2005 versus 2004
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cantitativ a fost mai prost. Dar avand in vedere ca am inceput cu flyfishing-ul anul asta si am luat lipani si pastravi la musca, pot zice ca n-a fost ratat anul. Oricum super rau din cauza ploilor, am asteptat toata vara sa prind apele limpezi si greu dadeam de ele asa cum as fi vrut. sper ca la anul sa nu mai ploua chiar asa.
Si la mine a fos un an mult mai rau decat 2004. Nu numai din cauza apelor dar serviciul nu mi-a permis sa merg nici cand ar fi fost vremea buna. Per total cred ca am petrecut mai putin de jumatate din timp la pescuit in comparatie cu anul trecut. Multe dintre iesiri au fost doar de cateva ore, dupamasa, dupa servici. Nici capturile de anul asta nu au fost prea stralucite.
la spin cei mai mari pesti salai si marle pe la vreo 2k. da' am fost doar de cateva ori. in rest la snur avat, clean, biban, oblete, babusca, rosioara, sabita, pastrav, parca si-o regina, plus ceva rateuri de la pesti din alte specii, cum ar fi crapul si stiuca. ma oftic sincer ca n-am avut parte decat de ape tulburi si inundatii fix in primul meu an de muscarit, dar rau nu a fost chiar si asa. sincer nu cred ca voi uita vreodata anul asta, daca stau sa ma gandesc m-am distrat mai bine ca niciodata.
da' de ce-ati pus toti sculele in cui? nu s-a terminat inca. m-am uitat adineauri pe cateva site-uri de meteo, cica pana pe 15 decembrie riscam doar ploi, fara geruri si inghet.
da' de ce-ati pus toti sculele in cui? nu s-a terminat inca. m-am uitat adineauri pe cateva site-uri de meteo, cica pana pe 15 decembrie riscam doar ploi, fara geruri si inghet.
Ieşiri mult mai puţine ca în anul anterior şi din cauza programului dar şi a vremii (când era una, nu era alta), multe din cele care au fost - fără rezultate, în Deltă rezultate mult mai slabe dar cu multe peripeţii (tot am rămas cu ceva!), adunate toate, dau cu minus faţă de anul anterior. Dacă stau să mă gândesc totuşi, sunt "în grafic", că la sfârşitul fiecărui an tot cu minus sunt faţă de anul anterior.

- costica_fishing
- veteran
Eu zic ca a fost bine si cred ca e foarte important ca pe parcursul unui an sa incercam sa avem o constanta in ceea ce priveste numarul capturilor, fara a neglija insa marimea acestora. A fost un an in care cred ca am invatat multe si cred ca aceasta ar trebui sa faca toti pescarii, sa invete cat mai multe si mai ales sa le puna in practica.Am observat ca multora le pace mai mult sa polemizeze si sa intre in detalii micrometrice, dar uita ca pescuitul se face pe apa si ca tot acolo se gasesc si rezultatele.
Anul 2005 a fost anul in care am cunoscut multi pescari prin intermediul acestui forum si ma bucur ca am reusit sa ne intalnim si cred ca ne-am simtit toti excelent. Sunt sigur ca am invatat multe lucruri noi unii de la altii si cred ca schimburile de informatii ne ajuta sa ne deschidem orizontul.
Pentru mine baieti, a fost o placere sa va cunosc si chiar sunteti simpatici...
...apropos, pentru cunoscatori: -facem pe weekend una mica la locul stiut?

Anul 2005 a fost anul in care am cunoscut multi pescari prin intermediul acestui forum si ma bucur ca am reusit sa ne intalnim si cred ca ne-am simtit toti excelent. Sunt sigur ca am invatat multe lucruri noi unii de la altii si cred ca schimburile de informatii ne ajuta sa ne deschidem orizontul.
Pentru mine baieti, a fost o placere sa va cunosc si chiar sunteti simpatici...

...apropos, pentru cunoscatori: -facem pe weekend una mica la locul stiut?

Desi am avut foarte putin timp liber fata de anul trecut si chiar daca paradoxal apele au fost tulburi acum imi dau seama ca am avut norocul sa potrivesc bine iessirile:-ladica din 3-4 iesiri toate au fost cu apa buna si chiar cu frecventa mare de trsaturi si capturi
de asemenea din 6-7 partide de spining chiar daca poate am avut doar o trasatura toata ziua acela afost un somn intre 8 si 11kg. Afost si una cu stiuci mai multe 1-3kg dar dintoasa nu prea m-a bagat in seama fata de anul trecut. Somnul insa ma vizitat de fiecare data
Salaul mi-a oferit satisfactie la sfarsit de sezon in doua iesiri pe Herastrau care au fost extraordinare dar nu l-am incercat in alta parte(+ un somn de 10 kg)
Deci desi vremea a fost proasta iar partide putine am avut noroc de capturi frumoase (somnul chiar f.bine )
Totul doar la ARTIFICIALE
de asemenea din 6-7 partide de spining chiar daca poate am avut doar o trasatura toata ziua acela afost un somn intre 8 si 11kg. Afost si una cu stiuci mai multe 1-3kg dar dintoasa nu prea m-a bagat in seama fata de anul trecut. Somnul insa ma vizitat de fiecare data
Salaul mi-a oferit satisfactie la sfarsit de sezon in doua iesiri pe Herastrau care au fost extraordinare dar nu l-am incercat in alta parte(+ un somn de 10 kg)
Deci desi vremea a fost proasta iar partide putine am avut noroc de capturi frumoase (somnul chiar f.bine )
Totul doar la ARTIFICIALE

Ehee.. eu nu le-am pus si nici nu am de gand prea repedeeugen scrie:da' de ce-ati pus toti sculele in cui? nu s-a terminat inca. m-am uitat adineauri pe cateva site-uri de meteo, cica pana pe 15 decembrie riscam doar ploi, fara geruri si inghet.

Poate dupa ce ingheata Prutul.
Anul 2005 deocamdata nu poate fi comparat cu alti ani deoarece spre deosebire de ceilalti ani, in anul acesta peste 95% din partidele de pescuit au fost exclusiv la spin, cu artificiale, ceea ce nu pot spune acelasi lucru si pentru anii precedenti.
Desi nu am avut capturi mari, pentru mine a fost un an foarte bun, cu destul de multe iesiri. Sper ca anul urmator sa-mi permita sa pescuiesc pe ape curgatoare limpezi si scazute si in vara, nu sa trebuiasca sa astept iar iarna sa pot pescui.

Eu am avut in August o iesire in Delta unde a mers foarte bine, nu atat calitativ cat cantitativ (nici nu mai stiu cate stiuci in jur de 2kg am luat). In rest insa anul a fost catastrofal, la majoritatea iesirilor pe balti de langa Bucuresti am zis mersi cand n-am dat gherla (intelegand prin asta ca n-am luat nici un peste onorabil, nu bibani de 10cm, pixuri si strapi ceva mai lungi decat palma).
Cu lacrimi Bastus!