Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS
Educatia si nivelul de trai...lipsa lor duce (si) la lipsa pestilor. Si eu sunt optimist si char aunt convins ca va fi mai bine...dar va dura mult...foarte posibil ca noi sa nu apucam sa le mai vedem...
Stiu ca pare ceva nesimnificativ si fara impact major dar de exemplu ce face omul acesta cred ca poate sa insemne ceva pe termen lung in educatia generatiilor viitoare...pacat ca este aproape singur cu astfel de initiative....nu este ajutat mai de nimeni ca nu reprezinta interes financiar direct si rezultatul activitatii sale este DOAR educatia celor mici in ceeace priveste o conduit corecta in pescuit, adica catch&release sau retinerea pestilor in limitele normale.
http://pescuitbihor.ro/forum/viewtopic. ... bb2f7c1c81
Cu atat mai mult ca sunt vizati copii din orice patura sociala...poate chiar copii unor braconieri( aici inteleg, pescar ce nu respecta in tocmai legile,nu neaparat de ultima speta), ce de la parinti ar vedea doar sacoseala.
Mare pacat ca sunt prea putin ce inteleg importanta efortului depus neconditioant unor astfel de oameni.Mie oricum im da speranta ca vor venii generatii ce lasa in urma stereotipia parintilor ce au fost educati precar sa zic asa.....si atunci incazul lor chiar va fi viabil mecanismul sanatos( cu iz de capitalism, dar nu avem ce face)ce ai descris Sorine.
Scuze de offtopic.
Stiu ca pare ceva nesimnificativ si fara impact major dar de exemplu ce face omul acesta cred ca poate sa insemne ceva pe termen lung in educatia generatiilor viitoare...pacat ca este aproape singur cu astfel de initiative....nu este ajutat mai de nimeni ca nu reprezinta interes financiar direct si rezultatul activitatii sale este DOAR educatia celor mici in ceeace priveste o conduit corecta in pescuit, adica catch&release sau retinerea pestilor in limitele normale.
http://pescuitbihor.ro/forum/viewtopic. ... bb2f7c1c81
Cu atat mai mult ca sunt vizati copii din orice patura sociala...poate chiar copii unor braconieri( aici inteleg, pescar ce nu respecta in tocmai legile,nu neaparat de ultima speta), ce de la parinti ar vedea doar sacoseala.
Mare pacat ca sunt prea putin ce inteleg importanta efortului depus neconditioant unor astfel de oameni.Mie oricum im da speranta ca vor venii generatii ce lasa in urma stereotipia parintilor ce au fost educati precar sa zic asa.....si atunci incazul lor chiar va fi viabil mecanismul sanatos( cu iz de capitalism, dar nu avem ce face)ce ai descris Sorine.
Scuze de offtopic.
ULK scrie:O sinteza foarte bine vazuta Sorin, foarte logica si adevarata...dar cu aplicatie prea restransa cand vine vorba de Romania din zilele noastre.
Recreativul "nostru" este ala cu bete de obor, parasutar,cratangiu si putin ii pasa de competitii si scule....el reprezinta recreativul roman de astazi..tot ce il intereseaza sa care peste cat mai mult acasa, recte este exact una din cauzele ce duce la lipsa pestelui din ape.
Romania de azi, nu este tara in momentul de fata unde ar sta in picioare sistemul in care ar aparea pestele in ape publice...reactia in lant ar fi cu totul alta decat cea descrisa de tine...pentru ca nu ai de a face cu un recreativ occidental ci autohton.
Privatizarea ar fi singura sansa....la noi tot ce este comun si public e bun de jefuit....lipsa totala de simt civic...asta reprezinta recreativul nostru de azi...restul sunt prea putini sa faca dferenta palpabila.
Eu ma incapatanez sa cred ca lucrurile sunt mai usoare decat par a fi in realitate ….
Da recreativii sunt sacosari in cea mai mare parte , da ei nu sunt occidental .
Dar nici occidentalii nu sunt asa din nastere ci i-a pus la punct legea
Legea aplicata va duce la ,,civilizare’’
Si da din randul recreativilor sacosari se vor allege viitorii recretivi sportivi
Occidental nemti si francezi hacuiau salau pe Ebru si ii carau in lazi frigorifice acasa doar pentru ca legea spaniola le permitea….
Deci cred ca un prim pas ar fi aplicarea legii si cred ca ar fi o diferenta enorma …fata de stadiul de jos in care suntem
Macar curentatul , plasele si sacosarii cu sacul pot fi limitati mult printr-o simpla aplicare de lage si cu o paza la nivel de decenta , nu mai mult
Acum e un dezinteres general de la AJVPS si pana la legislativ unde dosarele de braconaj sunt privite si tratate cu superficialitate
Singurii interesati sa se respecte legea suntem noi recreativii si competitionalii ….pe aialalti ii ajuta starea de acum .
Sigur ca initiativele private sunt binevenite si probabil aduc cat de cat o situatie mai buna dar apele mari , sunt si trebuie sa ramana publice sis a ajunga la un nivel decent dpdv al populatiei piscicole .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Is o multime , asta am vazut-o cu ochii mei , de pescari recreativi cu jdm si cara acasa salaul , intr-o perioada cand ar trebui lasat sa-si ocroteasca cuibu . Azi , miine, poimaine , stau pe el calare zilnic , zi si noapte . Invata pe unde , capata experienta , si fac o paguba maiserioasa decat pare .ULK scrie:O sinteza foarte bine vazuta Sorin, foarte logica si adevarata...dar cu aplicatie prea restransa cand vine vorba de Romania din zilele noastre.
Recreativul "nostru" este ala cu bete de obor, parasutar,cratangiu si putin ii pasa de competitii si scule....el reprezinta recreativul roman de astazi..tot ce il intereseaza sa care peste cat mai mult acasa, recte este exact una din cauzele ce duce la lipsa pestelui din ape.
Romania de azi, nu este tara in momentul de fata unde ar sta in picioare sistemul in care ar aparea pestele in ape publice...reactia in lant ar fi cu totul alta decat cea descrisa de tine...pentru ca nu ai de a face cu un recreativ occidental ci autohton.
Privatizarea ar fi singura sansa....la noi tot ce este comun si public e bun de jefuit....lipsa totala de simt civic...asta reprezinta recreativul nostru de azi...restul sunt prea putini sa faca dferenta palpabila.
Vad ca inca se mai fac trimiteri (nu tu ULK) la pescuitu din state . Au o densitate aproape de 3 ori mai mica ca Romania , si probabil peste jumate din populatie traieste in zona de coasta si prefera pestele marin , presiunea pe peste io cred ca ii mai mica .
Plus ca repet , nebuneala asta sa stai calare pe peste , mai ales in perioadele productive , zile in sir , aduce a disperare , chiar daca se respecta legea in cea ce priveste cantitatea , daca o faci des , nu-i bine .
In rest , sustin in continuare , oricat peste ar fi miine in Romania , daca preturile merg asa , cei din comertu de profil nu ar scoate banii ca sa tina un campionat regulat .
Plus ca mai apare o problema, azi nu rezista nici o marca in top multa vreme, plus ca imensa cantitate de marci le reduce veniturile la toti , se impart altcumva banii .
http://portal.just.ro/107/SitePages/Dos ... d_inst=107razvan m. scrie:Popescule, te asteapta un an greu prin tribunale. Si nu uita (chiar daca ai dat-o la pace cu Vladeanu, care a castigat in prima instanta impotriva ta si, daca nu renunta la judecata in recurs, iti anula toata sandramaua), motivele de nulitate a avizului in baza caruia ai infiintat federatia-lui-peste-prajit persista ! Nu s-au sters cu buretele ! S-ar putea sa nu se stie !
Fiti atenti la ofensiva judiciara a AGVPSR:
- actiune privind suspendare executare act administrativ + anulare act aviz 01/25.02.2011 la Curtea de Apel Bucuresti - dosar 430/2/2014 - aici e foarte simplu, nu trebuie decat sa copieze actiunea lui Vladeanu, ce a fost deja admisa de Curtea de Apel !
http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar ... &id_inst=2
- actiune privind suspendare executare act administrativ autorizatie 1141/15.04.2013 - asta cred ca e autorizatia de functionare a federatiei - tot la la Curtea de Apel Bucuresti, dosar 7749/2/2013 ;
- inca una privind suspendare executare act administrativ, tot la Curtea de Apel Bucuresti, dosar 7423/2/2013, cu termen de judecata in 11.03.2014, amanat pentru introducerea in cauza a federatiei;
- plus procesul de dizolvare deschis impotriva federatiei popesciene la Tribunalul Alba, in dosar 5278/107/2013, cu termen de judecata in 12.02.2014.
http://portal.just.ro/107/SitePages/Dos ... d_inst=107
Colac peste pupaza mai vine si respingerea de la FIPS din 5 aprilie 2014 sau, in cel mai rau si mai rau caz, amanarea discutarii cererilor pentru anul 2015...![]()
N-o fi usor cu atatea cheltuieli si fara venituri. Noroc ca te curteaza asiduu sponsorii !![]()
![]()
Primul cartuș s-a tras! În aer!
SF-ule, ok, poate ca nu ne putem compara cu US, dar cu siguranta putem invata multe de la ei.
Dar Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, etc sunt tari cu densitate de locuitori comparabila cu a Romaniei, cu acces limitat sau deloc la apa sarata, cu un nivel de trai ceva mai mare dar comparabil dar care totusi au peste mai mult ca noi.
Nu densitatea populatiei e problema ci calitatea.
Dar Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, etc sunt tari cu densitate de locuitori comparabila cu a Romaniei, cu acces limitat sau deloc la apa sarata, cu un nivel de trai ceva mai mare dar comparabil dar care totusi au peste mai mult ca noi.
Nu densitatea populatiei e problema ci calitatea.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- StefanDinu
- veteran
Henț! Păpușa iar a vorbit! Cine a tras de sfoara ?!?!?apsalba scrie:Primul cartuș s-a tras! În aer!
PS: Popescule tu crezi ca viata e asa simpla ?!?!
Tavi ,cred ca de aici se poate deduce ca vad si "calitatea".SF scrie:
Plus ca repet , nebuneala asta sa stai calare pe peste , mai ales in perioadele productive , zile in sir , aduce a disperare , chiar daca se respecta legea in cea ce priveste cantitatea , daca o faci des , nu-i bine ..
Zau , atatia pescari pe apa cum am vazut in Romania , nu am vazut niciunde , inghesuiala pe mal pe care nu am cuvinte sa o descriu . Nu cred ca sculele de obor fac paguba , aia care stiu sa prinda dau cu scule bune .
Pe lacuri ar fi suficient sa se interzica barcile , si s-ar reface la un nivel acceptabil .
Nu este așa de simplă, iar unii și-o complică și mai rău.StefanDinu scrie:Henț! Păpușa iar a vorbit! Cine a tras de sfoara ?!?!?apsalba scrie:Primul cartuș s-a tras! În aer!
PS: Popescule tu crezi ca viata e asa simpla ?!?!
Apropo, și al doilea cartuș s-a fâsâit. Cererea AGVPSR adresată MTS pentru emiterea Autorizației de participare a lotului ALRS la CM de spinning ediția XII a fost respinsă. Aviz sportivilor care vor participa. Cei care vă trimit o să zică, evident că v-ați dus de capul vostru. Grijă mare. E penală!
- StefanDinu
- veteran
Penal esti tu !!! Vezi ca traficul de influenta este penal ... si scurgerea de informatii secret de serviciu catre tine e penala ... stai linistiti si vorbeste e pe telefonul tau in continuare!apsalba scrie:Nu este așa de simplă, iar unii și-o complică și mai rău.
Apropo, și al doilea cartuș s-a fâsâit. Cererea AGVPSR adresată MTS pentru emiterea Autorizației de participare a lotului ALRS la CM de spinning ediția XII a fost respinsă. Aviz sportivilor care vor participa. Cei care vă trimit o să zică, evident că v-ați dus de capul vostru. Grijă mare. E penală!
cred ca din greseala s-a deschis usa cotetului si porcul iarasi a dat fuga pe imas
... bucura-te de "zburdarea de pe forum" pana nu ti se va pune iarasi calusul 

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...