Cupa Moldovei - Etapa III - Padureni

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 26 Iun 2006, 07:43

nu pot sa zic decat o singura chestie:
foarte tare, frate! :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Iun 2006, 08:05

Ziceti si voi cum a fost alea alea :D Eu abia sambata m-am intors din Grecia, asa ca l-am scapat si pe asta :cry: .
Cu lacrimi Bastus!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Iun 2006, 09:47

Deci.. cum a fost? Asteptam detalii! :)

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 26 Iun 2006, 10:10

Clasamentul urmeaza sa il posteze Teodor.
Alte detalii..s-au prins multe stiuci..asta a fost specia de baza. Pe langa stuk a mai intrat cate 1 avat, clean,bibi, somn...
Au fost destule rupturi/rateuri de stiuci si somni capitali.
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 26 Iun 2006, 10:43

Din punctul meu de vedere a fost un concurs extraordinar.

Sa incep cu lista de lucruri bune:
- oameni de o foarte buna calitate si cu mult bun simt .
- primire si tratatie excelenta ... (rauri de mancare si bautura)
- organizare si fair play , asa cum ne-am obisnuit.
- locatie excelenta ... un fost brat al Prutului cu o apa limpede si rece (destul de rar mi-a fost sa vad) , vegetatie submersa , structuri si o panorama excelenta.
- diversitatea de peste: clean , somn , stiuca, biban , crap salbatic , cteno. Sunt pesti pe care i-am vazut cu ochi mei sau i-am prins in cele 4 zile. In timpul concursului Ov14 a scapat un somn mare (trecut de 20k) si unul mai mic , in jur de 6 kg , iar Bogdan a adus unul pana la barca care era cat jumatate din barca lui . Vineri inainte de concurs, eu am prins unul de 2 kg la oscilanta.
- atmosfera de prietenie si relaxare a participantilor, si nu numai !

Lucrurile mai putin bune:
- am prins destul de putini pesti , 3 prima mansa (o stiuca 42 si doi bibani 26; 22) , o stiuca 54 cm in a doua mansa (3 taieuri) si 3 bibani in ultima mansa.
- caldura foarte mare.
- sambata au fost foarte multi oameni care faceau baie dar au fost destul de intelegatori.

Facand o sinteza asupra celor ce a organizat Prieteni Pescari in acest an , vreau sa va spun am fost inca de la inceput impersionat de prietenia precum si spiritul de echipa al acestor minunati oameni.

Modul in care au tratat fiecare participant si organizarea concursurilor fac din aceasta Asociatie a Prietenilor Pescari o adevarata comuniune de prieteni adevarati care merita toata consideratia mea.

Felicitari inca odata si va doresc cat mai multi colegi de aceiasi calitate ca si voi precum si cat mai multe succese in ceeace v-ati propus.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 26 Iun 2006, 11:04

Gyorg scrie:Din punctul meu de vedere a fost un concurs extraordinar.

Sa incep cu lista de lucruri bune:
- oameni de o foarte buna calitate si cu mult bun simt .
- primire si tratatie excelenta ... (rauri de mancare si bautura)
- organizare si fair play , asa cum ne-am obisnuit.
- locatie excelenta ... un fost brat al Prutului cu o apa limpede si rece (destul de rar mi-a fost sa vad) , vegetatie submersa , structuri si o panorama excelenta.
- diversitatea de peste: clean , somn , stiuca, biban , crap salbatic , cteno. Sunt pesti pe care i-am vazut cu ochi mei sau i-am prins in cele 4 zile. In timpul concursului Ov14 a scapat un somn mare (trecut de 20k) si unul mai mic , in jur de 6 kg , iar Bogdan a adus unul pana la barca care era cat jumatate din barca lui . Vineri inainte de concurs, eu am prins unul de 2 kg la oscilanta....

perfect de-acord.
merci mult de apreciere! :wink:

o chestie: lacul este un brat mort al SIRETULUI si nu al Prutului.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 26 Iun 2006, 11:11

...apa foarte limpede, acvariu, pesti ce-ti dadeau cu tifla pe langa barca nestingheriti, caldura mare (Caragiale nu a trait asa ceva ), pleoscaituri pe balta ce te speriau sau te faceau sa te intrebi cine a cazut din barca , stiuci ce au mancat naluci pe ascutisuri dintzoase, bibani perechi in negura adancului de pnala la 15m, ancore pierdute , vasle lasate pe fundul lacului, tensiune maxima pana in ultima secunda , pesti scapati de pescari si pescari ce au reusit sa se elibereze din drilul unor pesti dupa metri de tras cu barca , mancare si bautura ce au sabotat puterea concurentilor prin abundenta , facandu-i sa caute culcusul ghiftuiti, muzica la alegere cu cel mai tare DJ din Moldova , acordeon pe malul lacului si repertoriu inedit , scaldat in "lacrimile reginei Ana sau al imperialismului imbuteliat si innodat cu puterea ursului rece ,cupe, medalii, cozi de soricel pe post de lauri ,premii , diplome inedite si asistenta din plin , vant puternic si dileme dezlegate pe firul intins, ...sfarsit cu toti participantii castigatori ,
...cand e urmatorul concurs ?????!!!!!!!

Felicitari baieti ...am castigat...prieteni pescari !

P.S.
pentru carcotasi
ca la orice concurs ...si pe parcursul etapelor cupei au mai existat mici probleme ,(poate ca e si normal intelegand ca asociatia din Iasi e la inceput si e prima lor competitie ) modul in care s-au rezolvat imediat a insemnat foarte mult , totul a fost pentru toata lumea mai limpede ca pe Bratul Siretului din ultima etapa si la sfarsit parca regretul ca se termina i-a marcat pe toti asteptand cu nerabdare ...urmatoarea etapa.Faptul ca lupta pentru locurile 2,3.....a fost acerba pana in ultima secunda a concursului a facut ca fiecare sa lupte cu el , cu vantul , cu pestele si cu gandul ca timpul trece. Excelenta ideea de a tine mansele dimineata si seara ."Man respect!"...cum spun niste prieteni buni .
A trecut ......incepe !

14

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 26 Iun 2006, 11:25

Balta ca locatie este superba dar, din aceleasi motiv, ne-a pus nervii la grea incercare fiind un punct de atractie pentru cei care locuiesc in apropiere sau o cunosc, caldura torida de Simbata atragind o gramada de amatori de pescuit si/sau scaldat. Totusi ne-au surprins in mod placut prin intelegerea manifestata in momentul in care li s-a comunicat ca se desfasoara un concurs si si-au redus activitatea, aducindu-le si pe aceasta cale multumirile noastre.
Oricum, nu toate lucrurile au fost roz si din cele care consider ca au influentat in mod negativ concursul am sa enumar doar doua: o barca cu motor termic care a facut citeva ture de balta in in jurul orezi 22.30-23 a zilei de vineri, un elicopter care ne-a survolat la joasa inaltime (20-30 m) chiar in timpul primei mansei.
In ceea ce priveste concurentii, din pacate, numarul lor s-a redus foarte mult: din cei 17 concurenti anuntati au participat efectiv doar 10.
S-a prins stiuca si biban. Au fost si driluri mai deosebite dar am sa las pe cei care le-au avut sa va povesteasca.
Obtinerea unei pozitii cit mai bune in cadrul concursului a fost un imbold puternic pentru toti concurentii, intrucit locul obtinut influenta pozitia in clasamentul Cupei Moldovei. Daca dupa primele doua manse lucrurile erau destul de clare in ceea ce priveste locul intii, mansa a treia a decis pozitiile ocupate atit concurs cit si in Cupa Moldovei.
Am avut si surprize placute, un concurent care fiind la prima participare intr-un concurs, prima data cind pescuia din barca, cu o dotare minima, nesigur pe sine, a reusit sa se claseze pe un loc fruntas avind si cea mai mare captura din concurs. Unii vor spune scurt "norocul incepatorului" si nu am sa-i contrazic. Dar pentru acest tip de concurent am militat, ne-am sustinut punctul de vedere si organizat aceste concursuri. NU vreau sa deschid polemici pe marginea acestui subiect asa ca va rog sa-l considerati inchis. Ma bucur doar ca am mai cistigat un adept pentru aceste stil de pescuit.
Ar mai fi multe de spus privind acest concurs dar am sa mai subliniez doar unul singur: din punct de vedere al pescuitului o balta "dificila" sau chiar "foarte dificila", pe care nici unul din concurenti nu a mai pescuit pina la acest concurs.
Felicitari tuturor concurentilor, in mod special cistigatorilor.
Iar tuturor celorlati care au fost acolo vreau sa le spun ca mi-au facut o deosebita placere clipele petrecute impreuna.

------------------

Clasamentul concursului Padureni (concurentii cu acelasi loc fiind listati in ordine alfabetica):

Cod: Selectaţi tot

Loc Concurent                   Pct.   Pct.Peste
 1  Constantin Lucian Ilfov	   5.0     368
 2  Livadaru Marius   Iasi      10.0     151
 3  Ristivan Ovidiu   Bucuresti 12.0     238
 4  Ungureanu George  Focsani   15.5     192
 5  Vasiliu Bogdan    Iasi      17.5      84
 6  Gavril Andrei     Iasi      18.5      80
 7  Cotovanu Adrian   Iasi      19.0      35
 9  Andrei Mihai      Iasi      22.5       0
 9  Hatman Luigi      Iasi      22.5       0
 9  Popescu Bogdan    Rm.Valcea 22.5       0
PS.
Imi retin drepturile de autor asupra textului de mai sus.
Clasamentul este public si poate fi reprodus prin orice mijloc, etc...
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 26 Iun 2006, 11:29

Sa inteleg din postarea lui Leba cu " Foarte tare frate ! " Ca "bestia"
Gyorg a dat lovitura ( din nou ) ? Da-ti ma macar podiumul ! Sa stim pe cine felicitam !

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 26 Iun 2006, 11:31

ai primit etapa bestie "mica" ce esti asteapta si finalul si la anul hai la moldova sa te spovedesti si tu pe la apele lui Fane babanu :)

Scrie răspuns