Sindicatul pescarilor recreativi

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 16 Noi 2011, 09:56

Bass Assassin scrie:D-le Cezar , eu cred ca toata lumea este speriata de alte taxe , nimeni nu se gandeste ca acesta "munca" trebuie facuta benevol .
Ma gandesc ca ,daca totusi vream sa facem ceva in beneficiul pescarilor , acesta "prestatie" sa nu fie renumerata .

Un sindicat al pescarilor , nu are dreptul sa poata administra suprafete de apa pe care membri sai sa poata pescui la un tarif minim general ?

De exemplu :permis ANPA pentru Dunare(la pretul stabilit) si 2-3 lei pe an pentru apele interioare pe care se pot face populari ...si toate cheltuielile sa fie facute la vedere pe un site ?
Prietene, aici sunt mai multe intrebari si probleme care-si asteapta raspunsul.

1. Eu nu cred ca lumea se sperie de taxe, ci este revoltata ca nu primeste nimic (sau aproape) in urma achitarii acestor taxe.
2. Un sindicat poate dezvolta activitati cu continut economic, pentru sustinerea financiara a activitatii principale, pentru care a fost constituit.
Dar :
- daca va administra o apa publica si va percepe cotizatie, va fi practic o asociatie.
- daca va administra o apa privata, va fi ca un srl.

Indiferent cum va fi organizat sindicatul, va avea nevoie de un buget pentru tinerea contabilitatii, gestionarea unui site, diverse alte mici cheltuieli (care cumulate devin mari).
Asta nu se poate face cu 2-3 lei pers/an.
Sa ne gandim : sindicatul asta va administra un luciu de apa. Chiar daca nu va plati chirii, redevente, taxe locale (dar sigur va plati), suprafata de apa va trebui amenajata, populata, pazita, gospodarita etc. Altfel nu incasezi nimic, pentru ca nu vine nimeni sa pescuiasca.
Plus faptul ca o asemenea realizare este locala si va interesa doar pescarii din zona. Credeti ca se va face membru de sindicat un pescar recreativ din Bihor, daca balta/raul va fi in Ialomita ?

3. Sa dea Dumnezeu sa se gaseasca voluntari pentru asa ceva, dar ma indoiesc. Voluntarul "presteaza" in timpul liber, pentru ca in restul timpului munceste, face afaceri, isi mai vede si de familie si de propriile placeri.
Asta o spun din experienta proprie : am serviciu (as zice, solicitant), am familie, sunt pescar recreativ si vanator pasionat, in plus presedintele unei asociatii unde fac voluntariat total.
Este al naibii de greu !
Nu ma vait, am optat constient pentru asta , dar este foarte greu si obositor.

Asa ca, eu nu cred in proiectul cu sindicatul. Dar daca se gaseste un comitet de initiativa, va pot asista, evident gratuit, cu formalitatile de infiintare.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 16 Noi 2011, 13:05

Nu cred ca se poate aproba o cerere de inscriere a unui sindicat care nu are nimic de a face cu profesia(iile). Am impresia ca tebuie minim 15 membrii in fiecare uniate economica pt a se infiinta la nivelul mai multor unitati. Noi nu avem unitati economice asa ca nu cred.
Mai util ar fi separarea asociatilor de pescari in "recreeativi" si "sportivi" si fuzionarea primilor la nivel national.
Parerea mea.
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 16 Noi 2011, 14:29

fanelul scrie:Nu cred ca se poate aproba o cerere de inscriere a unui sindicat care nu are nimic de a face cu profesia(iile). Am impresia ca tebuie minim 15 membrii in fiecare uniate economica pt a se infiinta la nivelul mai multor unitati. Noi nu avem unitati economice asa ca nu cred.
Mai util ar fi separarea asociatilor de pescari in "recreeativi" si "sportivi" si fuzionarea primilor la nivel national.
Parerea mea.
Poate nu se va chema sindicat. Poate " obste a pescarilor ", sau altceva.
Ideea este: nu cum se va chema, ci daca se poate face si mai ales cum.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 16 Noi 2011, 14:40

Asociatia pentru Protectia Pescarilor Recreativi Impotriva Abuzurilor , cum suna ?
Reprezentata voluntar in fiecare judet de pescari si asociatiile interesate

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 16 Noi 2011, 14:42

Sa nu ne trezim la doi, trei ani dupa infiintare, ca suntem obligati sa facem parte din acel sindicat sau cum se va chema , altfel sa n-ai dreptul la plimbarici cu joarda pe langa paraie.
BEYOND THE TRAIL

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 16 Noi 2011, 14:49

Eu zic ca facem asociatia sa ne apere drepturile , nu sa ne impuna obligatii .
Nu este nimeni obligat sa faca parte din asociatie , totul este facultativ . Dar daca vrem sa facem ceva pentru pescuit, ape , natura trebuie sa ne unim sub o anume forma

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 16 Noi 2011, 14:56

Lucius scrie:Sa nu ne trezim la doi, trei ani dupa infiintare, ca suntem obligati sa facem parte din acel sindicat sau cum se va chema , altfel sa n-ai dreptul la plimbarici cu joarda pe langa paraie.
Obligat nu prea ai cum sa fii, conform Constitutiei.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 16 Noi 2011, 15:30

aaa.... si de ce nu afiliem asociatia asta nationala a pescarilor la igppa?
O facem aripa din asta ca sa facem singuri management-ul fondurilor si asta ar fi!
Check it out:
http://www.politiaanimale.ro/legislatia-nationala/

Macar intram sub o umbrela care poate ajuta.
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 16 Noi 2011, 15:35

M-am uitat oleaca pe legile animalelor
"Art. 25
(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de persoane imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Ministerului Administratiei si Internelor."

Imputerniciti vor fi membrii asociatiei, toate apele le declaram poluate, deci pestii improprii consumului si pac-pac, amenzi. Facem nitel C&R cu forta!
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns