Balta ca locatie este superba dar, din aceleasi motiv, ne-a pus nervii la grea incercare fiind un punct de atractie pentru cei care locuiesc in apropiere sau o cunosc, caldura torida de Simbata atragind o gramada de amatori de pescuit si/sau scaldat. Totusi ne-au surprins in mod placut prin intelegerea manifestata in momentul in care li s-a comunicat ca se desfasoara un concurs si si-au redus activitatea, aducindu-le si pe aceasta cale multumirile noastre.
Oricum, nu toate lucrurile au fost roz si din cele care consider ca au influentat in mod negativ concursul am sa enumar doar doua: o barca cu motor termic care a facut citeva ture de balta in in jurul orezi 22.30-23 a zilei de vineri, un elicopter care ne-a survolat la joasa inaltime (20-30 m) chiar in timpul primei mansei.
In ceea ce priveste concurentii, din pacate, numarul lor s-a redus foarte mult: din cei 17 concurenti anuntati au participat efectiv doar 10.
S-a prins stiuca si biban. Au fost si driluri mai deosebite dar am sa las pe cei care le-au avut sa va povesteasca.
Obtinerea unei pozitii cit mai bune in cadrul concursului a fost un imbold puternic pentru toti concurentii, intrucit locul obtinut influenta pozitia in clasamentul Cupei Moldovei. Daca dupa primele doua manse lucrurile erau destul de clare in ceea ce priveste locul intii, mansa a treia a decis pozitiile ocupate atit concurs cit si in Cupa Moldovei.
Am avut si surprize placute, un concurent care fiind la prima participare intr-un concurs, prima data cind pescuia din barca, cu o dotare minima, nesigur pe sine, a reusit sa se claseze pe un loc fruntas avind si cea mai mare captura din concurs. Unii vor spune scurt "norocul incepatorului" si nu am sa-i contrazic. Dar pentru acest tip de concurent am militat, ne-am sustinut punctul de vedere si organizat aceste concursuri. NU vreau sa deschid polemici pe marginea acestui subiect asa ca va rog sa-l considerati inchis. Ma bucur doar ca am mai cistigat un adept pentru aceste stil de pescuit.
Ar mai fi multe de spus privind acest concurs dar am sa mai subliniez doar unul singur: din punct de vedere al pescuitului o balta "dificila" sau chiar "foarte dificila", pe care nici unul din concurenti nu a mai pescuit pina la acest concurs.
Felicitari tuturor concurentilor, in mod special cistigatorilor.
Iar tuturor celorlati care au fost acolo vreau sa le spun ca mi-au facut o deosebita placere clipele petrecute impreuna.
------------------
Clasamentul concursului Padureni (concurentii cu acelasi loc fiind listati in ordine alfabetica):
Cod: Selectaţi tot
Loc Concurent Pct. Pct.Peste
1 Constantin Lucian Ilfov 5.0 368
2 Livadaru Marius Iasi 10.0 151
3 Ristivan Ovidiu Bucuresti 12.0 238
4 Ungureanu George Focsani 15.5 192
5 Vasiliu Bogdan Iasi 17.5 84
6 Gavril Andrei Iasi 18.5 80
7 Cotovanu Adrian Iasi 19.0 35
9 Andrei Mihai Iasi 22.5 0
9 Hatman Luigi Iasi 22.5 0
9 Popescu Bogdan Rm.Valcea 22.5 0
PS.
Imi retin drepturile de autor asupra textului de mai sus.
Clasamentul este public si poate fi reprodus prin orice mijloc, etc...