oficiali sportivi - persoanele a caror activitate conduce la organizarea si administrarea activitatii sportivede agrement, recreative si competitionale, aflate in relatie cu structura sportiva pe baza de contract de munca, conventie civila de prestari de servicii sau voluntariat.
Individul sufera de o forma clara de paranoia , definitia se refera la activitatile recunoscute ca sport de performanta care nu intra in contradictie cu articolelor 3 si 4 din Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor si Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor
Legea nr 205/2004
Art. 6
(1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, maltratarea si supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor minime necesare vietii si bunastarii acestora.
d) folosirea de animale pentru expozitii, publicitate, realizare de filme sau in scopuri asemanatoare, daca aceste activitati le provoaca acestora suferinte fizice si psihice, afectiuni sau raniri
f) administrarea de substante destinate stimularii capacitatilor fizice ale animalelor in timpul competitiilor sportive, sub forma dopajului.
Stie cineva cate substante , de pe lista celor considerante interzise in
sport, se afla in nade si momeli si joaca un rol de stimulent al apetitului de hranire al pestilor ?
Sa luam un exemplu : Canepa
Cânepa pentru fibre şi în special Cannabis sativa L. Culta var. italică, din care fac parte şi soiurile cultivate în România şi, în general, în Europa, au un conţinut scăzut în
substanţe narcotice şi halucinogene (în cele mai dese cazuri 0,2-0,3%). Această cânepă este formată şi utilizată special pentru producerea de fibre.
SUBSTANTE INTERZISE IN SPORT
1. Stimulente (amfetamina, cocaina, efedrina etc.)
2. Narcotice
3. Canabinoide (hasis, marijuana)
4. Agenti anabolici - Steroizi anabolici androgeni (androstadienona, metandienona, 19-norandrostendiol, oxabolon, oxandrolon, oxymesteron, stanozolol, stenbolon, androstenediol, androstenediona, dehidroepiandrosteron (DHEA), dihidrotestosteron, testosteron etc.)
5. Hormoni peptidici ( eritropoietina, hormonul de crestere, IGF-1, gonadotropina corionica , LH, insulina, corticotropinele)
6. Beta-2-agonisti
7. Agenti cu activitate antiestrogenica (inhibitorii de aromataza, clomifen, ciclofenil, tamoxifen)
8. Agenti mascatori (diuretice, epitestosteron, probenecid)
9. Glucocorticosteroizi
Nu mai vorbim de alcoolul (etanolul) folosit in nada si care este interzis in activitatile sportive , mai ales ca stimulent in hrana animalelor
Din aceste cauze pescuitul si vanatoarea nu sunt considerate si recunoscute de C.I.O sporturi de performanta si sunt reglementate de legi speciale .
SPORTÃ