FRPS invita cluburile sportive la dialog

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 19 Iul 2011, 01:33

apsalba scrie:
Federatia nu a solicitat bani ANST pentru activitatile propri. Avem alte preocupari in acest moment, cum ar fi de exemplu omologarea pistelor de competitii, atestarea arbitrilor, stabilirea criteriilor de autorizare ale antrenorilor, etc. Nu poti incepe o competitie daca nu exista aceste structuri.
.
Am avut o revelatie....vreau sa ma fac antrenor,pe bune ...ce trebuie sa fac pentru asta, domnule Popescu :?: ,sau oricine poate sa-mi raspunda
.
Ar mai fi o chestiune,cu bani astia pe care-i asteptati de la Minister,in tari ca Anglia si Irlanda federatiile de pescuit,si aici sunt mai multe,cate una pe fiecare ramura in parte,nu primesc bani de la Ministerele lor ,pentru ca...pescuitul nu se regaseste in lista internationala(care o fi aia) a sporturilor Olimpice.Nu cunosc legislatia in domeniu din Romania ...dar sa nu aveti surprize :wink:

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 19 Iul 2011, 13:09

E timpul sa va spun si cum am avut "revelatia" asta :lol: :lol:
Duminica trecuta am fost solicitat de 2 amici sa ma duc cu ei la pescuit pe un carpodrom si sa-i invat cum se prind crapi acolo.Baietii mi-au promis ca-mi asigura tot comfortul...transport,cazare,masa,lichide :wink: ,taxa de pescuit...eu doar sa-i invat.Zis si facut.
Ajunsi acolo ,dupa ce se platestre taxa si facem cumparaturile de rigoare,ne punem pe balta si eu ma asez intre ei.Incep pregatirile cu tot ce inseamna ele,legat carlige ,alegere pluta,echilibrare,le explic cum se face nada,si incet incet se prind si primii pesti.
Dupa aprox. doua ore vine proprietareasa pe la noi,sa vada daca suntem in regula(sucuri,ape,cafele,sandwich-uri) si zice
-vad ca tu nu pescuiesti(adica eu)
-nu, eu azi sunt antrenor(raspund mai in gluma mai in serios)
-DA,n-am stiut,esti antrenor,ai licenta de antrenor :?:
Cea fost in capul meu nu stiu , dar ma fac ca o caut prin buzunare si nu o gasesc ,zic,
-nu o am la mine
-nu ai vrea sa lucrezi cu noi ,ca de mult cautam pe cineva autorizat si nu gasim,avem multe cereri de acest fel .
M-i se taie respiratia,nu stiu ce sa mai zic,in schimb ma salveaza un amic
-ce zice asta, ma?(pe romaneste)
-la's cati spun eu .(pe romaneste)
Ma-ntorc catre propietareasa si-mi cer scuze ca nu mai putem continua conversatia intrucat sunt solicitat de un elev.
-nici o problema,inteleg,vorbim atunci la plecare :shock: si pleaca.
Le povestesc toata tarasenia amicilor si radem copios.
Dupa aprox. inca o ora ma trezesc langa mine cu un mosulica si un baietel care-mi solicita nici mai mult nici mai putin sa-i meditez nepotul,contra cost binenteles :shock: :shock: :shock:
Dintr-o data uit subit sa mai vorbesc engleza,ma faceam ca nu inteleg exact ce vrea de la mine(mi,no spik inglis, zic).Mosulica pleaca ,uitandu-se ciudat la mine.Bine'nteles ca la plecare m-am fofilat pe langa ghereta de la intrare si dus am fost :lol: :lol:
Morala...nu faceti ca mine !!!!!!daca nu aveti licenta :wink:
Acasa ,la adapostul ecranului calculatorului :lol: ,am realizat potentialul unei astfel de intamplari.
Deci vreau "patalama" la mana :wink: :wink:
Sunt dispus ,daca trebuie, sa aduc "orice fel de recomandare"....chiar si asa :wink: :wink: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=30IGO2vS ... re=related

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Iul 2011, 17:37

:lol: :lol: :lol: :lol: Tare faza..Am auzit ca este si antrenor de broaste testose.....la sfirsit acestea primesc diploma de ninja....cica prin Capitala ar fi unu' ,da-i greu de gasit, :lol: numa' daca vrea el il gasesti :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 19 Iul 2011, 18:42

:lol: :lol: :lol: Da, am auzit ca este pe aici un antrenor, pt. pescuitul MARIN-Stationar,..da cica pe ala, il recomanda...talentul
http://www.youtube.com/watch?v=emJoi_CM ... re=related
Iar eu nu vreau pentru pescuit marin.
Eu vreau pentru Stationar si Rapitori...da, da,nu va uitati urat... Rapitori!!!...ce nu credeti ca sunt mai bun, decat unii dintre voi :lol: :lol: :lol:
Primul antrenament promit sa il acord "gratis" lui Gheorghe :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Iul 2011, 21:47

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 28 Iul 2011, 14:41

Care ai zis d-le ca vrei sa te faci antrenor de pescuit ?
Ia de aici sa stii ce te astepta :P :P :P :P :P

CENTRUL NAŢIONAL DE FORMARE ŞI PERFECŢIONARE A ANTRENORILOR
ŞCOALA NAŢIONALĂ DE ANTRENORI
PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT
SPECIALIZAREA: ANTRENOR
I. DEZVOLTAREA PERSONALĂ ŞI SOCIALĂ
INFORMARE ŞI CONSILIERE VOCAŢIONALĂ
a. în module de pregătire centralizată: anul I – 16 ore; anul II – 16 ore
b. în module de pregătire în cadrul unităţilor sportive: anul I – 62 ore; anul II – 62 ore

II. PREGĂTIREA DE SPECIALITATE
DISCIPLINE DE STUDIU
Anul I - OBIECTUL - Numar de ore predate - Forma de organizar
Teoria şi metodica antrenamentului sportiv - 40 -
Structuri/programe modulare
Pedagogia sportului - 30 -
lAnatomie - 20 -
Biomecanica sportului - 14 -
Fiziologie generală - 14 - Modul
Igienă - nutritie - doping - 20 - Modul
Istoria sportului - 18 - Modul
Studiu pe calculator - 16 - Modul
Limbi străine - 20 - Modul
Specializare: Teoria şi Metod. Ramurii Sp. - 84 - Structuri/programe modulare
Studiu individual - 280 - învăţământ la distanţă
Practica în unităţi sportive - 580 - învăţământ practic
Total ore - 1136
Anul II
OBIECTUL - Numar de ore predate - Forma de organizare
Teoria şi metodica antrenamentului sportiv - 36 -
Structuri/programe modulare
Ergofiziologie - 20 - Modul
Sociologia sportului - 16 - Modul
Psihologia sportului - 20 - Modul
Dirijarea medicală a antrenamentului sportiv - 20 - Modul
Legislaţia sportului - 10 - Modul

Marketing sportiv - 14 - Modul
Management sportiv - 16 - Modul
Masaj sportiv – Recuperare -Refacere - 20 - Modul
Specializare; Teoria şi Metod. Ramurii Sportive - 52 -
Structuri/programme modulare
Studiu individual - 400 - învăţământ la distanţă
. Practica în unităţi sportive - 500 - învăţământ practic
.Pregătirea lucrării de diplomă - 8
Total ore - 1132
STRUCTURI MODULARE
ANUL I
SEMESTRUL I

1. Modulul I – TEORIA ŞI METODICA ANTRENAMENTULUI SPORTIV - 20 ore
2. Modulul II – FIZIOLOGIE GENERALĂ - 14 ore
3. Modulul III– ANATOMIE - 20 ore
4. Modulul IV – PEDAGOGIA SPORTULUI - 30 ore
5. Modulul V – SPECIALIZARE (T.M.R.S.) - 42 ore
6. Modulul VI – LIMBI STRĂINE - 20 ore
7. Modulul VII – PRACTICA ÎN UNITĂŢI SPORTIVE ŞI STUDIU INDIVIDUAL - 430 ore

SEMESTRUL II

1. Modulul I – TEORIA ŞI METODICA ANTRENAMENTULUI SPORTIV - 20 ore

2. Modulul II – ISTORIA SPORTULUI - 18 ore
3. Modulul III - BIOMECANICĂ - 14 ore
4. Modulul IV – IGIENĂ ŞI FIZIOTERAPIE - 20 ore
5. Modulul V – STUDIU PE COMPUTER - 16 ore
6. Modulul VI - SPECIALIZARE (T.M.R.S.) - 42 ore
7. Modulul VII – PRACTICA ÎN UNITĂŢI SPORTIVE ŞI STUDIU INDIVIDUAL - 430 ore

STRUCTURI MODULARE
ANUL II
SEMESTRUL I
1. Modulul I – TEORIA ŞI METODICA ANTRENAMENTULUI SPORTIV - 16 ore
2. Modulul II – ERGOFIZIOLOGIE - 20 ore
3. Modulul III – PSIHOLOGIA SPORTULUI - 20 ore
4. Modulul IV – MASAJ SPORTIV-RECUPERARE - REFACERE - 20 ore
5. Modulul V – MARKETING SPORTIV - 14 ore
6. Modulul VI – LEGISLAŢIA SPORTULUI - 10 ore
7. Modulul V – SPECIALIZARE (T.M.R.S.) - 42 ore
8 Modulul VII – PRACTICA ÎN UNITĂŢI SPORTIVE ŞI STUDIU - 900 ore
SEMESTRUL II
1 Modulul I – TEORIA ŞI METODICA ANTRENAMENTULUI SPORTIV - 18 ore
2. Modulul II – DIRIJAREA MEDICALĂ A ANTRENAMENTULUI SP. - 20 ore
3. Modulul III – MANAGEMENTUL SPORTIV - 16 ore
4. Modulul IV – SOCIOLOGIA SPORTULUI - 16 ore
5. Modulul V – SPECIALIZARE - 10 ore
6. Modulul VI – PREGĂTIREA LUCRĂRII DE DIPLOMĂ - 8 ore

Programa învăţământului de specialitate pe ramuri de sport
1. Aeronautica 2. Aikido 3. Alpinism si Escalada 4. Arte Martiale 5. Arte Martiale de Contact 6. Atletism 7. Automobilism Sportiv 8. Badminton 9. Baschet 10. Baseball si Softball 11. Bob si Sanie 12. Box 13. Bridge 14. Canotaj 15. Ciclism si Triatlon 16. Culturism si Fitness 17. Dans Sportiv 18. Ecvestra 19. Fotbal 20. Fotbal Tenis CAJ 21. Gimnastica 22. Gimnastica Ritmica 23. Go 24. Golf 25. Haltere 26. Handbal 27. Hochei pe Gheata 28. Hochei pe iarba 29. Judo 30. Kaiac-Canoe 31. Karate Modern 32. Karate Kyokushinkai-IKO2 33. Karate Traditional 34. Karate WKC 35. Lupte 36. Modelism 37. Motociclism 38. Natatie si Pentatlon Modern 39. Oina 40. Orientare 41. Patinaj 42. Polo 43. Popice-Bowling 44. Radioamatorism 45. Rugby 46. Schi Biatlon 47. Scrabble 48. Scrima 49. Snooker 50. Sah 51. Table 52. Taekwondo ITF 53. Taekwondo WTF 54. Tenis 55. Tenis de Masa 56. Tir Sportiv 57. Tir cu Arcul 58. Volei 59. Yachting

Taxa de inscriere este de 200 de ron

Vedeti ca specialitatea pescuit sportiv nu apare , dar voi puteti sa faceti orice specializare ca va echivaleaza Fane Federatie diploma contra unei modeste sume de 2-3000 euro :P :P :P :P

Sau daca nu va convine , urmati Academia de pescuit sportiv de crap ,rapitor, casting , marin ...etc pe care o va infiinta Fane Federatie la Alba Iulia

Cursurile vor fi predatea de Presedinte Acad .Dr.Ing. Decan. Prodecan. Rector si toate titlurile de onoare pe care le are , nimeni altul decat... Fane Federatie .
Si toate astea la o reducere de 50% fata de tarifele practicate de alte unitati similare . Adica va face Fane Federatie un tarif bestial ! :P :P :P :P

Atentie ! Locurile sunt limitate , va rugam sa va inscrieti din timp ca nu sta Fane Federatie sa alerge dupa banii vostri :P :P :P :P :P :P

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 29 Iul 2011, 00:48

:D :D :D Ahhh, Ass Assassin,greu a fost sa te trezesti :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Iul 2011, 06:21

Cec rideti brae,ce muscarii n-au instructori..Lasa...brae sa fie si ici antrenori...

.

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 10 Aug 2011, 00:29

semlecangheorghe scrie::lol: :lol: :lol: :lol: Tare faza..Am auzit ca este si antrenor de broaste testose.....la sfirsit acestea primesc diploma de ninja....cica prin Capitala ar fi unu' ,da-i greu de gasit, :lol: numa' daca vrea el il gasesti :lol: :lol:
Io sunt Breh ala. Pe bune. Si am parcurs odata chestiile alea postate mai devreme in ANEFS. Tot io sunt ala care-l alearga pe Dl. Popescu cu antrenoriatu` si arbitraju`. Deh! Am arbitrat si io doo open-uri s`un master anu` trecut si ma tiu batos ca am metoda. :D
Serios vorbind acuma, in Romania nu vor putea exista dpdv legal antrenori de pescuit prea curand si tot din vina lu` Popescu Federalu` care da cu "vobleru`"-n stanga si-n dreapta cu legea sportului.
Am cochetat si eu pe marginea ideii de a infiinta federatia acu vreo 4,5 ani ca si Andrei Vladeanu. Cand am vazut ca-i concurenta mare m-am reorientat ca-s mai comod. As plati omu` sa ma spele pe dinti daca as putea.
Dupa ce am vazut ca a reusit Dom` Popescu m-am reorientat catre academie. Acu` vreau Academie. Am disperat c-un sport si daca acum decat de pescuit ma ocup am zis sa le combin.
p.s. Antrenori nu vor putea exista prea curand in Romania Dom` Popescu din cauza matale. Federatia e nefunctionala dpdv legislativ :roll: . Orice actiune pe care o intreprindeti in tara asta e ilegala. Singura procedura de incadrare cu care va puteti scoate e sa invocati ca faceti totul sub umbrela unei asociatii de asociatii de pescuit sportiv, private. Daca ati mai luat si bani de investitii in proiecte cu iz legislativ national e si mai groasa ca mai devreme sau mai tarziu se va dovedi ilegalitatea sub care activati.
Pe vremuri era o vorba, ca tot va pricepeti la cules legi si ar trebui s-o stiti: " cel ce va incerca sa schimbe o lege sa vina in fata senatului direct pregatit cu funia si sapunul ca daca nu reuseste sa convinga senatorii sa nu dureze prea mult dupa verdict ":wink:.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 10 Aug 2011, 08:59

Poate il intreaba cineva pe Popescu cum a reusit sa inscrie acesta federatie la ANST-MTS stiinduse faptul ca Pescuitul si Vanatoarea sunt activitati care provoaca in primul rand traumatism si sacrificiul animalelor vanate sau pescuite .

Pescuitul si Vanatoarea sunt guvernate de legi speciale , fondul cinegetic si piscicol fiind considerat resursa de hrana , acestea au fost mereu sub tutela Ministerului Agriculturii mai nou ANPA ,nu poti face din abator un sport ,si atunci ce sa caute pescuitul acum la Ministerul Sportului ?

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman cat si Ministerul Sportului nu agreeaza prin legislatie ,infiintarea unor astfel de federatii sub patronajul lor . In acest caz, FRPS este ilegala si provoaca confuzie in randul asociatiilor si cluburilor legal constituite .
Se impune de urgenta dizolvarea acestei federatii si tragerea la raspundere penala a conducerii FRPS si acelor care au facut posibila infiintarea acestei federatii ilegale pentru :

ART. 215

Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătatate .

ART. 215^1
Delapidarea
Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.
În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi

ART. 246
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

ART. 247

Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi
Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

ART. 248
Abuzul în serviciu contra intereselor publice
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

ART. 257
Traficul de influenţă
Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o
persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.

ART. 260
Mărturia mincinoasă
Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Scrie răspuns