Deocamdata eu ce vad aici:
http://portal.just.ro/107/SitePages/Dos ... din%C5%A3e
este doar o chemare in judecata, unde nici termenele nu au fost fixate. Nu vad cum va puteti antepronunta. Nu are nici un fel de valabilitate juridica pana nu avem o sentinta definitiva si irevocabila, ori sunt convins ca AGVPS-ul tot pe mana juristilor traditionali competenti va merge asa ca victoria e asigurata!

)
Incercati, fiecare parte, sa fiti coerenti si cat mai obiectivi. Altfel, rezultatul poate fi cel opus sperantelor voastre. Minciunile si dezinformarile nu sunt deloc atractive, din contra.
Am pus si eu cateva intrebari, sincer, incerc sa am o opinie independenta si cat se poate de rationala. Cand m-am referit la o abordare unitara a competitiilor de pescuit, nu am sugerat ca toate disciplinele sa aiba aceleasi regulamente. Insa statutul pescarului de competitie, indiferent de disciplina, precum si cadrul legal trebuie sa fie acelasi pentru toti.
Cu alte cuvinte, TOTI pescarii de competitie trebuie sa fie reprezentati intr-un forum superior, care trebuie sa serveasca intereselor PESCARILOR de COMPETITIE, ca un tot unitar. Sa faca lobby in Parlament, la guvern, in massmedia, la protectia mediului plus multe ale activitati in folosul pescarilor. Nu 10 Ligi, fiecare cu ciorba ei, fara coodonare si fara norme minime de respectat.
Ca TOTI pescarii de competitie sa aiba putere, trebuie sa existe un for reprezentativ al TUTUROR pescarilor de competitie. Deci, este normal ca pescarii de competitie sa figureze intr-un registru, intr-o baza de date oficiala si sa voteze reprezentati.
Toti pescarii de competitie trebuie sa aiba drepturi si obligatii.
Nu pot decide 2,3, 10 cluburi de pescuit pentru toti pescarii de competitie din ramura respectiva. O altfel de structura nu e interesata de membrii noi (ceea ce se si intampla) ci de conservarea unor privilegii. De aceea, un for superior, care este interesat in primul rand de marirea numarului de pescari de competitie, este necesar. Aceleasi criterii (numar participanti competitii, performanta etc.) se regasesc in toate disciplinele de pescuit sportiv, de aceea trebuie gandita o STRATEGIE comuna. Insist aici, ca in primul rand conteaza BAZA de pescari de competitie (cresterea constanta a numarului acestora), apoi performanta si calitatea. Pe termen lung, mentinerea unui sistem tip "la vremuri noi, tot noi" este contraproductiv.
De exemplu, daca de 10 ani de zile lotul national are 75-100% aceeasi componenta (sau primii 10 sunt aceeasi) atunci avem o mare problema iar sistemul e pe moarte.
Apoi, loturile nationale, trebuie sa aiba manageri (cel putin) angajati cu contracte, cu indici de performanta etc., platiti, cu drepturi si obligatii. LOTUL NATIONAL nu apartine nimanui, trebuie construit pe criterii profesioniste, TRANSPARENTE.
In concluzie, deocamdata, eu cred cu tarie ca trebuie sa existe o asociatie sau o federatie care sa reprezinte toti pescarii de competitie. ASA ESTE IN ORICE SPORT. Iar impartirea pescuitul sportiv in mai multe federatii/asociatii e CONTRAPRODUCTIVA si pare cel putin tembela pentru cineva din exterior, care nu cunoaste toate detaliile astea (spinning de pe mal, din barca, crap, feeder etc.). Trebuie sa invatam sa lucram in ECHIPA, nu disociat!
Ca atare, va convine, nu va convine, ori toti inapoi intr-o structura AGVPS, ori intr-o federatie! Maine fac si eu o Liga de Spinning, o afiliez la AGVPS (dau mai multi bani, sau sunt ruda cu ... sau sunt "la putere") si??? E ok toata aceasta nebuloasa? E stupida. Nu trebuie sa exista un cadrul legal, national de norme si strategii, aplicabile la intreaga paleta de pescuit sportiv???
Ca atare, cate vreme sunt in AGVPS, eu sustin AGVPS-ul ca si for tutelar si ii cer sa isi intre in drepturi, de aceea sunt si atat de radical in critici la adresa lui. Ca se poate face o Liga, de acord, insa aceasta LIGA trebuie sa aiba reprezentare, alaturi de celelalte LIGI, in AGVPS. Sa respecte norme si strategii, sa COTIZEZE, sa aiba drepturi si obligatii. Ori acum, relatia intre AGVPS si LIGI este una cel putin indoielnica, ipocrita!!! Ce naiba, este chiar atat de greu de inteles ca LIGILE si DIVIZIILE de PESCUIT (toate) trebuiesc unite intr-un for mai puternic??? Nu cred ca e mai greu de inteles, cred ca sunt interese.