1 iulie - constituirea Federatiei Romane de Pescuit.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- hunting_fish
- veteran
Fario_nebunu
Vezi ca poate cineva chiar pune botu si te crede!
Si o sa vrea sa se inscrie si el ca si curentator-incepator sau carbidier-in-devenire... O sa deschida careva un topic sa intrebe ce model de cerere trebuie sa completeze si la cine sa o dea...
Dar, acuma vorbind serios, eu cred ca ar trebui sa intervina [urgent] legislatia europeana sa reglementeze si mai ales sa SANCTIONEZE cat de repede orice bataie de joc la adresa faunei piscicole. Oricum, va trebui sa se termine cu braconajul. Mai devreme sau mai tarziu. Si ar trebui ca cei de la Curtea Constitutionala si Comisia Juridica a Parlamentului sa introuca [odata si pt. totdeauna] pedeapsa cu inchisoarea pt. infractiunea de braconaj. Cat mai repede!! Si sa vedeti ce repede se duce vestea intre braconieri cand face unul puscarie: "A fost inchis Gigi, ca l-au gasit cu setca....."
Abia astept...
Trebuie ca un parlamentar european sa ajunga unde trebuie si sa dea drumul la un proiect de lege. Ce stiti de Cristian Boureanu? Este senator-pescar, si promitea multe...
Stima!
Vezi ca poate cineva chiar pune botu si te crede!

Dar, acuma vorbind serios, eu cred ca ar trebui sa intervina [urgent] legislatia europeana sa reglementeze si mai ales sa SANCTIONEZE cat de repede orice bataie de joc la adresa faunei piscicole. Oricum, va trebui sa se termine cu braconajul. Mai devreme sau mai tarziu. Si ar trebui ca cei de la Curtea Constitutionala si Comisia Juridica a Parlamentului sa introuca [odata si pt. totdeauna] pedeapsa cu inchisoarea pt. infractiunea de braconaj. Cat mai repede!! Si sa vedeti ce repede se duce vestea intre braconieri cand face unul puscarie: "A fost inchis Gigi, ca l-au gasit cu setca....."

Abia astept...

Stima!
-
- veteran
Sa stii ca ai dreptate, pana nu ajunge la bulau macar un braconier din asta cu voltzi sau verde de Paris nu se va putea pune capat acestor practici. Deja cand ajung pe un rau sau parau nou, in special in zona de munte, ma si astept sa apara un localnic si sa imi spuna binevoitor "Nu te mai chinui dom'le sa pescuiesti aici ca luna trecuta au venit copiii din sat si au dat cu clor de n-a ramas coada de peste in apa!". Sau sa pescuiesc cu grija in lacuri sa nu cumva sa "deranjez" pe cel care a intins plasa! Faza reala, le lacul Dridu: un braconel localnic intinsese plasa cam la 50 m de mal si pescarii de pe mal se "straduiau" sa arunce pana in 50 ca sa nu ii agate bietului om pasa!hunting_xxx scrie:Fario_nebunu
Vezi ca poate cineva chiar pune botu si te crede!Si o sa vrea sa se inscrie si el ca si curentator-incepator sau carbidier-in-devenire... O sa deschida careva un topic sa intrebe ce model de cerere trebuie sa completeze si la cine sa o dea...
Dar, acuma vorbind serios, eu cred ca ar trebui sa intervina [urgent] legislatia europeana sa reglementeze si mai ales sa SANCTIONEZE cat de repede orice bataie de joc la adresa faunei piscicole. Oricum, va trebui sa se termine cu braconajul. Mai devreme sau mai tarziu. Si ar trebui ca cei de la Curtea Constitutionala si Comisia Juridica a Parlamentului sa introuca [odata si pt. totdeauna] pedeapsa cu inchisoarea pt. infractiunea de braconaj. Cat mai repede!! Si sa vedeti ce repede se duce vestea intre braconieri cand face unul puscarie: "A fost inchis Gigi, ca l-au gasit cu setca....."![]()
Abia astept...![]()
![]()
Trebuie ca un parlamentar european sa ajunga unde trebuie si sa dea drumul la un proiect de lege. Ce stiti de Cristian Boureanu? Este senator-pescar, si promitea multe...
Stima!

Prin urmare, federatia mea e deschise doar braconeilor traditionalisti, cei care mai baga un cos, un pripon, o ostie, cat sa prinda ceva peste si sa bage in burtile flamande ale copchiilor si nevestelor. Txa va fi modica - 20 lei pe an si le voi asigura un avocat din oficiu in caz ca sunt prinsi si amenintati cu parnaia. Eu ii iunteleg pe acesti localnici dornici de peste: sunt ca negrii aia care dau cu sageata in fluviul Congo si inteapa pestoii. Reprezinta traditia noastre geto-daco-slava, deci ii vad ca pe nister relicve pretioase....ca in 10 ani se va pescui la noi doar cu permise eliberate de UE si cu momeli si scule aprobate de Comisia Europeana!

- hunting_fish
- veteran
fario
Sper intr-o minune!.. Chit ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, dar S P E R !
Tavi, asa e. Zi-ne, ai aflat ceva nou despre constituire?
P.S. Eu si de-al-dreaq as fi agatza plasa braconierului: "Dom`le da nu am loc de tine! Cat ai dat pe permis anu` asta..? Ca eu am dat triplu, cu tot cu voblere...."
Si mai lasa bunul simt acasa in sertar uneori mai fario.. E mai sanatos!

Sper intr-o minune!.. Chit ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, dar S P E R !
Tavi, asa e. Zi-ne, ai aflat ceva nou despre constituire?
P.S. Eu si de-al-dreaq as fi agatza plasa braconierului: "Dom`le da nu am loc de tine! Cat ai dat pe permis anu` asta..? Ca eu am dat triplu, cu tot cu voblere...."
Si mai lasa bunul simt acasa in sertar uneori mai fario.. E mai sanatos!