Dizolvarea F.R.P.S

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Dizolvarea F.R.P.S

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Ian 2013, 17:10

apsalba scrie:Așa arăta și locația din Orăștie. Acum arată așa:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater Și încă nu este gata.
Probabil că spre toamnă vor fi și primele competiții.
PS Nu m-am săturat. Voi continua să construiesc locații de pescuit. Voi v-ați săturat? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
În fiecare județ din România vor apărea asemenea locații de pescuit. Voi nu sunteți capabili decât de bălăcăreală. Asta este diferența dintre mine și voi.
Ia uite gigi și un viitor campion. Ce zici?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Despre prima poza ce sa zic...??Seamana unu la unu,cu peisajele care ma 'incinta' la maximum cind pescuiesc pe Mures..
Le doresc din toata inima,plaminii si pancreasul meu,ba si din toata splina ,celor care se ocupa de excavatii de genul asta,mai ales pe ape naturale,ca la fiecare cupa bagata in apa,sa bea cite o halba de motorina..

Despre poza 2 ce sa zic??
Un tinar a gafat un somn..
Credeam ca vedem poze cu domnia ta si un peste...sau mai nou asta-i la moda,sa te lauzi cu performantele altuia??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 18 Ian 2013, 22:35

Pentru anul 2013 infama cooperativa vine cu o "oferta de nerefuzat" :lol: :lol: :lol:
1. federația organizează competițiile oficiale ale statului român, atât interne cât și internationale. Încă nu am organizat competiții,întrucât suntem în procedura de autorizare.
2. Afilierea la federație costă 1.000 lei.
3. Costul legitimării este de 15 lei/pescar sportiv la care se adaugă costul vizelor anuale în valoare de 10 lei.
4. Legitimarea dă dreptul participării gratuite la competițiile sportive oficiale (locale, naționale și internaționale, dacă ești selecționat în loturile reprezentative). Precizez că toate costurile de organizare a competițiilor sunt suportate de federație, nu de sportivi, atâta timp cât cluburile dau dovadă de impotență.

:lol: :lol: :lol: Muhahahahahahahaha :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 18 Ian 2013, 22:48

Mister Fisherman scrie:Pentru anul 2013 infama cooperativa vine cu o "oferta de nerefuzat" :lol: :lol: :lol:
Precizez că toate costurile de organizare a competițiilor sunt suportate de federație, nu de sportivi, atâta timp cât cluburile dau dovadă de impotență.

Cluburile dau dovadă de impotenţă ? Dar, cluburile:
- sunt formate din sportivi
- la randul lor, formeaza federatia.

Asta inseamnă, la nivelul logicii elementare, că : sportivii impotenţi + cluburile (federale) impotente + federatia impotentă = impotenţă la puterea 3.

Am mai scris pe undeva că dl. preşedinte Popescu este tare şugubăţ ! Iată ce idei şturlubatice are !
Să vedem, se înghesuie impotenţii la uşa domniei sale ? :headbash:

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 18 Ian 2013, 22:53

Pescuitul sportiv este ramura sportivă recunoscută de stat și reglementat prin prevederile exprese ale Legii nr. 69/2000 privind educația fizică și sportul, cu modificările și completările ulterioare. În comformitate cu prevederile art. 2 al Legii nr. 69/2000, practicarea pescuitului sportiv este activitate de interes național sprijinită de stat. De asemenea, statul recunoaște și garantează dreptul persoanelor fizice și juridice dreptul de a se asocia în vederea constituirii de structure sportive. Autoritatea privind organizarea, administrarea și controlul activităților și competițiilor pe ramura de sport – pescuit sportiv – revin prin lege, Federației sportive de specialitate, constituită și autorizată în condițiile legii. Practicarea pescuitului sportiv în habitatele piscicole naturale ca activitate recreativă sau de agrement se face în baza unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociațiile de pescari sportivi, legal constituite. Asociațiile de pescari sportive legal constituite și autorizate de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, precum și forurile de reprezentare la nivel național, constituite pe principiul liberei asocieri, vor fi luate în evidență de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului și Pădurilor în vederea de programe de acțiuni și proiecte comune pentru conservarea și protejarea resurselor acvatice vii. Practicarea pescuitului sportive pe teritoriul național se poate practica atât în apele continentale (ape dulci) cât și în apele teritoriale ale Mării Negre, în baza prezentului Regulament cât și a Regulamentelor de competiție pe fiecare probă sportivă practicată pe ramura de sport „ pescuit sportiv”.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Ian 2013, 10:12

zavera scrie:
Mister Fisherman scrie:Pentru anul 2013 infama cooperativa vine cu o "oferta de nerefuzat" :lol: :lol: :lol:
Precizez că toate costurile de organizare a competițiilor sunt suportate de federație, nu de sportivi, atâta timp cât cluburile dau dovadă de impotență.

Cluburile dau dovadă de impotenţă ? Dar, cluburile:
- sunt formate din sportivi
- la randul lor, formeaza federatia.

Asta inseamnă, la nivelul logicii elementare, că : sportivii impotenţi + cluburile (federale) impotente + federatia impotentă = impotenţă la puterea 3.

Am mai scris pe undeva că dl. preşedinte Popescu este tare şugubăţ ! Iată ce idei şturlubatice are !
Să vedem, se înghesuie impotenţii la uşa domniei sale ? :headbash:
zavera,
Ti-am sugerat sa te documentezi inainte de a face afirmatii in ceea ce priveste practicarea pescuitului sportiv de performanta. Asupra acestui aspect pe care tu l-ai iterat cum ca cluburile sportive sunt formate din sportivi am eu unele observatii. Cluburile sportive nu sunt formate din sportivi, intrucat ei figureaza in actele constitutive ca persoane fizice. Calitatea de sportiv se dobandeste dupa recunoasterea ca structura sportiva si este prevazuta procedura la art. 13 din L.69/2000, pct.5 (cred).
Aici este gresala pe care au facut-o cluburile confundand calitatea de membru asociat cu cea de sportiv legitimat (care nu este neaparat membru al clubului). De aceea sustin consolidarea cluburilor pentru a sustine sportul de performanta si nu aceste caricaturi care acum cica se numesc cluburi. Le cunosc foarte bine situatia financiara, intrucat este publica (pe www.mfinante.ro). Toate sunt in pozitii de supravietuitor, unele nedepunand situatiile finaciare la ANAF de ani de zile.
Iti garantez (si le-am atras atentia cluburilor) ca nu vor putea intra in federatie doar pentru a face figuratie si a ridica mana la un vot in Adunarea Generala, atata timp cat nu vor demonstra ca au capacitatea sa sustina sportul de performanta. Federatia are toate mecanismele prevazute de lege si de propriu statut de a impune o asemenea verificare. Pescuitul sportiv trebuie curatat de uscaturi pentru a putea face performanta.
Daca cumva se simte cineva ofensat si potent in acelasi timp, le postez prevederea legala a celor care sunt si membri intr-un club infiintat ca asociatie non profit:
Art. 4.
Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor, personal nepatrimonial.

Prinurmare cei care au constituit un club ca ONG, sa puna banul, munca si cunostinetele la bataie, daca asta este prevederea legala si sa nu mai ridice vocea. Dar in situatia sportivilor legitimati obligativitatea sustinerii activitatii competitionale revine clubului.
Am mai spus-o si vazand discutiile de pe acest forum mi se se intareste convingerea ca redresarea pescuitului sportiv nu se poate face cu actualele structuri. O reorganizare totala si care sa plece in urma unei analize serioase a situatiei create se impunea de mult. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 19 Ian 2013, 11:15

zavera,
Ti-am sugerat sa te documentezi inainte de a face afirmatii in ceea ce priveste practicarea pescuitului sportiv de performanta. Asupra acestui aspect pe care tu l-ai iterat cum ca cluburile sportive sunt formate din sportivi am eu unele observatii. Cluburile sportive nu sunt formate din sportivi, intrucat ei figureaza in actele constitutive ca persoane fizice. Calitatea de sportiv se dobandeste dupa recunoasterea ca structura sportiva si este prevazuta procedura la art. 13 din L.69/2000, pct.5 (cred).
Aici este gresala pe care au facut-o cluburile confundand calitatea de membru asociat cu cea de sportiv legitimat (care nu este neaparat membru al clubului). De aceea sustin consolidarea cluburilor pentru a sustine sportul de performanta si nu aceste caricaturi care acum cica se numesc cluburi. Le cunosc foarte bine situatia financiara, intrucat este publica (pe http://www.mfinante.ro). Toate sunt in pozitii de supravietuitor, unele nedepunand situatiile finaciare la ANAF de ani de zile.
Iti garantez (si le-am atras atentia cluburilor) ca nu vor putea intra in federatie doar pentru a face figuratie si a ridica mana la un vot in Adunarea Generala, atata timp cat nu vor demonstra ca au capacitatea sa sustina sportul de performanta. Federatia are toate mecanismele prevazute de lege si de propriu statut de a impune o asemenea verificare. Pescuitul sportiv trebuie curatat de uscaturi pentru a putea face performanta.
Daca cumva se simte cineva ofensat si potent in acelasi timp, le postez prevederea legala a celor care sunt si membri intr-un club infiintat ca asociatie non profit:
Art. 4.
Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor, personal nepatrimonial.

Prinurmare cei care au constituit un club ca ONG, sa puna banul, munca si cunostinetele la bataie, daca asta este prevederea legala si sa nu mai ridice vocea. Dar in situatia sportivilor legitimati obligativitatea sustinerii activitatii competitionale revine clubului.
Am mai spus-o si vazand discutiile de pe acest forum mi se se intareste convingerea ca redresarea pescuitului sportiv nu se poate face cu actualele structuri. O reorganizare totala si care sa plece in urma unei analize serioase a situatiei create se impunea de mult. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata.[/quote]

Domnule preşedinte, sunt destul de documentat pentru nivelul discuţiei.
Deşi nu am studii juridice, ştiu totuşi că există persoane fizice şi persoane juridice. Susţineţi faptul că cluburile nu sunt formate din sportivi, pana la recunoasterea acestora ca structuri sportive. Dacă se face recunoasterea, ce se întâmplă cu persoanele alea ? Devin persoane juridice, inceteaza de a mai fi persoane ?
Sofismele dvs, pe baze strict etimologice, sunt, ca toate sofismele, inutile.
Situatia financiara a cluburilor este asa pentru ca au fost suficiente veniturile pentru atingerea scopurilor. In mod sigur, printre scopuri nu figura si acela de a face cifre mari.
Nu veti avea niciun club, dar niciunul, bogat pe masura ambitiilor dvs. Bilanturile sunt la fel de publice in intreaga UE, intrati si vedeti situatia financiara a cluburilor din UK, Franta, Italia etc.
Si nu uitati niciodata, domnule presedinte !
Principala bogatie a unui club este valoarea sportivilor sai !
Invatati-va sa ganditi ca un presedinte de federatie sportiv, nu ca un engrosist de legume-fructe.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Ian 2013, 11:26

zavera,
Dacă ai fi citit statutul federației, ai fi observat că există comisii specializate, inclusiv pentru protecția sportivilor. Îți garantez că un club de coate goale nu poate avea sportivi valoroși. Dacă aveți capacitatea de reținere, puteți observa care sunt problemele ridicate de sportivi, cu consecința retragerii din competiții. Lipsa de motivare vă spune ceva? Populismele debitate de anumiți tovarăși nu rezistă unei analize serioase.
PS Nu-mi permit să vorbesc ca un președinte sportiv, atâta timp cât sunt pus în situația de a genera venituri pentru susținerea sportului de performanță. Cele două activități nu se potrivesc una cu cealaltă. Când veți înțelege asta, îmi veți da dreptate. Spuneți-mi și mie un club care are, de exemplu, o grupă de copii pentru inițierea în pescuit sau care are de exemplu o echipă feminină pentru competiții. Nu vedeți că toate aceste structuri sunt conduse de orgolii, nu de oameni responsabili?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Ian 2013, 11:46

As vrea sa vad io un "sportiv" valoros din cluburile afiliate in federatie...unu nu mai multi, de care sa putem zice cu respect:"Jos palaria!" ....poate baietu ala cu somnu in gafa?! ...e valoros ala domn' Popescu, au ba?! :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Ian 2013, 11:48

O sa ai ocazia asta.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 19 Ian 2013, 11:48

apsalba scrie:zavera,
Dacă ai fi citit statutul federației, ai fi observat că există comisii specializate, inclusiv pentru protecția sportivilor. Îți garantez că un club de coate goale nu poate avea sportivi valoroși. Dacă aveți capacitatea de reținere, puteți observa care sunt problemele ridicate de sportivi, cu consecința retragerii din competiții. Lipsa de motivare vă spune ceva? Populismele debitate de anumiți tovarăși nu rezistă unei analize serioase.
PS Nu-mi permit să vorbesc ca un președinte sportiv, atâta timp cât sunt pus în situația de a genera venituri pentru susținerea sportului de performanță. Cele două activități nu se potrivesc una cu cealaltă. Când veți înțelege asta, îmi veți da dreptate. Spuneți-mi și mie un club care are, de exemplu, o grupă de copii pentru inițierea în pescuit sau care are de exemplu o echipă feminină pentru competiții. Nu vedeți că toate aceste structuri sunt conduse de orgolii, nu de oameni responsabili?
Trebuie să fiu obiectiv şi să vă dau parţial dreptate, mai ales la capitolul orgoliilor şi al precarităţii activităţii de propagare în rândul copiilor, femeilor, etc. Şi motivele invocate privind lipsa gândirii de preşedinte sportiv stau, din păcate, în picioare. Dar, nu trebuie uitată niciodată zicala : "operatia reusita, pacientul mort".
Dacă se pierd continuitatea, experienţele acumulate, valorile sportive certe existente, etc., spinningul de competiţie va muri.
Iar ce-i mort, mort ramane.
Pâna sa zămisliţi dvs. altul, vor trece ani, poate generaţii. :?

Scrie răspuns