ajvps
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
ajvps
da,si daca te prinde politia de frontiera tot 800.asa era anul trecut cel putin...
-
- veteran
Cu politia de frontiera ma descurc eu. Cumpar de la basarii din Obor cateva grenade defensive si va promit ca fac tot posibilul sa mai raresc randurile politistilor de frontiera care si asa manaca de pomana banii bugetului, amendand si haituind degeaba pescarii de pe frontiera dunareana (desi suntem in UE iar pe zona cu Bulgaria legea europeana ne da voie sa stam pe granita cat si cum vrea muschiul nostru - e libertatea de miscare una dintre cele 4-5 libertati fundamentale garantate de UE pentru euro-cetateni) si inchizand ochii la contrabandisti! 

-
- veteran
Dan popa,
Recunosc ca am exagerat (om sunt si eu si mai gresesc la nervi) dar pe de alta parte politia de frontiera persista in a ne obliga sa avem PG-uri din astea comuniste, care incalca legile europene si pescarii se supun ca vitzeii si le fac pe plac domnilor politisti de froniera in loc sa ne mobilizam cu totii si sa refuzam sa mai cerem PG-uri! Oare credeti ca intre Franta si Germania pescarii pe Rin sau pe alte rauri au nevoie de PG? Sau pe lacul Leman intre Franta si Elvetia e nevoie de PG? Aiurea! PG-ul e o reminiscenta comunista! Practic PF te obliga sa pierzi o zi si sa dai bani pentru acel permis cand ei de fapt nu mai au dreptul sa ceara pescarilor asa ceva. Cu ce drept PF ma impiedica pe mine, cetatean roman, sa stau pe malul Dunarii si sa pescuiesc? Doar e si tara mea, platesc impozite, am facut armata etc. Hai sa avem demnitate si sa refuzam injosirea asta!
Astept sa vad ce reactie aveti si daca e intensa bag un topic nou la discutii despre pescuit.
Recunosc ca am exagerat (om sunt si eu si mai gresesc la nervi) dar pe de alta parte politia de frontiera persista in a ne obliga sa avem PG-uri din astea comuniste, care incalca legile europene si pescarii se supun ca vitzeii si le fac pe plac domnilor politisti de froniera in loc sa ne mobilizam cu totii si sa refuzam sa mai cerem PG-uri! Oare credeti ca intre Franta si Germania pescarii pe Rin sau pe alte rauri au nevoie de PG? Sau pe lacul Leman intre Franta si Elvetia e nevoie de PG? Aiurea! PG-ul e o reminiscenta comunista! Practic PF te obliga sa pierzi o zi si sa dai bani pentru acel permis cand ei de fapt nu mai au dreptul sa ceara pescarilor asa ceva. Cu ce drept PF ma impiedica pe mine, cetatean roman, sa stau pe malul Dunarii si sa pescuiesc? Doar e si tara mea, platesc impozite, am facut armata etc. Hai sa avem demnitate si sa refuzam injosirea asta!
Astept sa vad ce reactie aveti si daca e intensa bag un topic nou la discutii despre pescuit.
Interesant ce spuneti voi aici cu reciprocitatea asta..mi-aduc aminte ca vara trecuta eram pe la calimanesti,vrancea si intr-o noapte vine filiala ne cere permisul de pescuit...se uita la unditzi,au vazut ca erau stranse pe timp de noapte...si la care unul din ei zice"ba,baietilor da daca v-ati vizat permisul in bacau(eu sunt din onesti) de ce nu dati la peste in bacau?ce cautati la noi in vrancea?"imi venea sa-l iau de gulerul ala jegos si sa-l proptesc la somn...cum adica ma?nu Romania asta toata e a noastra..eu imi vizez permisul sa fiu in legalitate si sa arat ca sunt pescar adevarat si respect balta si pestele...dar daca vreau sa pescuiesc in arad o data..asta nu e problema filialei din zona respectiva..am permis,e vizat..la revedere...m***ii mamii lor de nesimtiti...odata si odata li se infunda...se ia de mine ca pescuiesc in vrancea si eu sunt din bacau...si aia cu kilometri de setca si navoade nu mai au nimic....unde e dreptatea in tara asta?
-
- veteran
"la care unul din ei zice"ba,baietilor da daca v-ati vizat permisul in bacau(eu sunt din onesti) de ce nu dati la peste in bacau?ce cautati la noi in vrancea?"
Veleno,
Trebuie sa il intrebi si tu pe acel paznic vigilent din Vrancea - tu unde te duci sa iti petreci concediul mai animalule (ca sa citez un personaj ilustru)? Nu mergi la mare, la munte, in alte judete? Cu ce drept iesi tu din Vrancea mai....? Sau de ce mamanci branza si iaurt produse la Cluj sau la Iasi bai...(alt epitet) si nu cumperi din asta de Vrancea? De ce ti-ai luat nevasta din alt judet bai bivole? Si puteai sa termini discutia ajutandu-l pe bravul vrancean sa faca o baie imbracat in Calimanesti, eventual il ajutai sa spele gratis si Aro-ul filialei in aceeasi apa! Dar de ce ma mai mir? Tineti minte ca a existat si un Partid al Moldovenilor? Maine poimanine aud ca astia din Vrancea sau unii din Bacau, Iasi, Cluj etc fac partide micro-regionale si cer autonomie maxima apoi secesiune de Romania....Trebuie combatute ferm falsele regionalisme care conduc la subrezirea unitatii nationale.
Veleno,
Trebuie sa il intrebi si tu pe acel paznic vigilent din Vrancea - tu unde te duci sa iti petreci concediul mai animalule (ca sa citez un personaj ilustru)? Nu mergi la mare, la munte, in alte judete? Cu ce drept iesi tu din Vrancea mai....? Sau de ce mamanci branza si iaurt produse la Cluj sau la Iasi bai...(alt epitet) si nu cumperi din asta de Vrancea? De ce ti-ai luat nevasta din alt judet bai bivole? Si puteai sa termini discutia ajutandu-l pe bravul vrancean sa faca o baie imbracat in Calimanesti, eventual il ajutai sa spele gratis si Aro-ul filialei in aceeasi apa! Dar de ce ma mai mir? Tineti minte ca a existat si un Partid al Moldovenilor? Maine poimanine aud ca astia din Vrancea sau unii din Bacau, Iasi, Cluj etc fac partide micro-regionale si cer autonomie maxima apoi secesiune de Romania....Trebuie combatute ferm falsele regionalisme care conduc la subrezirea unitatii nationale.
-
- veteran
ajvps oltenita are in mod sigur reciprocitate cu ajvps giurgiu. in schimb daca ai permis vizat la bucuresti se si supara sefu' de la ajvps oltenita ca il deranjezi pt o stampila( p.f. oltenita nu da viza de pg daca in prealabil nu iti iei viza de la ajvps oltenita, viza care se da pe baza de bani sau reciprocitate).
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid