ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 22 Feb 2008, 20:58

In acordul cu Bulgaria nu este interzis fotografiatul, filmatul, etc.
Avizul sefului de sector se poate da si telefonic, dar daca nu te cunoaste.... Si aici ma refer strict la cunoscut ca relatie umana, fara alte interpretari.
Avizul se da pentru fiecare persoana in parte.
Nu va speriati, deoarece nu costa nimic avizul se da foarte repede.
Da, exista cateva pontoane unde ai putea tine barca, dar asta tine strict de cum te intelegi cu "proprietarii" pontoanelor. Cel mai sigur este tot un peridoc.
Sper ca am raspuns la toate intrebarile.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Feb 2008, 23:21

ok, avizul poate fi o hartie scrisa, se poate da pe tot anul in curs ?
multumesc !

ref. la abuzuri, sincer in 5-6 ani de cand bat dunarea destul de des nu am intalnit nici un abuz
nici la oltenita, giurgiu, calarasi sau turnu magurele
adica sa ti se incalce vreun drept
am intalnit mai multa sau mai putina intransigenta, unii sunt mai ingaduitori altii mai putin ingaduitori, adica am vazut sanctiuni cu amenda pentru lipsa pg sau doar avertismente prietenesti, dar si ingaduinta fata de cei care baga halaul de exemplu
poate asta ar fi singurul lucru pe care l-as avea de reprosat, ca se ingaduia "tacit " pescuitul cu halaul iar cei care pescuiau aveau evident numai puiet, sacose pline

una peste alta parerea mea personala este ca prezenta politiei de frontiera este extrem de benefica dpdv al pescuitului sportiv, pentru ca altfel braconajul ar fi mult mult mai dezvoltat
insa, cred ca nu sunt prea implicati in sanctionarea actelor de braconaj
exact cum am spus - nu sanctioneaza pescuitul cu halaul, nu sanctioneaza pescuitul cu setci monofilament, si cred ca nu sunt prea interesati nici de pescuitul la curent
o alta problema, din cate stiu eu, poate gresesc dar in 2007 au iesit cu salupele destul de tarziu, din cate am auzit din cauza lipsei de combustibil
Ultima oară modificat 22 Feb 2008, 23:24 de către danr, modificat 1 dată în total.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 22 Feb 2008, 23:23

cel mai tare motiv pentru care nu s-a sanctionat un pescar cu halaul, auzit de la un politist de frontiera, a fost urmatorul
ala e popa din sat si da cu blesteme, decat sa ma blesteme mai bine il las in pace; au urmat cateva povestiri cu exemple de blesteme date de popa care s-au implinit :lol:

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 23 Feb 2008, 09:11

Cred ca te inseli in privinta pescuitului cu plase monofilament sau a pescuitului electric. Astea sunt chiar cautate numai ca in ceea ce priveste pescuitul electric, daca nu esti de fata cand a bagat firul in apa si nu ii iei "aparatul", e foarte greu de probat. La plasa monofilament e foarte simplu: inclusiv detinerea constituie infractiune.
In privinta pescuitului cu halaul, e alta poveste. Gandestete ca oamenii din zona s-au nascut si au crescut "cu halaul in mana" cum s-ar zice. Acum vine o lege stramb facuta si le interzice sa mai pescuiasca cu halaul, cipcelul, postrovolul, etc. E ca si cum le-ai lua un drept dobandit prin nastere.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Feb 2008, 01:06

eu sincer personal n-am probleme cu oamenii care pescuiesc la halau
sunt oameni amarati care se bucura la cateva kile de peste sa puna pe masa
pe de alta parte problema este ca retin de multe ori cate 10-15 kg de puiet diverse specii, care constituie baza regenerarii piscicole a dunarii
puietul ar trebui protejat indiferent de motive
daca sunt localnici si au un drept "moral" de a pescui pe dunare la o ustensila traditionala, mi se pare ok dar sa protejeze puietul
mai bine ar fi sa le dea lor dreptul sa prinda peste pentru consum dar sa interzica pescuitul industrial
cel putin pana se mai regenereaza
ref. la monofilamente, politia de frontiera este in "amicitie" cu cei care au concesionat zona sau cu pescarii angajati pe acolo, si nu au treaba cu sculele lor
pe principiul - e zona lor concesionata, baga plase.....asta este
nu se mai uita nimeni daca sunt monofilamente sau nu, daca inchid gura unui canal desi nu e legal, daca nu cumva baga prea multe plase, daca nu cumva ochiurile nu au dimensiunile care trebuie, etc

referitor la curent, e si normal ca e si greu sa ii prinzi daca nu te uiti niciodata la cineva in barca
se fac ca dau la clonc sau mai stiu eu la ce si de fapt dau la curent
la mine in barca nu s-a uitat nimeni 2 ani de zile
eu as fi de acord sa se impuna o regula care sa presupuna controlul barcii la fiecare intalnire cu frontiera
nu o sa convina nimanui sa arunce zilnic in apa cate un aparat de curentat

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 24 Feb 2008, 05:05

scuze dar treaba cu alaul este gresita daca erai langa mine pe Naipu in92 cand erau 17 alauri{sau cum drq le-o zice la plural}si le ridicau la comanda rupea stapazanu' si alte speci nu am vazut niciun amarat sa lase strapu' in balta,nu ca ar fi stiut ce e,dar el era convins ca e peste si ca copii lui o sa-l manance

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 24 Feb 2008, 06:58

Si la Ileana un an sau doi dupa revolutie cand erau din mal in mal cu halauri de nu s-a mai auzit de stiuca de atunci .

Numai bine...

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 24 Feb 2008, 17:36

Ce povestiti voi e de groaza. Prin lacurile astea din jurul Bucurestiului s-a facut macel, dar nu ma puteit convinge ca asta s-a facut cu halaiele.
De obicei pescarii din zona arunca puietul inapoi in apa, nu datorita spiritului lor civic ci datorita faptului ca e greu sa cureti asa multi pesti iar vara se strica foarte repede.
In ceea ce priveste "pescuitul" la curent sa sti ca daca nu ai martori care au vazut ca respectivul a pescuit folosind acel aparat e greu sa dovedesti acest tip de braconaj. Dar nu va spun mai multe pentru ca citesc si "electricieni".

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 24 Feb 2008, 19:35

dar daca il gasesti cu aparatu' in barca, ce ti-ar mai putea spune? sau nu e destul de clar pt. ce il are?
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

marianu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marianu » 25 Feb 2008, 17:31

Cea mai tare faza:Azi de dimineatza pe la ora 7.30 cu doi tovarasi la Izbiceni cautam salaul cu niste cauciucuri,vine politzia de frontiera ne intreaba de permise le aratam si din vb in vb zic eu,da pe unde se poate prinde un salau? Raspunsul ma lasat fara replica.mergeti la........nu spun unde.... ca merge foarte bine dar la agatzat!!!

Scrie răspuns