-
- veteran
cu placere
intra aici sa te lamuresti si cu oscilatia:
http://xxx.shimano-eu.com/catalog/xxx ... 4507492044
a doua coloana prima de sus click
la twin power e asta:
Excellent line lay comes courtesy of Aero Wrap and 2-Speed Oscillation. Line lay is pre-set as a flat parallel style, though this can also be adjusted to conical or reverse-conical by using the Adjustable Line Lay system.
daca nu ma insel mai bagi shaibe care mai ridica tamburu respectiv le scoti sa-l puna mai mult pe un capat sau altu al tamburului- la asta se refera
si mie imi face cu ochiu numa deocamdata ma multzumesc cu ryobi zauber care are si el oscilatie lenta
intra aici sa te lamuresti si cu oscilatia:
http://xxx.shimano-eu.com/catalog/xxx ... 4507492044
a doua coloana prima de sus click
la twin power e asta:
Excellent line lay comes courtesy of Aero Wrap and 2-Speed Oscillation. Line lay is pre-set as a flat parallel style, though this can also be adjusted to conical or reverse-conical by using the Adjustable Line Lay system.
daca nu ma insel mai bagi shaibe care mai ridica tamburu respectiv le scoti sa-l puna mai mult pe un capat sau altu al tamburului- la asta se refera
si mie imi face cu ochiu numa deocamdata ma multzumesc cu ryobi zauber care are si el oscilatie lenta

-
- veteran
Si eu cu un Team Daiwa Z 2500 CU(varianta USA pt Tournament Z 2500C japonez),corp din aluminiu,rotor din aluminiu-magneziu,13 rulmenti,tambur conicitate inversa,worm gear,etc.Am citit pe un forum "de specialitate" ca ar fi mai buna decat high end-ul actual de la Daiwa,Tournament Airity.Mai ramane noul tunnig pt. Certate adica Certate Hiper Custom=are angrenajul de la Saltiga(cred bronz) pe www.plat.co.jp.Deci ca si mulinetele de odinioara cu angrenaje bronz/otel...
nu reusesc sa gasesc daiwa aia
despre asta e vorba?
http://www.eastcoasttackle.com/index.ht ... ng%20Reels
categoric e buna
si steez mi se pare super
despre asta e vorba?
http://www.eastcoasttackle.com/index.ht ... ng%20Reels
categoric e buna
si steez mi se pare super
-
- veteran