Actiune de ecologizare la Cluj-Napoca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Re: Actiune de ecologizare la Cluj-Napoca

Mesaj de danone » 13 Mai 2014, 13:35

Sorin scrie: daca sunt pestii tai , ii iei frumos , ii bagi in vana acasa si pescuiesti dupa ei cat doresti .
Ai dreptate, intradevar in zona respectiva Somesul e ca o vana , asa ca ceva peste nu strica sa se bage.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Mai 2014, 13:39

Păi atunci doar populati fără să şi pescuiti şi e mai mult decât ok
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Mai 2014, 13:40

Zamfi, din pacate facem parte din societatea asta defecta..si ei(care incerarca macar sa faca ceva) si eu, dar si tu...si cu totii o facem sa fie asa cum e ea acum in acest moment...cu bune si cu rele...depinde de noi ce alegem, sa huiduim sau sa punem mana si sa facem "ilegalitati" de genu'.
Ai dreptate ULK (acum am vazut postul :oops: ) si eu si tu facem parte din societatea asta "defecta" .De ceva vreme ,personal ,incerc insa sa ma educ in respectarea legilor bune sau rele ,cum o fi ele! Stii cum e ,o chestie foarte subiectiva asta cu legile si am putea-o duce la absurd cu exemple cel putin ciudate ! Ca fapt divers ,acum ceva anisori in urma daca un sef de caverna forta o femeie sa faca sex cu el era ...ceva normal ( cred :lol: ).Acum ii spunem viol si pedepsim fapta. De ce? Pentru ca am constatat noi ca asa este uman ,normal , etc. Deci acum ceva mii de ani cineva credea ca este o lege nescrisa a naturii ,ca e normal ca sexul tare sa domine ,bla,bla ...Acum e interzis prin Lege! Fac pariu ca la inceputurile legii multi barbati nu au fost de acord cu ea... :lol: In fine ,am dat un exemplu extrem doar pentru o imagine ... :headbash:
Sigur ca este mult mai ok sa incerci sa faci ceva notabil si in folosul comunitatii decat sa stai si sa freci netul ! Insa este ideal sa faci ceva pentru comunitate in spiritul si litera legii! Nu merg ,dpmdv , exemple cu uitati-va cine a facut legea , pentru cine e ,cine o respecta masa-i c... :oops: si alte chestii. :lol:
Serios acuma , sunt la fel de afectat de prohibitie ca multi altii , nu-mi convine deloc , poate chiar ca o sa risc si o sa ies la un spinning pe o apa naturala , insa ...nu public! Nu avem nevoie ,cred eu , de exemple din acestea! Si asta deoarece omul este ...om si va prinde mult mai usor raul decat binele dintr-o actiune de genul! Nu o sa auzi laude venite decat din partea putinilor oameni de bun simt, marea masa va fii bucuroasa ca are peste in apa (doar nu o sa-l prindeti tot! :lol: ) si ca vor avea un precedent ...
Scriu toate astea pentru ca ,asa cum bine stii , te respect ,pe tine si pe multi care scriu pe aicea, mai mult as putea sa spun ca iubesc Clujul (am avut 5 ani viza de flotant ce naiba :lol: ) ,cunosc binisor Somesul pe zona respectiva si ma gandesc cum o sa-i mai poata controla DUPA ,cineva pe pescarii (baboieri sau nu!) care vor pescui pe acolo...
Insa ,la fel de adevarat este faptul ca uneori poate e mai bine sa faci ceva ,chiar daca nu tocmai ortodox , decat sa nu faci nimic ...Poate . Spun asta deoarece sunt convins ca tu ,cel putin , indiferent daca participi sau nu la actiune esti manat de sentimente bune ! Probabil si altii . Ma rog ,sigur si altii .

Insa ,eu personal ,raman la principiile mele ,bune sau rele , chiar cu riscul de a supara pe cineva prin prisma acestei postari si a netului ...total sec si fara trairi!
Sa avem cu totii o zi buna! :wink:

Ps: te astept in continuare la Radesti :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Mai 2014, 13:54

Danone, sunt doua lucruri distincte:
1. impactul acestui concurs asupra apei si pestilor. Ecologizarea, popularea chiar si cu curcubeusi , chiar si concursul daca vreti sunt benefice, sper Doamne-ajuta sa fie asa! Dar nu asta e problema, astea au fost doar devieri de la ideea principala, si anume:
2. legalitatea concursului in prohibitie
Lucrurile sunt mai mult decat clare si evidente, concursul e ilegal, vezi textul legii si precizarile explicite postate aici.
Sa afirmi pur si simplu ca acest concurs este perfect legal, ca ilegalitatea este "pretinsa" si sa invoci un acord ANPA pe care nu l-a vazut nimeni in afara de voi inseamna sa-ti insulti propria inteligenta si a interlocutorilor.
Nu pot sa inteleg de ce l-ati programat atunci, o saptamana sau doua mai tarziu nu ati fi avut astfel de discutii care evident afecteaza imaginea a intregii actiuni care e chiar laudabila!
Dar Adi G are dreptate, vorba multa si pare-se degeaba.
Normal ar fi ca organele statului sa fie prezente la acest concurs si sa aplice legea, pana la urma de-aia exista politie si jandarmi, pentru cei care doar asa pricep.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 13 Mai 2014, 14:06

Esti tu sigur ca pe 24-25 Mai, o sa depuna pestii pe acolo? I-ai intrebat? De ce divinizati atata ordinu` ala de prohibitie, nu stiu.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 13 Mai 2014, 14:06

Apropo de popularea cu pastrav pe Somes in Cluj, dupa data de 15 septembrie se interzice pescuitul in zona, devenind apa salmonidica :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 13 Mai 2014, 14:22

Stai jos scrie:Esti tu sigur ca pe 24-25 Mai, o sa depuna pestii pe acolo? I-ai intrebat? De ce divinizati atata ordinu` ala de prohibitie, nu stiu.
pai asta se poate spune de orice peste la orice data si pe orice apa... era o chestie de principiu....
pacat ca o organizatie care se pretinde "serioasa" si "binevoitoare" da un exemplu atat de negativ... :oops:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mai 2014, 14:42

Sorin scrie:
semlecangheorghe scrie: Amu' fa si tu un efort supraomenesc si pricepe ca ecologizarea si popularea bat de departe ''ileglitatea'' concursului..
Nu trebuie sa fac nici un efort sa vad ca la tine o ilegalitate + o fapta buna se compenseaza :lol1:

deci o talharie micuta se compenseaza cu o donatie
un viol se anuleaza cu vreo spovedanie ....
etc

eu de acum nu-ti mai raspund ca e inutil....pierdere de vreme

Adi G are dreptate ...prea multa vorba ....treaba e f simpla
Numa' un ciudat ca tine poate sa puna semnul ''='' intre a pescui in prohibitie si un viol ,si intre a popula cu peste si o donatie..

Arunca un ochi aici...si tu si Tavi..

https://www.facebook.com/events/3282317 ... 9/?fref=ts

Deci ,pe una dintre cele mai tari retele de socializare este anuntat acest concurs,care are drept parteneri printre altii,LRS ,AJVPS,si ANPA..

Da,ANPA......

Acu' ,ma intreb...oare AQUA o pus sigla ANPA,asa cu de la sine putere,fara sa-i intrebe??Sau au primit acordul acesteia pt. concurs??Sa aiba legatura cu faptul ca pe topicul cu dubla prohibittie facea cineva referire ca pastravul este altfel trata decat stiuca??Naiba stie..

Oricum ar fi...nu vad de ce ar trebui sa fie cineva indignat ca vezi doamne s-a incalcat legea??Vine Tavi cu acel comunicat ANPA cum ca pstravul e prohibit pina in 30 mai...ok...dar astia vin cu sigla ANPA pe afisul oficial de concurs..

Mai Tavi si Sorin, io zic sa dati ANPA in judecata...si apoi si mai departe ,ministerul de care apartin...mama lor...cum nu respecta ei legea..legea pe care ei insisi o dau..Daca nu va pricepeti la chestii d-astea(cu datu-n judecata)sigur Popescu federalul va fi extrem de fericit sa va ajute doar se stie cate ''ilegalitati'' a descoperit si dovedit el de la aceasta ilustra institutie a statului..

Si alora care va doriti ca legea sa fie lege,doamne da sa va tranteasca astia o prohibitie de vreo 11 luni pa an,sa vedeti atunci cum va trece ''patriotismul''..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mai 2014, 14:48

Adi G scrie:
semlecangheorghe scrie: Amu' fa si tu un efort supraomenesc si pricepe ca ecologizarea si popularea bat de departe ''ileglitatea'' concursului..
:twisted:
daca tot facem treburile pe romaneste, io le-as face pe romaneste in felu urmator: i-as lasa intai pe baieti sa populeze, sa ecologizeze, sa adune gunoaiele, toate alea, frumos asa...
si i-as astepta in ziua concursului cu jandarmii si politia....
- buna dimineatza
- buna dimineatza
- care-i problema? stiti, noi la concurs...
- concurs? care concurs? in prohibitie???? serios??????? :twisted: :twisted: :twisted:

ca haiducii! manareala si fraiereala cat cuprinde! exact cum le place la baetzii... :lol: :lol: :lol:
Ca sa fii in tema cu legile,la noi in Arad ANPA prin al ei ilustru reprezentant Micoroiu,impreuna cu AJVPS,or decretat cu de la sine putere o anumita zona,drept ''zona de protectie''si or interzis complet pescuitul...

Si numa' bine ca asociatia AJPS Arad, o organizat un concurs de feeder exact acolo in zona aia...10-12 participanti..Si or venit pe rand..ajvps...anpa......jandarmi....si stii ce o reusit sa le faca alora....???Le-o dat...''avertisment verbal..."" :lol: :lol: Asa de bine ,cum zice Tavi,''interpreteaza'' anpa legile....noi stam si respectam prohibitia si altii bine mersi pescuiesc..legile nu sant decat pentru fraieri ca noi..ei nu au lege..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mai 2014, 14:52

Tavi scrie:
semlecangheorghe scrie:Daca totusi vrei sa deviem(amindoi, ca tu esti deviat oricum)spre o discutie despre legalitatea concursului,pana si prietenul tau Tavi,o recunoscut in alt topic faptul ca idiotenia de ordin 83 este foarte confuz exprimat,motiv pentru care ''ilegalitatea'' pescuitului stiucii si pastravului in luna mai este foarte discutabila..

Nush ce motivatie au cei de la aqua,si cum au interpretat legea,dar bravo lor pt. initiativa..
Uite cum interpreteaza ANPA legea:
http://www.rosilva.ro/files/content/buc ... v_2014.pdf
Negru pe alb, pastravul nu poate fi pescuit pana la 30 mai inclusv.
De altfel nu sta in picioare "argumentul" ca prohibitia la pastrav e interpretabila pentru ca oricum in acest concurs puncteaza si cleanul si bibanul.
Despre aceste specii nu a fost loc de nicio interpretare, in luna mai au fost prohibite de cand ma stiu, nu se face populare si e posibil chiar sa fie in boiste in perioada concursului!

Ce ''corect'' esti tu...pfuai m-ai dat pa spate..ia arunca un ochi pa regulamentul in vigoare si apoi vorbeste..
Puncteaza doar urmatoarele speciile de pesti, indiferent de marime (organizatorul poate lua
decizia excluderii anumitor specii din concurs):
- Pastrav indigen (salmo trutta fario)

- Pastrav fantanel (salvelinus fontinalis)
- Pastrav curcubeu (oncorhynchus mykiss)
- Clean (leuciscus cephalus)
- Biban (perca fluviatilis)
- Salau (stizostedion lucioperca)
- Stiuca (exos lucius)
- Somn (silurus glanis)
http://lrs.ro/documente/2014-RegulamentCNSM.pdf

Mi-am permis sa subliniez in rosu ,fiind cunoscut faptul ca tu uneori ''nu intelegi'' :mrgreen:Deasemeni mai ''sant in pericol'' si stiuca,somnul si salaul :!: :!: :lol:

.

Scrie răspuns