clasament Rogojesti

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Oct 2007, 14:00

Din pacate Sorine cred ca nu am plecat noi bine si "baietii buni" s-au pus pe treaba ca doar au iesit in paguba vre-o 3-4 zile. :twisted: :twisted:
Din pacate nici nea Gica Tomosoiu nu poate sta 24 din 24 h pe balta ca sa nu intre 'baietii' la plasa .
Daca s-ar dori cu adevarat combaterea braconajului in zona ar mai angaja AJVPS-ul ceva oameni sa-l ajute pe Tomosoiu si situatia s-ar schimba. E de laudat activitatea lui din ultimii ani dar din pacate situatia nu e chiar rezolvata,doar ameliorata fata de acum 3-4 ani de cind merg eu la Rogojesti.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 02 Oct 2007, 14:43

Am fost arbitru la concursul acesta si chiar eram curios, inainte de a incepe concursul, pe ce tema va fi scandalul de pe forum.
Ca fara scandal NU SE POATE!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Oct 2007, 14:48

scandal e prea mult spus ....
e o parere pana la urma a unui sg om , cu subiectivismul de rigoare
i se da prea multa importanta
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 02 Oct 2007, 16:01

Cine se considera curat sa ridice primul piatra!
Problema este adevarata:am discutat despre asta la Minjesti(Nick, Oby Teodor).Nick,la Minjesti au murit cu mult mai multi pesti(procentual din pestii prinsi si adusi la mal) daca nu erau chiar omorite cu intentie stiucile pentru a fi apoi prajite!Nimeni nu a luat nici un fel de atitudine!
Ca de obicei discuta cu multa aprindere cei ce nu au participat la un concurs!
Domnule prof.Mihalache problema am discutat-o pe mal dupa concurs!Ea este reala cum este si tonul Dvs!Dar sa stiti ca mie nu-mi este rusine:nu au fost incalcate nici un fel de legi(scrise sau nescrise).Imi pare extrem de rau ca au murit poate 100 de pesti!Poate era mai bine sa incercam sa-i stringem dar eram dupa doua nopti nedormite si foarte obositi.
Despre birfa de a doua zi de pe malul apei am auzit si eu!!!!Stiu si ce lupi imbracati in blana de oaie sint cei care au purtat discutia.
Nu voi mai intra in nici o polemica!
Sigur recordul de anul asta nu va mai fi atins prea curind (mai ales la Rogojesti)!!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Oct 2007, 16:04

am si eu o intrebare... a fost pana acum in acest turneu vre-o etapa in care bibanul sa nu fie "cu greutate" in stabilirea clasamentului? am impresia ca se cam reduce totul la biban... de ce s-a redus dimensiunea? poate ca daca s-ar pune o dimesiune minima mai mare pt. biban s-ar schimba putin situatia si poate ca si aceste discutii se evitau daca in loc de mii de bibani s-ar fi masurat/punctat doar cateva sute...
nu ingrijoreaza pe nimeni ca acest turneu se transforma intr-un concurs de prins biban?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Oct 2007, 16:17

Nucu, stii bine ca Minjesti e o apa privata si patronul chiar face ce vrea cu pestii lui. Normal, in asa concursuri trebuie promovat C&R dar gandeste-te ca pistele din Moldova sunt foarte, chiar foarte rare.
@Adi, noi am sesizat pericolul (ca sa zic asa :) ) si in CUpa Moldovei am trecut pe manse tematice: spre ex. anul asta din 3 manse doar intr-una pucteaza bibanul, in celelalte 2 restul pestilor.
mda, totusi chiar si bibaniada selecteaza pescari valorosi, nu? :wink:
pacat ca o mica parte trebuie sa moara, totusi mie mi se pare ca bibanul este un peste rezistent fata de salau, spre exemplu.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 02 Oct 2007, 16:56

Leba,mansele tematice de la concursurile voastre,sint doar un inceput si,dupa parerea mea,rezultatele nu cred ca va "sint indemn sa seprati".Cu unul sau doi pesti prinsi de citiva norocosi sau cunoscatori ai baltii si cu mule blancuri la ceilalti, mai bine trageam la sorti cistigatorul(dintre cei care nu cunosteau balta).
In ceea ce priveste C.R. te cam contrazici cu Nick:el vorbea de depunctarea pestilor morti iar tu vorbesti de faptul ca balta avea un patron care vrea sa scape de stiuca....Culmea: amindoi aveti dreptate!
Concursuri de pescuit fara pesti prinsi si, din pacate,morti, pot fi doar in jocurile de pe calculator.
Dar fara nici un fel de dubii problema ridicata de dl.prof.Mihalache exista.
Capetele de stiuca din apa ca si resturile de la kg de biban ce au fost filetati la locul faptei,viscerele aruncate pe mal,solzii de crap si caras asezati in mici gramajoare si apoi imprastiati pe mal peste care ati trecut de doua ori in fiecare seara cind veneati si reveneati la/de la pescuit nu v-au deranjat citusi de putin si nu ati spus nimanui RUSINE! cu atit mai mult cu cit faptasul era probabil acolo(sau poate de asta...) dle.prof.Mihalache!
Problema C&R ramine deschisa si e bine ca ati ridicat-o!Fir intins!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 02 Oct 2007, 17:09

Vali,nu ma refeream la bibanii morti dupa masuratoare,noi depunctam pestele mort gasit in juvelnicul concurentului.Eu cred ca nici macar aceasta masura este prea buna,nu poti sa stai in timpul concursului ca sa verifici ce bibani au murit,care sunt pe cale,etc.
Cred ca "devenim mai catolici decat papa",intr-o tara cu ape dominate de braconieri,concursurile noastre promoveaza o idee noua,cea de catch&release,eu vad jumatatea plina a paharului,din 4000 de pesti au murit 150.Acestea fiind spuse nu vreau sa continui o polemica care nu-si are rostul si care vrea sa umbreasca pe nedrept un concurs reusit dpdv organizatoric si al capturilor reusite.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Oct 2007, 18:17

Nick e corect ceea ce ai spus.Nu cred ca e normal sa se umbreasca munca organizatorilor si sa se ia din meritele pescarilor prezenti pe la competitiile interne si asa putine fata de ceea ce se "poarta 'prin alte locuri numai pt. ca au murit din pacate citiva pesti.
Noi pescarii de competitie promovam cu certitudine dragostea fata de mediul inconjurator si resursele acvatice si nu cred ca noi trebuie sa fim aratati cu degetul pt. citiva bibani morti asa cum se incearca.
Problema e cu totul in alta parte numai ca e greu sa vezi" birna din ochii tai" pt. ca e mai bine sa vezi "tandara din ochii altuia".
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 02 Oct 2007, 19:37

Acu revin ! Pe mal am stat de vorba cu dl Tomosoiu care se plangea ca nu poate face mai nimic fiind singurul angajat sa intretina si sa pazeasca lacul (cand se inpotmoleste tot ... braconierii il scot din namol ) !
Peste mult e nu din prea multa grije a pescarilor locali ci din cauza inundtiilor de la niste incinte ucrainiene care prin ruperea digurilor au populat (involuntar) lacul Rogojesti(sursa Tomosoiu) . Asa ca nu prostesti tata pe nimeni cu cu pozitia asta acuzatoare si ofensata ! Si pentru cultura ta ( legata de pescuit ) faptul ca stiucile erau tinute pe agrafe ( atarnate cum spui ) e pentru simplul fapt ca s-a constatat ca rezista mai bine asa si au sanse sa fie eliberate vii mai mari decat stresate in juvelnic . Implica-te tata pe plan local pt educatie in favoarea protejarii mediului si a constientizarii pescarilor din zona ca merita sa practici C&R si apoi da verdicte si critica ! Esti varza tata daca tot ti se pare normal sa fim duri in exprimare ! Pa la revedere !

Scrie răspuns