razvan m. scrie:Dom' Popescu, cred ca tie, un inginer adanc specializat in drept, nu mai trebuie sa iti spun ca CIPS este o confederatie internationala formata din federatii internationale: Federatia Internationala de Pescuit Sportiv in Apa Dulce, Federatia Internationala de Pescuit Sportiv la Musca Artificala si Federatia internationala de Pescuit Sportiv Marin. O fac doar pentu ceilalti care asista la discutie.
FRPS nu poate fi membra a Confederatiei, caci nu este federatie internationala. Ea se poate afilia doar la una dintre cele trei federatiile internationale membre ale CIPS.
Deci daca doreai sa iei locul AGVPS in FIPSed, astazi era momentul, caci astazi e adunarea generala a acestei federatii internationale. Maine e adunarea unei organizatii in care nu poti fi membru si care nu te poate face membru in FIPS, fara votul membrilor FIPS.
E ca si cum cineva, care se doreste membru in Clubul Cetate Alba, s-ar astepta ca adunarea generala a FRPS sa il faca membru in club.

Mă văd obligat să te contrazic. Si având la bază corespondenta mea cu dl. Matteoli, care mi-a comunicat că aderarea este atributul CIPS, nu al FIPS. De fapt, dacă știi unde să cauți, o să vezi că aderarea de noi membri este pe ordinea de zi sâmbătă.
Confédération Internationale de la Pêche Sportive
Association déclarée, Tribunal de Rome n. 606/2008
Fondée en 1952
Siège social - Viale Tiziano, 70 -
00196 Roma - Tel. +39 06 87980517 - +3
9 06 87980514 - Fa
x +39 06 87980087
segreteriainternazionale@fipsas.it
cipssecretariat@cips-fips.com
Membre de l’Association de
s Fédérations Internationales de Sports (Sport Accord)
Member of the General Association of Internati
onal Sports federations (Sport Accord)
XXXV CONGRÈS ORDINAIRE - EXTRAORDINAIRE
DE LA CIPS
SAN MARINO - Samedi 5 avril 2014
ORDRE DU JOUR
Le Congrès Ordinaire et Extraordinaire de la CIPS est convoqué à San Marino, dans le Centre
Congrès Kursaal, Viale J. F. Kennedy, 17, 47890 – Republique de San Marino – le jour 5 avril 2014 à 8h30 en 1ère
convocation et à 9h30 en 2 ème convocation, pour les modifications aux Statuts en vigueur et pour les sujets comme indiqué dans les Statuts.
ORDRE DES TRAVAUX
Partie préliminaire:
- Ouverture du Congrès;
- Désignation d’une commission pour la vérification des mandats;
- Constatation de la régularité du Congrès, de celle de la constitution ainsi que des voix
représentées.
ORDRE DU JOUR - PARTIE EXTRAORDINAIRE
1. Modification des Statuts;
2. Mandat au Secrétaire Général pour modifier les Statuts selon les demandes exigées par le
Notaire pour l’enregistrement.
ORDRE DU JOUR - PARTIE ORDINAIRE
1. Adoption du procès-verbal du Congrès de l’AG de Lisbonne (2013);
2. Acceptation des nouveaux membres
Pentru tine, afilierile le acceptă CIPS, după care federațiile afiliate optează pentru ce federatii inernaționale la care din ele dorește.