zavera,
Ti-am sugerat sa te documentezi inainte de a face afirmatii in ceea ce priveste practicarea pescuitului sportiv de performanta. Asupra acestui aspect pe care tu l-ai iterat cum ca cluburile sportive sunt formate din sportivi am eu unele observatii. Cluburile sportive nu sunt formate din sportivi, intrucat ei figureaza in actele constitutive ca persoane fizice. Calitatea de sportiv se dobandeste dupa recunoasterea ca structura sportiva si este prevazuta procedura la art. 13 din L.69/2000, pct.5 (cred).
Aici este gresala pe care au facut-o cluburile confundand calitatea de membru asociat cu cea de sportiv legitimat (care nu este neaparat membru al clubului). De aceea sustin consolidarea cluburilor pentru a sustine sportul de performanta si nu aceste caricaturi care acum cica se numesc cluburi. Le cunosc foarte bine situatia financiara, intrucat este publica (pe
http://www.mfinante.ro). Toate sunt in pozitii de supravietuitor, unele nedepunand situatiile finaciare la ANAF de ani de zile.
Iti garantez (si le-am atras atentia cluburilor) ca nu vor putea intra in federatie doar pentru a face figuratie si a ridica mana la un vot in Adunarea Generala, atata timp cat nu vor demonstra ca au capacitatea sa sustina sportul de performanta. Federatia are toate mecanismele prevazute de lege si de propriu statut de a impune o asemenea verificare. Pescuitul sportiv trebuie curatat de uscaturi pentru a putea face performanta.
Daca cumva se simte cineva ofensat si potent in acelasi timp, le postez prevederea legala a celor care sunt si membri intr-un club infiintat ca asociatie non profit:
Art. 4.
Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor, personal nepatrimonial.
Prinurmare cei care au constituit un club ca ONG, sa puna banul, munca si cunostinetele la bataie, daca asta este prevederea legala si sa nu mai ridice vocea. Dar in situatia sportivilor legitimati obligativitatea sustinerii activitatii competitionale revine clubului.
Am mai spus-o si vazand discutiile de pe acest forum mi se se intareste convingerea ca redresarea pescuitului sportiv nu se poate face cu actualele structuri. O reorganizare totala si care sa plece in urma unei analize serioase a situatiei create se impunea de mult. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata.[/quote]
Domnule preşedinte, sunt destul de documentat pentru nivelul discuţiei.
Deşi nu am studii juridice, ştiu totuşi că există persoane fizice şi persoane juridice. Susţineţi faptul că cluburile nu sunt formate din sportivi, pana la recunoasterea acestora ca structuri sportive. Dacă se face recunoasterea, ce se întâmplă cu persoanele alea ? Devin persoane juridice, inceteaza de a mai fi persoane ?
Sofismele dvs, pe baze strict etimologice, sunt, ca toate sofismele, inutile.
Situatia financiara a cluburilor este asa pentru ca au fost suficiente veniturile pentru atingerea scopurilor. In mod sigur, printre scopuri nu figura si acela de a face cifre mari.
Nu veti avea niciun club, dar niciunul, bogat pe masura ambitiilor dvs. Bilanturile sunt la fel de publice in intreaga UE, intrati si vedeti situatia financiara a cluburilor din UK, Franta, Italia etc.
Si nu uitati niciodata, domnule presedinte !
Principala bogatie a unui club este valoarea sportivilor sai !
Invatati-va sa ganditi ca un presedinte de federatie sportiv, nu ca un engrosist de legume-fructe.