CONCURS SPINNING CALDARUSANI

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Vizitator

CONCURS SPINNING CALDARUSANI

Mesaj de Vizitator » 03 Noi 2005, 12:13

Concurs de pescuit la spinning -CALDARUSANI

Pe 05 noiembrie 2005 va avea loc pe lacul Caldarusani al doilea concurs de spinning, ce conteaza ca etapa pe zonele Muntenia si Bucuresti, in cadrul Campionatului National de Spinning din anul 2005.

Regulamentul de desfasurare este urmatorul:

Pescuitul se desfasoara individual, din barca, exclusiv lansat (interzisa trena) cu momeli artificiale.
Pot fi folosite doua lansete montate, una in mana iar rezerva cu momeala artificiala la vedere. Sunt admise in barca orcate alte lansete, pliate.
Concursul se va desfasura in 2 manse a cate 3 ore fiecare, in 2 sectoare diferite, pe 2 grupe de pescari, stabilite prin tragere la sorti, ce vor schimba sectoarele dupa prima mansa.
Pescuitul se va desfasura in limitele fair-play-ului,fara a-I deranja pe ceilalti concurenti, pastrandu-se linistea pe durata manselor.
Se pastreaza o distanta de minim 5 metri de stuf sau mal, aceeasi distanta pastrandu-se intre barci si dupa terminarea fiecarei manse.
Locul de pescuit este al primului sosit, iar in caz de orice neintelegere se solicita arbitrul.Prin loc de pescuit se intelege o arie in jurul barcii cu raza egala cu un lanseu + 10 metri(aprox.35-40 metri).Distanta dintre barci poate fi mai mica, cu acceptul exclusiv al primului sosit, dar nu mai mica de 20 metri.Nerespectarea distantei regulamentare poate duce la avertizarea,depunctarea sau descalificarea vinovatului.
Pescuitul se desfasoara in sistem catch-and-release, la sfarsitul fiecarei manse. Se recomanda folosirea juvelnicelor ecologice. Se puncteaza numai pestii vii adusi la comisie.
In cazul in care pestele inghite momeala adanc si risca sa moara, se solicita prezenta arbitrului, care poate cere taierea firului, preluand astfel responsabilitatea sacrificarii pestelui respectiv prin decrosare, se anunta cu voce tare captura, dimensiunea si numele concurentului, arbitrul pastrand pestele (ca proba) si returnand momeala concurentului.
Sistemul de punctaj este urmatorul: un peste de dimensiune minima = 1 punct, la care se adauga cate un punct astfel:
-biban: 20cm dimensiunea minima=1punct, + cate 1 punct pentru fiecare 5cm in plus.
-stiuca: 40cm dimensiunea minima=1punct,+cate 1 punct pentru fiecare 10cm in plus.
-salau: 35cm dimensiunea minima=1punct,+ cate 1 punct pentru fiecare 10cm in plus.
-somn: 60cm dimensiunea minima=1punct,+ cate 1 punct pentru fiecare 20cm in plus.
Masurarea pestelui se face de la varful botului la varful cozii
Dimensiunile minime pot fi modificate in functie de conditiile pistei de concurs, la sugestia organizatorilor si in urma unui pescuit de control.
Pestii sub dimensiunea minima se elibereaza imediat.
Prin cumularea punctelor realizate din pestele pescuit de fiecare concurent se face clasamentul pe grupe si manse in ordinea urmatoare :

Cel mai mare numar de puncte “peste” = locul 1 in grupa = 1 punct “mansa”.
Al doilea numar de puncte “peste” = locul 2 in grupa = 2 puncte “mansa” etc.

In caz de egalitate de puncte din peste, se acorda ca puncte mansa media locurilor pe care le-ar fi ocupat concurentii respectivi (pentru 2 concurenti cu acelasi nr. de puncte peste ce ar fi ocupat locurile 4 si 5, se acorda (4+5):2 =4 .5 puncte/mansa; pentru 3 concurenti la egalitate ce ar fi ocupat locurile 6, 7 si 8 se acorda (6+7+8):3 = 7 puncte/mansa).
Prin aditionarea punctelor mansa realizate in cele 2 manse, se face clasamentul final in ordinea: cel mai mic nr. de puncte mansa = locul 1, etc.
In caz de egalitate de puncte mansa, departajarea se face astfel:
a) Cel mai mare nr. de pesti;
b) Cel mai mare peste;
c) Cel mai mare nr. de pesti mari.
Nerespectarea regulamentului poate atrage descalificarea; contestatiile se depun in scris la maxim ½ ora dupa terminarea mansei si se taxeaza cu 10 rol.

Sistemul de punctare al concursurilor ce conteaza in cadrul Campionatului National de Spinning este urmatorul: primii 10 clasati in fiecare concurs primesc 50 puncte, plus punctele realizate din peste.
De la locul 11 pana la ultimul clasat primesc cate 25 puncte. Bonusurile pentru locul 1, 2 si 3 sunt 100, 60 si respectiv 30 puncte. Prin aditionarea tuturor punctelor acumulate de un pescar la concursurile de pe cele 4 zone (Ardeal, Moldova, Muntenia si Bucuresti), se va face ierarhizareape fiecare zona in parte in anul competitional respectiv, primii 3 clasati calificandu-se in finala.
Zonele cu cei mai multi concurenti in anul respectiv pot da 1-2 finalisti in plus in functie de nr. de concurenti ce au participat la calificari.

PROGRAM CONCURS – 05 noiembrie 2005:

6.45h – Prezentarea concurentilor,la cabana administratorului baltii.
7.00 – 7.15h – Sedinta tehnica.
7.15 – 8.00h - Pregatire pt. concurs.
8.00 – 11.00h – Mansa 1.
11.00 – 13.00h – Contabilizarea capturilor, pauza.
13.00 – 16.00h – Mansa 2.
16.00 -16.30h – Contabilizarea capturilor, clasament.
16.30h – Comunicarea rezultatelor.
Taxa de participare este de 500.000 lei
Participarea este libera.Nu are importanta daca s-a participat si la cealalta etapa(Gostile) sau nu, puncte primind toti concurentii, in functie de clasarea in concursul respectiv.O potentiala clasare pe podium,poate inca aduce calificarea in finala de saptamana urmatoare.
Finala va avea loc pe data de 12-13 noiembrie 2005 tot pe lacul Caldarusani, pe parcursul a 3 manse de cate 3 ore fiecare.

Relatii si inscrieri la telefon : 0744 569669 – Viorel Teleianu.

Email : spinrom@home.ro

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Re: CONCURS SPINNING CALDARUSANI

Mesaj de Danoc » 03 Noi 2005, 14:17

[quote="viorelteleianu"]

Sistemul de punctare al concursurilor ce conteaza in cadrul Campionatului National de Spinning este urmatorul: primii 10 clasati in fiecare concurs primesc 50 puncte, plus punctele realizate din peste.
De la locul 11 pana la ultimul clasat primesc cate 25 puncte. Bonusurile pentru locul 1, 2 si 3 sunt 100, 60 si respectiv 30 puncte. Prin aditionarea tuturor punctelor acumulate de un pescar la concursurile de pe cele 4 zone (Ardeal, Moldova, Muntenia si Bucuresti), se va face ierarhizareape fiecare zona in parte in anul competitional respectiv, primii 3 clasati calificandu-se in finala.
Zonele cu cei mai multi concurenti in anul respectiv pot da 1-2 finalisti in plus in functie de nr. de concurenti ce au participat la calificari.

Ce sa mai spun???? Este altceva decat reiese din punctajul afisat pt finalisti!!!! Eu am participat la 3 concursuri: la unul dintre ele am locul 2, iar la celelalte am clasari sub locul 10. Deci, trebuie sa am un numar de puncte: 50+60+25+25+...nr de puncte din pesti = 160+nr de puncte din pesti. NU???? Si nu apar pe nici una dintre listele afisate!!!!! Ce se poate intelege??? Nici pt partenerii mei de pescuit nu a fost folosit acest punctaj in listele comunicate!
Asteptam un raspuns si rectificarea listei, cat de curand!!!!

muffintop
junior
junior

e corect?

Mesaj de muffintop » 03 Noi 2005, 18:30

eu am mai vazut pe alte subiecte de forum de pe acest site ca acest concurs se tine pe 12 nov. care e data corecta??? spectatorii au acces pe malul lacului? exista conceptul de spectator la concursurile de la noi?

va multumesc

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 03 Noi 2005, 19:23

pe 12 este finala...culmea la o saptamana dupa ce se disputa o etapa de campionat acolo!!!! e clar cine sunt avantajati!
accesul pe mal ca spectator este liber...in general....daca e vorba doar de o apa concesionata....si nu este a unui particular terenul din jur.

dar astept si eu raspunsuri..multe...de la organizatori....la intrebarile puse aici si la un alt topic....
....desi am impresia ca noi discutam...si se face tot dupa bunul plac...parca nu noi am fi cei ce cotizam taxele de concursuri si cotizatiile la APS...ceea ce ne da dreptul sa punem intrebari si sa primim raspunsuri ....clare!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 04 Noi 2005, 08:41

finala are loc la doar o saptamana si pentru motivele generate de vreme si de timpul scurt ramas pentru un pescuit cat de cat in conditii ok
sa nu uitam ca dupa finala cei ce vor forma lotul vor mai avea de lucru ...adica de pescuit
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 04 Noi 2005, 08:43

indiferent unde s-ar tine finala cineva va avea avantajul cunoasterii baltii
asa ca asta va ramane oricum mereu motiv de "nemultumire"
Imagine

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 04 Noi 2005, 09:50

poate ca asa ar fi.....dar de ce la interval de doar o saptamana??...oare un an intreg a fost vremea asa de rea la Bucuresti???....sau sunt prea multi sefi...care mai de care...si nu incap de initiative??? :P

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 04 Noi 2005, 14:06

poate ca asa ar fi.....dar de ce la interval de doar o saptamana??...oare un an intreg a fost vremea asa de rea la Bucuresti???....sau sunt prea multi sefi...care mai de care...si nu incap de initiative???

spui "poate" ca sa nu spui da :D
trecand peste ironia din raspunsul tau ....aceste actiuni se fac cu pescari , de catre pescari si pentru pescari ....motivele pentru care s-a intrat in criza de timp sa zic asa sunt unele care chiar nu tin de sefi ori interese personale ...vorbesc in nume personal...te rog sa tii cont de asta ....
in loc sa vezi ce e bun in tot ce se face cauti nod in papura ...te invit ...la discutii constructive ....atunci cand "dai cu parul" te rog pune si o alternativa care sa poata fi discutata....nu s-a nascut nimeni invatat si perfect ....doar punand cap la cap experienta si cele intalnite de pescari si tanind cont de niste regulamente internationalesau conditii impuse pe plan international se poate face ceva bun

priveste la crap....nah ca am zis crap :D ....au campionate de ani buni ....exista permanent discutii si scandaluri dar pentru asta au ajuns sa reprezinte frumos si onorabil ROMANIA la mondiale ...si nu mai stiueu ce nume ori interese personale ....
hai sa trecem peste ironii si motivatii puerile ori carcoteli de 2 lei si sa construim ceva care .....e frumos e sublim ...dar lipseste cu desavarsire
gandeste-te ca poate ai sansa sa fii un membru al trupei pt mondiale ...vei face echipa cu unul cu care ai schimbat mai putine amabilitati sau fata de care ai diferite aversiuni personale .....cine pierde ?...echipa.....cred ca daca se doreste , pentru un lucru bun se poate trece mai departe si se poate construi nu doar vorbi ...fir intins ...si once again ....e o parere personala pe care ti-am expus-o
doar bine
14
Imagine

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 05 Noi 2005, 22:39

ma bucur ca ai sesizat ironia din nraspunsul meu....si banui ca ti-ai dat seama si cui ii era adresata :wink:

Nu-s un tip ranchiunos...si nici unul carcotas....dar nu suport ca cineva sa-si bata, efectiv, joc de munca sau banii mei. Ideile constructive nu au lipsit....au fost multe discutii in clubul nostru de pescari din Cluj...idei constructive trimise spre Bucuresti ( direct la destinatar )...dar am fost si suntem in continuare luati de fraieri...dupa conceptul lasa-i sa vorbeasca....ca facem tot cum vrem noi

Noi am propus de mai bine de un an sa se adopte unul dintre regulamentele internationale...care doar tradus trebuie....dar vezi rezultatul....o ambiguitate continua....punctaje si regulamente, selectii facute strict dupa bunul plac.

Stii cum a fost facuta selectia anul trecut la Concursul de stiuca din Suedia...??...daca da...ne spui si noua dupa ce criteriu??? Nu cred ca a fost clasamentul...

Drept dovada ca vrem ceva constructiv...cei din Cluj, foarte probabil ne vom organiza propriul turneu de cateva concursuri....deschis tuturor doritorilor....si veti vedea diferenta!

Nu te supara si sper ca m-ai inteles ce am vrut sa spun!

Numai bine si fir intins!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 06 Noi 2005, 10:21

in speranta ca vom lasa cu totii deoparte aversiuni si antipatii ,
vreau sa ...STIM... cu totii cum se va face anul ce vine si in acest sens vom elabora cu totii planul de bataie pentru anul competitional ce urmeaza
deci si ce sustineti voi coroborat cu toate ideile bune din partea tuturor
ne vom intalni si vom stabili de comun acord cum e mai bine....te asigur ca si dupa ce vom pune cap la cap ideile voastre si ale altora ce doresc sa se implice in acest fenomen tot vom avea parte de nemultumiti ...
dar sunt convins ca va exista transparenta si corectitudine in ce urmeaza
imi doresc si alaturi de ceilalti din zona si din tara implicati in fenomen sper sa si reusim
din alt punct de vedere ...cel al vechii aversiuni ...ardeleni ...sudisti ...etc ....hai sa fim seriosi ...suntem oameni mari ...si romani cu totii....
si-ti spune asta tot un ardelean ...chiar daca sunt acum in bucuresti ...

haideti sa punem ce e mai bun de peste tot sa iasa un lucru bun ...constienti fiind de structura FIPS de regulile ei si de ce accepta acestia ....
fir intins pana atunci si sa auzim doar de bine
Imagine

Scrie răspuns