ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 17 Feb 2008, 20:31

like that : stau asa sub clar de luna frontieristii pe Prut si le tin de urit jepcarilor (grebalshilor) sa nu cumva sa se plictiseasca .si tot ce cade la "mega ancora" se da jumi juma ...ca plata pentru serviciile de paza de pe timpul noptii ! :cry: :cry: banal de simplu nu??

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 17 Feb 2008, 21:00

Si eficient, din pacate...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Feb 2008, 22:10

am inteles. faceti pozne si ii rezolvati.

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 17 Feb 2008, 22:17

noaptea ....eventual cu blitz ! poate nu ne "observa".chiar asa de prosti ii crezi? sint tatici cind e vorba de "discretie".vorbesc de profesionisti in ale jepcaritului nu de amatori.dar cine stie !? speranta moare ultima ! :D

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 20 Feb 2008, 19:29

Danr, pentru a evita viitoarele neplaceri, trebuie sa sti ca accesul in insulele si ostroavele romanesti este permis cu avizul sefului sectorului politiei de frontiera 9fosta companie de graniceri pentru cei nascuti mai devreme). Acest aviz este gratuit.
Atentie:
1. avizul il da seful sectorului nu seful inspectoratului, asa cum ai scris tu;
2. accesul in insulele si ostroavele de provenienta noua nu este permis, asa ca trebuie sa fiti bine informati unde va puneti corturile.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Feb 2008, 21:10

salut,

multumesc pentru informatii

avizul sefului de sector trebuie sa fie scris, sau trebuie dat telefon ?
pot lua un aviz pe care sa fie mentionate mai multe persoane, respectiv mai multi potentiali parteneri de pescuit ?
da stiu cum e treaba cu ostroavele "noi"
desi fie vorba intre noi, nu mai sunt chiar atat de noi :)

apropos, in oltenita exista vreun loc unde sa poti tine o barca de fibra la apa ?
vreun mini debarcader/port privat, ceva cu paza, taxa, etc ?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 22 Feb 2008, 09:09

eugen scrie:am inteles. faceti pozne si ii rezolvati.
nu e voie de poze pe frontiera. din pacate.
anyway, cre' ca 80% din pescari au foto la ei, chiar sub forma unui telefon.
ca sa-i prinzi in flagrant e mai greu insa.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Feb 2008, 10:07

leba,

la noi chestii din astea nu am auzit sa se intample. nici jepcari nu am prea vazut, poate si unde nu este mare densitate de pesti. cand mergeam pe olt erau multi care dadeau la japca si cu plase pe barajele unde mai veneau si patrule de la PF, totusi din cand in cand si-o luau, iar in prohibitie nu pescuia nimeni de teama astora.

nu ma intereseaza ca-si depasesc sau nu atributiile, cata vreme sunt pe acolo e de bine, dat fiind ca ceilalti care-s si platiti sa mai vada de ape nu-si fac simtita prezenta niciodata. daca la voi este alta discutia, mi se pare normal sa incercati sa faceti ceva...

ciudat ca nu e voie sa faci poze pe frontiera, nu stiam.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 22 Feb 2008, 11:09

nu ai voie sa faci poze sa prinda si cealalta fontiera :shock:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 22 Feb 2008, 13:35

leba scrie:nu e voie de poze pe frontiera. din pacate.
oby 1 scrie:nu ai voie sa faci poze sa prinda si cealalta fontiera
Pai hai sa vedem ce scrie in ORDONANTA DE URGENTA nr. 105 din 27 iunie 2001 privind frontiera de stat a Romaniei
ART. 46
(1) Persoanelor care se deplaseaza sau care desfasoara diferite activitati in apropierea frontierei de stat le este interzis:
...................................................................................
d) sa fixeze pe banda magnetica, pe hartie sau alt suport imagini care sa redea portiuni din teritoriul statelor vecine;
...................................................................................
(2) Restrictiile prevazute la alin. (1) lit. d), e) si g) sunt aplicabile doar in situatia in care acestea sunt prevazute in acordurile sau conventiile privitoare la frontiera incheiate de Romania cu statele vecine.
Am tinut sa precizez toate astea pentru ca nu m-ar mira sa existe si politisti de frontiera care sa faca aceeasi afirmatie ca si leba.
Precizarea lui oby 1 corecta ... deci putem face poze digitale.
Marele avantaj la aparatele care fac poze digitale este ca se poate vedea instant daca poza a prins sau nu si malul vecin (ceea ce e totusi un mare cistig fata de vechile aparate cu film).

Totusi nu ar strica sa stim ce prevede acordul cu Republica Moldova in acest sens ...

Scrie răspuns