Ar fi excelenta varianta asta cu valabilitate de 12 luni din momentul vizarii, nu stiu cum e pentru altii dar pentru mine ianuarie e una dintre cele mai stresante luni din punct de vedere financiar si de obicei, din motive obiective..., vizatul permisului se amana pt. lunile ce urmeaza si ca mine sunt convins ca sunt multi, chiar foarte multi altii, n-am nimic cu controalele,dimpotriva, m-as bucura sa fie cat mai multe dar control in 09 ianuarie mi se pare putin exagerat, exces de zel.PODOSU DOREL scrie:
Ar trebui ca permisele sa fie valabile pe o perioada sa zicem de un an asa cum e rovigneta auto si in ziua cind iti expira esti braconier.Din pacate acest lucru implica noi regelementari iar guvernantii nostri nu prea sint capabili sa gindeasca.
Actiune AJVPS!
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- utilizator constant
Asha ar fi cel mai OK shi shtiu pe multzi la care le'ar conveni sistemu' asta, shi prin simplu' fapt ca pe sfarshit de decembrie inceput de ianuarie....lumea nu mai prea are bani shi de dat pe permisu' de pescuit( deh, sarbatorile asteaPODOSU DOREL scrie: Ar trebui ca permisele sa fie valabile pe o perioada sa zicem de un an asa cum e rovigneta auto si in ziua cind iti expira esti braconier.Din pacate acest lucru implica noi regelementari iar guvernantii nostri nu prea sint capabili sa gindeasca.

cu asta sunt de acord ! e util...dar nu si suficient !MihaiV scrie:
Asa ca eu consider utile aceste controale la inceput de an, soldate doar cu avertismente si mediatizate, pentru ca pescarii sa inteleaga faptul ca pentru a pescui trebuie sa ai permis si chitanta nu e suficienta.
din pacate asta nu cred ca rezolva mare lucru deocamdata...la situatia actuala marea majoritate a pescarilor nu sunt sau nu se considera membri efectivi ai asociatiei respective, ei venind acolo doar ca sa-si obtina permisul,... multi probabil (cei de care ziceai) nici nu stiu ca platindu-si permisul la magazin de exemplu (in sibiu asociatia particulara care nici nu stiu cum se numeste isi elibereaza permisele si carnetele de membru la un magazin), devin membri intr-o alta asociatie careia nici denumirea nu i-o cunosc macar... stiu doar ca acolo e mai ieftin decat la AGVPS... si se bucura...si atunci... ce presiune sa faca ?...MihaiV scrie: Fara presiunea pescarilor din asociatie, conducerea asociatiei va face tot asa cum a facut si pana acum, sa-i fie ei mai cald!.
normal ar fi ca jandarmii , sau inspectia piscicola, sau politia, sau cine o fi acolo in control, cand dau doar de chitante in mana pescarilor, sa se sezizeze ca doar chitantele alea poarta o stampila o semnatura, deci se stie autorul si poate fi tras la raspundere pentru ilegalitate... si sa se urmeze procedura legala in urmarirea si pedepsirea acestuia, ... dar... mai face cineva acest lucru?...in fond actiunea s-a incheiat, a fost mediatizata, braconierii au fost demascati,..., deci scopul a fost atins...s-a vazut ca "organele" nu stau degeaba...
PS: nici observatia ca pescarii sa nu se duca la pescuit pana nu obtin permisele, nu prea mi se pare in regula,..., in fond, daca permisele se distribuie doar in martie (sa zicem, stiu ca nu e cazul acum, dar a fost anul trecut), de ce trebuie constrans pescarul sa nu mearga si in primele luni ale anului, daca el atunci are timp si vrea ? si-apai permisul e pentru tot anul si isi pierde valabilitatea la 31.12...sau nu e pentru tot anul, ci numai de cand il eliberaza aia si pana la sfarsitul anului? doar costa cat pentru un an intreg !...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/