Fane federalu`

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Dec 2011, 21:12

corecta observatia
in ce act normativ scrie ca un campionat national = competitie oficiala?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Dec 2011, 23:24

"Mai tavita, cum sa fie SPONSORIZAREA infractiune sau contraventie? :lol: :lol: :lol:"
Pur si simplu refuz sa cred ca tu doar asta ai inteles din mesajul meu....
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Dec 2011, 23:38

Tavi scrie:"Asa ca pune-ti intrebarea: de ce a trebuit sa impingi o discutie absolut inutila (speta era foarte clara de la inceput) pana la punerea pe masa a acestor detalii, care pot fi oricand folosite de un dobitoc pentru a face rau
Cunoastem singuru dobitoc capabil de asa ceva , prietenu tau popesco . Tu iti doresti din inima dealtfel , numa las fiind din fire nu recunosti :wink:

Parerea mea ca aia care au abuzat de tine in copilarie si cred ca si prin adolescenta au scapat nepedepsiti , prea multe refulari intr-un singur individ .

si traditionalul :lol: :lol: :lol:

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 14 Dec 2011, 00:04

Schizo , citeste ba ce "scrie niste unii" aici :

art.25(4) al HG nr.884/2001 privind normele de aplicare a Legii 69/2000, care precizeaza ca „statutul federatiei sportive nationale se elaboreaza in conformitate cu prevederile statutului federatiei internationale pe ramura de sport corespondenteâ€

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 14 Dec 2011, 00:14

Mai Tavi, nu mai du discutia chiar atat de departe !!! Vrei sa il fortezi sa scrie anumite lucruri pe care, daca le-ar vedea un dobitoc, am intra toti la inchisoare ? :roll:
:lol: :lol: :lol:

Dar chiar daca mai temperam putin discutia ca sa nu ne bage la puscarie :roll: , Magarul Castrat ne-a ramas totusi dator cu o explicatie. Ce scurtcircuit s-a produs in mintea sa de a inteles ca competitiile oficiale = competitiile nationale ???? Mai pe scurt, ca oficial = national. :lol:

Pai national e tot una cu oficial doar in conceptia Imperatorului pescarilor, stapanul jurnalistului terminator !!!

Daca oficial inseamna national, atunci drumul national Arad - Deva e drumul oficial Arad - Deva. Te pomenesti ca daca te abati de la el intri in ilegalitate. :lol:
Sau portul national pe care il imbraca copii la serbarea scolara o fi unul oficial. Daca il imbraci pe nedrept cand bei un pahar in plus si joci pe masa, te baga astia la inchisoare. Il porti doar cu autorizatie de la organele de stat. :lol:
Ori, faptul ca oina e considerata in mod traditional sportul national al romanilor, o face sa fie sportul oficial din Romania ?
Sau te pomenesti ca si acoperirea nationala pe care o ofera companiile de telefonie in cadrul abonamentului, este una oficiala. Iar retelele nationale de comunicatii sunt retele oficiale de comunicatii... :lol: :lol: :lol:
Si exemplele ar pute continua la nesfarsit.

Intelighentilor, cuvantul national are foarte multe sensuri. Interpretarea fortata pe care o dati voi legii sportului, in sensul ca daca o federatia sportiva este cea care organizeaza competitiile oficiale din tara, atunci nimeni nu mai poate organiza un campionat la nivel national in afara federatie, nu este decat produsul unor minti obtuze. Sau bolnave. Ma rog, ale unor escroci care cred ca restul sunt prosti.

Cu smecherii din astea de doi lei nu castigati voi monopolul pe pescuitul sportiv (ca sa nu mai vorbesc de cel recreativ) in secolul XXI, intr-o tara europeana ! Nici chiar daca tara asta e la coada Europei ! :arrow:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 14 Dec 2011, 02:08

Va rugam cititi cu atentie Legea nr. 69/2000, legea educatiei fizice si sportului, consolidata 2009 la articolul 21

Art. 21
(1) In sensul prezentei legi, sunt considerate structuri sportive:
a) asociatiile sportive;
b) cluburile sportive, inclusiv cele organizate ca societati comerciale, unitatile de invatamant cu program sau profil sportiv, palatele si cluburile copiilor si elevilor;
c) asociatiile judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport;
d) ligile profesioniste;
e) federatiile sportive nationale;
f) Automobil Clubul Roman, pentru activitatea de automobilism sportiv si karting sportiv;
g) alte organizatii sportive nationale
(2) Dreptul la libera asociere, in scopul constituirii unei structuri sportive, este un drept al persoanei fizice sau juridice.
(3) Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza, in conditiile stabilite prin prezenta lege, evidenta structurilor sportive prin Registrul sportiv, atribuind fiecarei structuri inscrise un numar de identificare si Certificatul de identitate sportiva.

Se vede alineatul 1 litera F ???
Deci , pe cine oare vedem noi acolo si de ce ??? Nu cumva pentru ca este membru FIA ??? Si iata cum a fost creat un precedent foarte "avantajos " pentru frpsc :lol:

8 DECEMBRIE 1905
ACR a fost primit ca membru al Asociatiei Internationale a Automobil Cluburilor Recunoscute de la Paris, devenita ulterior Federatia Internationala a Automobilului (FIA).

Spicuim din statut ACR

art 5
k) initiaza si participa la dezbateri pe plan national sau international a problemelor evolutiei si dezvoltarii automobilismului, a turismului, circulatiei si sigurantei rutiere, protectiei mediului ambiant, a asistentei tehnice, juridice, medicale si de expertiza, a activitatii sportive de automobilism si karting;

p) initiaza, organizeaza si efectueaza orice alte actiuni privind dezvoltarea si perfectionarea activitatii automobilistice, turismului automobilistic si activitatii sportive de automobilism si de karting.

Si pe astia nu-i fu.te federatia ca organizeaza campionate nationale , ati inteles ?

Exemplu :

Automobilism - 29-30 iulie - Prima Etapa a Campionatului National de Viteza pe Traseu Montan - Ranca-Papusa 2011.
Organizator: ACR Gorj.

Exista si o federatie (FRAS )care are la statut art 8 litera g) urmatoarea formulare :
Sa obtina recunoastere internationala pentru sportul automobilistic romanesc si pentru FRAS , pe durata nedeterminata , prin afilierea cu drepturi depline la Federatia Internationala a Automobilului (FIA)

Dar surpriza mare ! Locul este ocupat , de catre cine oare ? :lol:
Ati ghicit , ACR :lol:
Unde oare am mai auzit noi o poveste asemanatoare ???? :lol: :lol: :lol:

Aşa cum se poate vedea pe site-ul FIA, ACR-ul este Autoritatea Sportivă Naţională (ASN)din România pentru automobilism şi karting.
La fel se poate vedea si pe site-ul FIPS CIPS , intrebare : cine organizeaza CN si CM in 2012 ??? :lol:
Parca tot un fel de ASN sunt si astia de la AGVPS , nu vi se pare ? :lol::lol::lol:

Cati ani sunt din 1905 ???
Dar din 1954 cati ani sunt ? Alooooooo ! Se vede la MTS ANST ?

Cineva umbla cu ocaua mica !

AGVPS are aproximativ acelasi statut ca ACR si cam aceeasi istorie ,este de utilitate publica si are peste 50 de ani de cand a fost afiliata la CIPS FIPS .

Poate ca domnii avocati ai AGVPS , LRS , LRC , APCR Stationar , Musca etc au acum un motiv intemeiat pe care sa-si sustina pledoaria cand o sa ceara desfiintarea acestei sinistre federatii :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Dec 2011, 06:48

Geula a scris
Revenind la aberatia pe care ai spus-o, mi-ar fi extrem de usor sa am o discutie pe tema acestui contract de sponsorizare cu departamentul de marketing de la Heineken International. Problema e ca, pur si simplu, nu vreau sa fac rau unui om care nu mi-a facut absolut nimic. E o chestie de onoare si demnitate, pe care un taran prost si pervers ca tine pur si simplu nu o poate pricepe.

In traducere libera,nici tu nu poti fi chiar atit de prost incit sa te faci de ris aotoerijîndu-te in solul mesajului popescian...

Dupa ce L.R.S. a purtat sigla Neumarkt,intern si extern,ar fi culmea ca aceasta din urma sa se fi simtit ...„inselata„Parca vad cit de mult ii intereseaza pe aia de la marketingul lor,viziunea albaneza asupra „pescuitului sportiv„
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Dec 2011, 10:51

O sa vina in stilu caracteristic ..." da , dar uite ce zice legea...." .... :lol:

Gerula , no incerca sa o dregi ca-ti doresti sa pedepsesti restu lumii pentru ca tu esti cum esti :wink:

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 14 Dec 2011, 11:15

Sa revenim la subiect :lol:

Daca va mai amintiti , aici pe forum ,cineva spunea ca s-a "creatara" un precedent cu o Federatie Sportiva Columbofila :lol:
Numai ca exemplu cu aceea federatie era doar o forma ordinara de manipulare , cineva a crezut ca prin acest exemplu toti pescarii , cluburile si asociatiile vor da buzna la federatie . :lol:

Intr-adevar exista o federatie spotiva (nerecunoscuta internatinal), de fapt cu toate sunt trei din care , dar numai una este recunoscuta international . Ca sa va lamuriti pe deplin cum sta treaba , doar F.C.P.R. ( federatie nationala , nu sportiva ) este recunoscuta de FIC (federation colombophile internationale ) si are drept de reprezentare internationala si organizeaza campionate nationala .

Asta se intampla si in cazul ACR care este recunoscuta de FIA , FRAS ne putand reperezenta Romania la competitiile internationala . In cazul ACR exista o problema cu care s-au fript aia de la ANST , au acordat CIS federatiei sportive ,si cand au vazut ca puciul a esuat si aia nu se pot afilia la FIA ,acum sunt pe cale sa le retraga CIS-ul . Din acesta cauza , acum, ANST sufla si in iaurt ( vezi cazul FRPSC - CIS ) . Asa ca ,stati linistiti , toate aceste tentative de rastunare a vechilor structuri afiliate la federatiile internationale au fost sortite esecului , aceiasi soarta o va avea si FRPSC , numai ca aici intra si putin penal :lol:

Ce se intampla domnilor ? Toate aceste federatii internationale , au la conducerea lor oameni de onoare cu un caracter deosebit , care au inteles imediat scopul crearii noilor federatii sportive nationale , si n-au renunta la vechii lor membri pentru niste "neica nimeni" cu famea-n gat (vezi cazul FRPSC ) . Asta trebuie sa va dea de gandit !
Sa nu credeti ca n-au existat procese de desfiintare si cereri de dezafiliere internationala, dar toate au fost un esec total.

Si urmeaza un mic articol din legea 472/2004 despre care nu pomeneste nimic vajnicul "presedinte" al pescarilor

Art. 76. - Agenţia Naţională pentru Sport, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, complexurile sportive naţionale, Comitetul Olimpic Român şi federaţiile sportive naţionale sunt scutite de la plata taxelor vamale pentru importul de echipament sportiv şi materiale sportive, instalaţii şi aparatură specifică, necesare activităţii de pregătire, reprezentare şi participare a sportivilor şi echipelor componente ale loturilor sportive naţionale şi olimpice la competiţiile internaţionale oficiale: jocuri olimpice, campionate şi cupe mondiale şi europene şi, respectiv, a sportivilor şi echipelor cluburilor sportive care participă la competiţiile internaţionale oficiale intercluburi .

Intreb si eu , asa , de control : Cam ce afaceri se pot face aici ? :lol:

RMI
junior
junior

Mesaj de RMI » 14 Dec 2011, 11:51

Salut,

Am tot citit si am evitat sa discut de un subiect pe care nu-l stapanesc prea bine ... pana acum. Constat insa ca modul in care se prezinta anumite aspecte ale "legilor" e de natura sa ingradeasca libertatea fiecaruia ... de exemplu sa pescuiasca inafara unui cadru competitional (oare care e diferenta intre pescuit sportiv - recreativ si pescuit sportiv - de competitie).

In aceasta idee, doresc sa anunt initiativa de a infiinta Federatia Romana a Mersului pe Jos, Federatie care va fi condusa de un Presedinte si 3 Vice-Presedinti (sotia si surorile evident) iar in urma obtinerii CIS va fi obligatoriu ca fiecare sa se inscrie in Federatie (care va gestiona toate trotuarele din Romania - doar sunt destinate mersului...nu ?) si sa plateasca contributia anuala, in functie de criterii foarte transparente, gabaritul persoanei, starea sociala, numarul de pasi, inaltime, dimensiunea incarilor, etc.)

Din punctul meu de vedere, idea Federatiei de Pescuit, in forma in care este prezentata, "administrarea apelor si a fondului piscicol" este la fel de logica ca si Federatia mea .

Totodata cred ca legea mai trebuie studiata de unii oameni pentru ca nu stiu cum de poate considera cineva ca poate infiinta o "Federatie, Comitet, Asociatie" care are baze private, fie ea si non-profit nu i se pot transfera in administrare bunuri aflate in domeniul PPUBLIC al statului iar cele din domeniul PRIVAT poot fi doar concesionate ??????

Scrie răspuns