CUPA "RomTRAVEL" - Belis Fantanele

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Mai 2006, 14:34

Hai si cu detaliile ... vreme, organizare, clasament complet ... impresii etc.
S'altare și bunăstare !

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Mai 2006, 18:11

Din punctul meu de vedere a fost un concurs foarte competitiv.

In primul rand numarul de participanti a fost mare iar multi dintre acestia sunt de buna calitate si cu multe participari la concursuri de acest gen.
In al doilea rand conditiile meteo in care s-au desfasurat mansele au fost criminale avand parte de vant puternic si ploaie "trecatoare" (a trecut si prin goretex).

Cred ca influenta cea mai mare pentru care nu s-au prins pesti a fost in cea mai mare parte datorata vremii potrivnice.

Parerea mea este ca tocmai datorita acestui fapt, selectia unor pescari buni este posibila atunci cand nu se prinde peste de catre toti participantii ci tocmai de acei ce stiu ce trebuie sa faca in conditii de criza.

Clasamentul a aratat ceeace era oarecum evident , si anume ca fratii Berti raman unii din pescarii buni si norocosi.
Cel mai rau mi-a parut de faptul ca Petre nu a reusit sa puncteze in mansa a doua , dar tot este bine ca a ramas in primii 15.

Dupa cum ma asteptam , Vali a reusit un bine meritat loc 2 demonstrand inca odata valoare lui ca pescar.

Oarecum surprinzator a fost ca Bunicu nu a reusit sa puncteze in mansa a doua dar se intampla.

Eu ce sa zic , m-am dus sa invat (cred ca nu am reusit mare lucru in acest sens) dar m-am convins pe deplin ca nu poti fi un pescar complex daca nu te adaptezi fiecarei situatii . In concluzie trebuie sa invat sa folosesc si pestisorii aia mici .

Singurul lucru diferit fata de alte concursuri la care am participat , a fost o raceala a anumitor grupuri de pescari si chiar o nervozitate oarecum ciudata a unui arbitru/organizator. Ca sa nu las loc de suspiciuni , precizez ca din punct de vedere al arbitrajului, acesta a fost impecabil, iar la ceeace vreau sa ma refer este atitudinea unui personaj cu barca cu motor, care s-a rastit si a tipat ingrozitor in momentul in care barcile participantilor erau maturate pur si simplu de vantul puternic , inainte de startul in mansa iar cand Romano ia cerut sa-l ajute si pe el ca si-a pierdut vasla in apa , ia zis ca el trebuie sa supravegheze toata zona (dar mansa se incheiase) . Noroc ca i-am dat eu vasla mea :evil:

Altfel am sa mai particip de cate ori am ocazia pe acest lac sau oricare altul din zona Cluj-ului.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 29 Mai 2006, 18:16

Vreme: nasoala rau ... ploaie in averse, vant puternic (a fost obligatorie purtarea vestelor de salvare - oferite de Energofish)... prea putin soare
Locatia concursului s-a mutat din conditii de vreme spre baraj ...

Capturi: cei care pescuiesc de multa vreme pe acolo (am pescuit pentru prima oara pe Belis) spun ca este pe departe cel mai slab concurs dpv al capturilor. S-a pescuit cu voblere de 2,3 cm ... desi personal am reusit o captura de 25 cm (clean) cu un Salmo Bullhead - 5 CM ! ... S-a prins in general clean ... Bunicu a rupt gura targului ce 2 pastravi ...

Rezultate finale:

locul 1: Horia VLASIN - CLUJ
locul 2: Vali STRATONOV - CLUJ
locul 3: Eugen GERMAN - BUCURESTI
Cea mai mare captura: Dorin COZMA (ca de obicei :P )

In prima zi conduceau relaxat fratii German (8 si 9 pesti) ... dar se pare ca n-au prins nimic duminica si au pierdur locul 1 ... practic daca prindeai 2, 3 pesti per masa aveai sanse de clasare in primii 15. Multi au dat gherla totala ... si mai multi au dat macar o mansa ... inclusiv eu :(

In rest atmosfera faina rau ... PALINACA, slana ... organizare ca lumea ... sper fara comentarii cu privire la corectitudinea rezultatelor ...

CONCLUZIA: revin la anul ... desi e departe rau (560 KM din Bucuresti)
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 29 Mai 2006, 20:21

Gyorg scrie:Clasamentul a aratat ceeace era oarecum evident , si anume ca fratii Berti raman unii din pescarii buni si norocosi.
Cel mai rau mi-a parut de faptul ca Petre nu a reusit sa puncteze in mansa a doua , dar tot este bine ca a ramas in primii 15.
Norocosi??? Nu ti-as dori sa ai "norocul" asta la doua concursuri consecutive! (dupa ce castigi prima mansa sa nu reusesti sa prinzi un peste in cea de-a doua!). In rest, numai de bine! Felicitari castigatorilor si organizatorilor. Ne vedem la Gostilele...apropo... poate facem doar o mansa?! :)

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 29 Mai 2006, 21:13

Concurs de anduranta, organizare perfecta si participanti f.f.f buni. Poate o sa zambiti ironic dupa ce veti citi cele ce urmeaza, dar asta este ceea ce cred eu: vremea, indiferent cat de caineasca a fost, putea fi speculata de un pescar ca mine, care nu cunoaste lacul si comportamentul rapitorilor din el. Conditiile rele de pescuit nu m-au incurcat pe mine cat pe cei consacrati. M-am amarat putin ca nu am prins decat un clean de 23 cm, deoarece nu s-a prins un numar mare de pesti si, in consecinta, accesul la puncte bune era mai usor decat daca timpul era perfect pentru pescuit, situatie in care profesionistii de genul fratilor Berti, Paco, fratii Sofonea, Renel Pascu, Cozma, etc ar fi prins de-ar fi rupt lacu' in doua... Va marturisesc ca si mie mi-a parut rau ca nu a castigat Eugen German - Berti, care este o persoana deosebita atat ca pescar, cat si ca om. Mi-au lasat un gust amar figurile unora care s-au suit pe spatele buchiilor undeva foarte sus si au in cap mai multe shprayuri decat tot complexul Europa din Bucuresti!
P.S. Imi cer scuze prietenilor mei pentru faptul ca am plecat fara sa mai apucam sa ne luam ramas bun, dar la ora 21.00 era musai sa fim in Rm.Valcea. Oricum, ne vedem la urmatoarele concursuri, sau la Valcea.

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 29 Mai 2006, 21:47

multumesc organizatorilor,sponsorilor si gazdelor pt acest concurs.din punctul de vedere al atmosferei si al organizarii a fost super.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 29 Mai 2006, 22:39

Ma intreb de ce va e tarsala sa le spuneti numele respectivelor persoane si sa povestiti despre ce figuri a fost vorba. Ce-o sa va faca, n-o sa va mai primeasca la urmatorul concurs? :p
Cu lacrimi Bastus!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 30 Mai 2006, 07:32

Cu exceptia vremii totul a fost super. Organizarea de nota 10 ( cu stelute ) sper sa ridice stacheta si la viitoarele concursuri. Din acest punct de vedere, diferenta enorma fata de concursul de la Darvari. Cred ca si cei mai ghinionisti pe lac s-au simtit excelent sambata seara si la festivitate. Mancare buna si multa, bautura suficienta, gazde ospitaliere, atmosfera super faina!
Concursul a fost foarte greu, vremea criminala si desigur cel mai slab sezon de primavara de cand pescuiesc pe Belis. Asa ca poate pt viitor ar fi buna alegerea unei alte perioade de desfasurare a concursului, in lunile de vara.
Impresia generala excelenta!

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 30 Mai 2006, 07:53

Gerula scrie:Ma intreb de ce va e tarsala sa le spuneti numele respectivelor persoane si sa povestiti despre ce figuri a fost vorba. Ce-o sa va faca, n-o sa va mai primeasca la urmatorul concurs? :p
Din pacate eu nu stiu numele personajului dar cred ca cei la care face referire "Vanatorul" sunt niste baieti care nu prea stiu cu ce se manaca prinsul pestelui dar dau sfaturi la greu si tin teorii profesionale despre cum si in ce fel.
Hai ca-i stie toata lumea :lol:

N-am apucat sa multumesc organizatorilor, felicitari.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Mai 2006, 08:14

In plus fata de cele deja scrise as vrea sa-i felicit pe organizatori pentru premiile de participare consistente si pentru realizarea trofeelor care ne vor aduce mereu aminte de acest concurs si de cei cu care ne-am imprietenit cu aceasta ocazie. Felicitari tuturor si sa speram ca nu vom mai avea ghinion de vreme chiar atat de nasoala.

Scrie răspuns