1 iulie - constituirea Federatiei Romane de Pescuit.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Iun 2008, 10:16

eronat zici tu :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Iun 2008, 10:39

'tu-i virgula PE care n-am pus-o :D

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 17 Iun 2008, 11:09

Eu cred ca toti suntem pescari sportivi.
Iar cei care sunt pescari de agrement sunt acei pescari care se duc foarte rar la pescuit si numai duminica pe perioada de vara. Acestia sunt foarte putini in comparatie cu cei care se duc regulat la pescuit

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 17 Iun 2008, 11:37

APSHD scrie:Eu cred ca toti suntem pescari sportivi.
Daca toti suntem in cluburi sportive...atunci da!

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 17 Iun 2008, 19:18

Fario_nebunu
Vezi ca poate cineva chiar pune botu si te crede! :lol: Si o sa vrea sa se inscrie si el ca si curentator-incepator sau carbidier-in-devenire... O sa deschida careva un topic sa intrebe ce model de cerere trebuie sa completeze si la cine sa o dea...
Dar, acuma vorbind serios, eu cred ca ar trebui sa intervina [urgent] legislatia europeana sa reglementeze si mai ales sa SANCTIONEZE cat de repede orice bataie de joc la adresa faunei piscicole. Oricum, va trebui sa se termine cu braconajul. Mai devreme sau mai tarziu. Si ar trebui ca cei de la Curtea Constitutionala si Comisia Juridica a Parlamentului sa introuca [odata si pt. totdeauna] pedeapsa cu inchisoarea pt. infractiunea de braconaj. Cat mai repede!! Si sa vedeti ce repede se duce vestea intre braconieri cand face unul puscarie: "A fost inchis Gigi, ca l-au gasit cu setca....." :evil:
Abia astept... :? :? :? Trebuie ca un parlamentar european sa ajunga unde trebuie si sa dea drumul la un proiect de lege. Ce stiti de Cristian Boureanu? Este senator-pescar, si promitea multe...

Stima!

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 17 Iun 2008, 19:30

Cristi Boureanu e parlamentar .......asta e tot...mai tirziu promisiunile!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Iun 2008, 10:51

hunting_xxx scrie:Fario_nebunu
Vezi ca poate cineva chiar pune botu si te crede! :lol: Si o sa vrea sa se inscrie si el ca si curentator-incepator sau carbidier-in-devenire... O sa deschida careva un topic sa intrebe ce model de cerere trebuie sa completeze si la cine sa o dea...
Dar, acuma vorbind serios, eu cred ca ar trebui sa intervina [urgent] legislatia europeana sa reglementeze si mai ales sa SANCTIONEZE cat de repede orice bataie de joc la adresa faunei piscicole. Oricum, va trebui sa se termine cu braconajul. Mai devreme sau mai tarziu. Si ar trebui ca cei de la Curtea Constitutionala si Comisia Juridica a Parlamentului sa introuca [odata si pt. totdeauna] pedeapsa cu inchisoarea pt. infractiunea de braconaj. Cat mai repede!! Si sa vedeti ce repede se duce vestea intre braconieri cand face unul puscarie: "A fost inchis Gigi, ca l-au gasit cu setca....." :evil:
Abia astept... :? :? :? Trebuie ca un parlamentar european sa ajunga unde trebuie si sa dea drumul la un proiect de lege. Ce stiti de Cristian Boureanu? Este senator-pescar, si promitea multe...

Stima!
Sa stii ca ai dreptate, pana nu ajunge la bulau macar un braconier din asta cu voltzi sau verde de Paris nu se va putea pune capat acestor practici. Deja cand ajung pe un rau sau parau nou, in special in zona de munte, ma si astept sa apara un localnic si sa imi spuna binevoitor "Nu te mai chinui dom'le sa pescuiesti aici ca luna trecuta au venit copiii din sat si au dat cu clor de n-a ramas coada de peste in apa!". Sau sa pescuiesc cu grija in lacuri sa nu cumva sa "deranjez" pe cel care a intins plasa! Faza reala, le lacul Dridu: un braconel localnic intinsese plasa cam la 50 m de mal si pescarii de pe mal se "straduiau" sa arunce pana in 50 ca sa nu ii agate bietului om pasa! :lol: Nu stiu daca e bun simtz sau frica dar mie imi venea sa i-o agatz special ca sa il vad isterizandu-se! Pacat ca am prea mult bun simtz!
Prin urmare, federatia mea e deschise doar braconeilor traditionalisti, cei care mai baga un cos, un pripon, o ostie, cat sa prinda ceva peste si sa bage in burtile flamande ale copchiilor si nevestelor. Txa va fi modica - 20 lei pe an si le voi asigura un avocat din oficiu in caz ca sunt prinsi si amenintati cu parnaia. Eu ii iunteleg pe acesti localnici dornici de peste: sunt ca negrii aia care dau cu sageata in fluviul Congo si inteapa pestoii. Reprezinta traditia noastre geto-daco-slava, deci ii vad ca pe nister relicve pretioase....ca in 10 ani se va pescui la noi doar cu permise eliberate de UE si cu momeli si scule aprobate de Comisia Europeana! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Iun 2008, 11:09

Apreciez imaginatia si adanca_cunoastere a fenomenului braconajului dar sunteti off topic. :D
Federatia in curs de constituire are alt obiect de activitate.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 18 Iun 2008, 22:31

fario
Sper intr-o minune!.. Chit ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, dar S P E R !

Tavi, asa e. Zi-ne, ai aflat ceva nou despre constituire?

P.S. Eu si de-al-dreaq as fi agatza plasa braconierului: "Dom`le da nu am loc de tine! Cat ai dat pe permis anu` asta..? Ca eu am dat triplu, cu tot cu voblere...."
Si mai lasa bunul simt acasa in sertar uneori mai fario.. E mai sanatos!

8)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Iun 2008, 22:34

hunting_xxx scrie: Tavi, asa e. Zi-ne, ai aflat ceva nou despre constituire?
Nope

Scrie răspuns