Duminica, in timp ce pe Bega se desfasura finala (

) Campionatului National Individual de Pescuit Sportiv, Proba: Feeder (pompos, nu-i asa ?

), m-am intalnit in piata de hobby din Arad cu un cunoscut pescar aradean de feeder.
Culmea !, pentru ca il stiam ca fiind pe lista sportivilor legitimati cu drept de participare la competitiile oficiale, la pct.III Clubul de Pescuit Sportiv Arad, afisata pe saitul Federatiei de Carton -
http://frpsc.ro/?s=lista+sportivilor+cu ... articipare ...
L-am intrebat daca nu participa la concurs, avand in vedere specializarea sa. A ras oarecum stanjenit si a fluturat a lehamite din mana.
Intamplarea mi s-a parut emblematica pentru ceea ce se intampla cu Federatia Popesciana. Finala campionatului oficial s-a tinut cu pescari amatori, cvasinecunoscuti. Practic nu vad pe lista niciun nume consacrat.
Cinste celor care au participat, nu am nimic cu ei, ii felicit pe ei si pe castigatori. Dar neparticiparea pescarilor consacrati denota nivelul competitiei respective. Mai degraba un fel de concurs obscur, al tinerelor sperante.... Un fel de open in care are acces orice doritor...
Oare de ce se feresc oamenii seriosi, pescarii consacrati de a fi asociati cu numele acestei Federatii ?
De ce fug de ea ca dracu de tamaie ?
O fi din cauza presedintelui, Fane Popescu si a antecedentelor sale ?
Au simtit oare ca nici aceasta Federatie nu e cu nimic mai buna decat AGVPS-ul si ca nu ii reprezinta ?
Ce zici, don Popesco ? De ce crezi ca fuge lumea de tine ?