Adio Dridu! uichendul trecut 26-27Septembire

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 05 Oct 2009, 21:02

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Oct 2009, 21:04

Adiwolf
Ce ape mai au asociatziile?Ma refer la cele de la mine din judetz...Sopa?Bradeni?Adica zero.Cam asta il impiedica pe Alex sa mai bage cate un control.Cred ca-tzi placea si tzie perioada aia cand nr. braconierilor era redus destul de mult.E seara si chiar nu am chef sa caut msj.in care chiar tu spuneai ca aici la noi se mai misca ceva.Atunci stiam unde sa sun,acum?La jandarmi,politzie,hai sa fim seriosi.
PS:Daca n-au raspuns la voi in judetz(cand ai sunat),crezi ca o sa o faca aici? :lol: :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 05 Oct 2009, 22:51

asociatiile au la indemana instrumente cu care sa poata face ceva si nu e vorba aici de controale ci de o lupta de nivel politic ca sa-i spunem asa. in primul rand e vorba de "luari de pozitii oficiale "adica niste documente prin care isi anunta dezacordul si iau atitudine fata de asemenea fapte , luari de pozitie care se fac publice prin mediatizare. Apoi, ca entitati cu personalitate juridica care reprezinta interesele unor grupuri, ar trebui sa faca sesizari catre autoritatile competente (mediu,anpa,parchet, politie ,ministere,etc.).apoi ,cel putin la nivel zonal ar trebui sa participe efectiv la refacerea ecosistemului care a existat inainte de dezastru si asta prin presiuni asupra autoritatilor pentru utilizarea unei cote parti din amenzi pentru repopulare cat si prin mici actiuni de populare dupa bugetul fiecarei asociatii , prin ecologizarea zonei (ca tot s-a golit barajul se poate curata mai usor) si nu numai (mai sunt si alte metode)
chestiunile astea ar trebui sa le stie si sa le faca asociatiile prin reprezentantii lor nu sa stea pasive si sa discute despre asemenea dezastre la rubrica fapt divers sau stirile de aseara.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Oct 2009, 13:55

Eu pun pariu ca din toata masa aia forfotitoare de flamanzi dotati cu japca si plase, cam 30% erau agresivi sau f agresivi si restul doar curiosi, lacomi sau cu "spirit antreprenorial". ceva de genul "dom'le daca tot s-a dat drumul la baraj si pestele ramas aici va muri de ce sa nu manance si gura mea ceva? Ce, eu sunt mai prost ca ceilalti?"
Cred ca inainte ca politia si jandarmerica sa primeasca ordine clare sa combata braconajul, ar trebui sa fie legi fff clare privind deschiderea barajelor: cine si cand are voie, ce se intampla cu pestii, cine si daca e autorizat sa faca ceva. Ptr ca altfel politistul va spune ca nu e de datoria lui, ca e liber la prins peste daca deja s-a deschis barajul etc. Cat despre cel ce administreaza barajul Dridu si cere taxa aia de 20 lei pe zi, ce pot spune? Daca nu a avut nimic de zis vazand cum sunt luati pe sus pestii, presupun ca fie se gasea printre aia de pe mal, fie era beat mort undeva prin vreo carciuma, fie afacerea cu lacul e doar a 11-a spita la roata carutei si de fapt are alte multe afaceri...De fapt, stie cineva cine administreaza barajul si ce telefon sau email are?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Oct 2009, 14:12

kingofbeasts scrie:asociatiile au la indemana instrumente cu care sa poata face ceva si nu e vorba aici de controale ci de o lupta de nivel politic ca sa-i spunem asa. in primul rand e vorba de "luari de pozitii oficiale "adica niste documente prin care isi anunta dezacordul si iau atitudine fata de asemenea fapte , luari de pozitie care se fac publice prin mediatizare.
stii cat cer nemernicii din presa sa mediatizeze "aiurelile" noastre?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Oct 2009, 21:06

ilie scrie:Adiwolf
Ce ape mai au asociatziile?Ma refer la cele de la mine din judetz...Sopa?Bradeni?Adica zero.Cam asta il impiedica pe Alex sa mai bage cate un control.Cred ca-tzi placea si tzie perioada aia cand nr. braconierilor era redus destul de mult.E seara si chiar nu am chef sa caut msj.in care chiar tu spuneai ca aici la noi se mai misca ceva.Atunci stiam unde sa sun,acum?La jandarmi,politzie,hai sa fim seriosi.
PS:Daca n-au raspuns la voi in judetz(cand ai sunat),crezi ca o sa o faca aici? :lol: :lol:
e musai sa aiba in propietate acele ape??
nu pot face si voluntariat??macar pt inceput,pana conving ca .......
sau acest cuvant nu este in vocabularul lor?? eu zic ca ar trebui sa invete sa ofere intai,sa convinga si deabia apoi sa ceara.
nu cred ca ia impiedicat cineva sa faca controale sau sa aiba grija de ape,doar orgoliul exacerbat si prostia din capul lor ii face sa nu vada si altfel lucrurile
nu vreau sa dezgrop din nou acest subiect,dar prea le plangi de mila acestor asociatii care au dovedit..................NIMIC.
voi recunoaste mereu ca la voi in judet,cat de cat, comparativ cu alte locatii din tara pe care le-am vizitat si pe care am pescuit, acea asociatie la care faci tu referire a mai facut cate ceva,dar asa cum am mai spus, a-ti fost un caz mai fericit.
rugamintea mea este sa incheiem aici aceasta dezbatere fiindca sigur nu ajungem la un consens,iar pe viitor e bine sa nu generalizam.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Oct 2009, 21:08

MihaiV scrie: stii cat cer nemernicii din presa sa mediatizeze "aiurelile" noastre?
nu.
cat??
de ce nu faceti publice astfel de lucruri??

Scrie răspuns