clasament Rogojesti

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 02 Oct 2007, 08:36

ma tem ca dl Mihali are dreptate

stiti f bine ca rapitorii in general (poate doar somnul face exceptii), nu rezista prea mult la "inghesuiala".

grija celor de la crap e demna de luat in seama, dar multi, cand "dau de el si foamea de premii e mare",. nu se mai gandesc ca le mor un sfert din pesti dupa ce ajung la mal.

din pacate, important la acest turneu era SA AJUNGI CU EL VIU LA MAL, nu SA SI PLECE INAPOI VIU!!!!!

DECI, AR TREBUI CEVA SCHIMBAT AICI!

BA CHIAR, AR FI TREBUIT SA FI STAT CINEVA DUPA CELE 3 MANSE, SI, CU O BARCA, SA FI CULES TOT CE PLUTEA DEASUPRA, CAT ERA PROASPAT, CA TOT AR FI IESIT O SARAMURA PT LOCALNICI SAU CHIAR PT CONCURENTI!

sau poate unii nu mananca biban decat de la 25cm in sus? :x

daca e asa, de ce punctati toti "SHITICII"???

toti s-au bucurat cand anul acesta s-a redus dimensiunea la biban.
v-ati gandit si ce implica asta?
cu cat pestele e mai mic, indiferent de specie, cu atat e mai SENSIBIL!

sunt practic niste copii, bibanul depune cam de la 17 cm prima data, asa ca macar...17 cm, asta ca sa o luam raportat la stiuca, salau si restul, unde este o limita respectabila.

daca ar fi fost salai sau stiuci moarte, sa vezi ce apareau baietii sa bage la traista! :wink:

asa ca, va rog, mai subtire cu laudele si mai luati in calcul si greselile!

Petre-Berti,

cred ca stii din proprie experinta ca daca depasesti intr-un juvelnic de, sa zicem, 2m lungime (asta e mare pe acolo!) suma de 50-60 de bibani, un sfert (cel putin), nu prea mai apuca ziua de maine. fa si tu o socoteala cam cati crezi ca au murit, si ichipuie-ti ca ar fi fost salai sau stiuci, si...restul incearca sa-ti imaginezi.

fac referire aici la PESTELE DE CONCURS, care trebuie tratat TOT cu acelasi respect. ce vina are bibanul ca e mai mic si trage ca sinucigasul?
hai, te rog, fi baiat salon cum te stiu eu, si, daca tot s-a inceput aici un astfel de subiect, sa incerce viitorii organizatori de pretutindeni sa nu se maio intample atatea victime "colaterale"!

daca mor 100 bibani, stiuci sau salai, din 4000(!!! )n-ar fi nimic, dar fii sincer cu tine insuti si incearca sa iti inchipui, facand un simplu calcul, cu marja, cam ce s-a intamplat acolo. si reflecteaza, inainte sa lauzi ca totul a fost iar CEL MAI BRICI! pleeeez.... :?
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Oct 2007, 09:26

mihali ,
dincolo de grija ta pentru pesti care e ok , exagerezi , in multe privinte .

incep cu pestii prezenti in lac . Mi-ar place sa cred ca abundenta lor se datoreaza grijei filialei locale sau al vreunei asociatii/club de pescuit , dar nu cred ca e asa .
Localinicii cu care am vorbit si nu putin despre locatie ne-au povestit in ce hal e braconat lacul cu plase . Am crezut ca bibanul e mullt pt ca probabil nu face obiectul interesului braconierilor , dar au spus ca se iau ,,corfe '' de bibani . Nu vorbim de stiuca , ca desi nu s-a pescuit dedicat , s-au prins doar exemplare mici pana-n chil si ceva ....de ce oare ?
Mai spuneau si ca cei ce braconeaza sunt , ca peste tot , mana in mana cu cei care ar trebui sa pazeasca si ne mai aratau si casele ridicate ,,din peste'' ......
Luasera o pauza cau au venit concurentii ....
daca ei mint , mint si eu .........

Astfe ca abundenta bibanului cred ca se explica mai degraba prin conditiile pe care le ofera lacul ....suprafete f mari de apa de 1-1,5 m invadate de bradis ......

In ce priveste acuzatiile aduse concurentilor , iara e loc de mult subiectivism si exagerare . Nu ma transform in avocatul nimanui dar din ce am vazut eu la concurenti , si ne cam cunoastem unii cu altii ....au majoritatea juvelnice cu inele in care pestele sta ok si avem tot interesul sa tinem pestele in viata pt cei morti nu puncteaza .

Bibanii nu se puneau pe cantar de catre pescar ''cu spatele la apa'' ci se masurau individual in acele recipiente de PVC si apoi erau eliberati .
Acu , scuze , da cand ai de masurat 4000 de pesti nu poti sa-i faci la fiecare biban in partte resuscitare , s-ai dai un pupic pe ceafa si sa-i mia spui si ,, zboara puiule zboara ''.....comparatia cu competitiile de crap e din acest punct de vedere cel putin stupida

sa se depuncteze pestii morti ? bibani? ......io inteleg ca aratura e aproape dar asta nu inseamna ca tre s-o luam pe acolo

pai dau un sg exemplu ....se stie f clar ca daca un biban e intepat in branhii cu jigul , pt ca l-a inghitit , .....moare aproape imediat ....
ce am putea sa-i facem in cazul asta ?????.....defibrilator ?...adrenalina?.....hold on baby... i knopw you will make it ???

La stiuca sau salau e altceva dar la biban , se cade in comic.....
nici macar nu se putea masura pe apa ca la ritmul in care se prindea ....

nu stiu de ce iei in ras concursul si eforturile organizatorilor .......cu exceptia balizarilor care au creat confuzii , a fost chiar reusit iar cei care s-au ocupat merita felicitari

se poate discuta si imbunatati orice , inclusiv o grija mai mare pt pestii prinsi da cu conditia sa nu dam in comic si penibil

parerea mea............
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 02 Oct 2007, 09:32

Nick scrie:Nu cred ca pestele mort la concursul de la Rogojesti reprezinta un "dezastru ecologic" cum vrea Mihali sa spuna,cred ca mai degraba poate fi o problema de imagine adusa unui concurs care promoveaza ideea de catch&release.
Imi cer scuze daca am fost dur. N'am vrut sa fiu asa. Nu stiti cu ce mare respect v'am privit pe voi cei care participati la concursuri. Acum sunt dezamagit total.
Nu am spus si nici nu cred ca a fost un dezastru ecologic. Domnule, cu multi de d mare... nu credeti ca pescarul de rand trebuie sa invete de la cei care au privilegiul de a participa la concursuri???
Repet, nu a fost nici pe departe un dezastru ecologic ( doar daca va ganditi la toaleta folosita). Dar va intreb , ce sentiment va incearca atunci cand treceti pe langa un mal de apa si vedeti peste mort? Un oficial a spus ca era mai bine daca nu se elibera. Pai decat mort in apa mai bine fript in tigaie. Este un lac cu apa foarte curata . Inca.
De la cine sa invatam ? Braconierul are grija sa'si stearga urmele.
Chiar daca ma injurati, daca v'am sensibilizat este bine. Inca mai cred ca pescarul nu este un pierde vara. Iar a lua apararea pentru ce nu este bun este suspect.

ATUU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ATUU » 02 Oct 2007, 10:27

mihali scrie:
Nick scrie:Nu cred ca pestele mort la concursul de la Rogojesti reprezinta un "dezastru ecologic" cum vrea Mihali sa spuna,cred ca mai degraba poate fi o problema de imagine adusa unui concurs care promoveaza ideea de catch&release.
Imi cer scuze daca am fost dur. N'am vrut sa fiu asa. Nu stiti cu ce mare respect v'am privit pe voi cei care participati la concursuri. Acum sunt dezamagit total.
Nu am spus si nici nu cred ca a fost un dezastru ecologic. Domnule, cu multi de d mare... nu credeti ca pescarul de rand trebuie sa invete de la cei care au privilegiul de a participa la concursuri???
Repet, nu a fost nici pe departe un dezastru ecologic ( doar daca va ganditi la toaleta folosita). Dar va intreb , ce sentiment va incearca atunci cand treceti pe langa un mal de apa si vedeti peste mort? Un oficial a spus ca era mai bine daca nu se elibera. Pai decat mort in apa mai bine fript in tigaie. Este un lac cu apa foarte curata . Inca.
De la cine sa invatam ? Braconierul are grija sa'si stearga urmele.
Chiar daca ma injurati, daca v'am sensibilizat este bine. Inca mai cred ca pescarul nu este un pierde vara. Iar a lua apararea pentru ce nu este bun este suspect.
deci daca nu se eliberau deloc s-au daca se culegeau pe urma era totul ok? dar gindestete ca stiuculitele nu fac prea multe nazuri ai culeg chiar si morti ...si vor intra in setci.....cu ceva mai mari..nu?.....pe urma concursul e open poate participa oricine si poate invata lyfe c&r....iar daca te ingrijoreaza doar calitatea apei......nu mai comentez...dar pot sa-ti relatez ce am vazut in timpul concursului , eram cam la 40 m de digul de beton din sectorul 2 cind un localnic prinde o stiuculita de maxim 40 cm , o propulseaza pe dig iar pentru ca se zbatea o ia la suturi in sus pe dig pina cind ajunge in partea lui superioara unde nu mai misca deloc dupa care se faleste cu ea la ceilalti "pescari"si o arunca intr-o punga ...asta da respect pt pesti nu? dar urmele s-au sters treaba a trecut si totul e ok apa nu se mai inpute....?
inca ceva ...ai fi putut si tu sa ceri ca si altii de pe la voi niste bibanei de o sara mura dar nu asa ca si ei peste o dimensiune ci doar pe cei care crezi ca nu rezista s-au care erau deja morti... desi eu in toate cele 3 manse am avut doar unul singur mort si care evident nu a punctat dar culmea nu la vrut nimeni....

numai bine!

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 02 Oct 2007, 11:40

Am auzit ca cineva prin Siret prinde zeci de kile de stiuculite si le trimite in Italia colet. Ar fi interesant sa aflam cum reuseste sa le tina fara sa se imputa.

P.S. Reducerea dimensiunii minime la biban este raspunzatoare pentru aceasta mortalitate. Cand sunt mii de pesti intepati si pastrati in juvelnice trebuie sa iei in calcul o rata a mortalitatii. Am numarat pestii ramasi dupa mansa a doua la mal: 30. Eu cred ca asta a fost mortalitatea medie / mansa. Daca mai adaugam si pestii care au murit la adanc dupa o zi, doua, se face cam de 150. 150 din 3500? :lol: %

P.P.S. Mihali, daca ai polite de platit, fa-o acolo local, altfel o sa fie un deranj care nu merita.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Oct 2007, 12:34

Stimate domnule profesor,partial aveti dreptate in sensul ca au existat victime colaterale din rindul bibanilor prinsi mai ales in mansa a 3-a si cu siguranta trebuie facut ceva pt. a reduce mortalitate pestilor prinsi ,dar cred ca aruncati cu prea mult noroi in organizatorii acestei etape si asupra concurentilor .
Am avut privilegiul de-a ajunge la Rogojesti inca de marti si doresc sa va impartasesc citeva intimplari de pe balta:
-miercuri dimineata am scos cu minutele mele 200 m plasa monofilament pe care am predat-o lui nea Gica Tomosoiu si am mai ridicat pe stuf o alta plasa cam de 60 m pe care a recuperat-o ulterior nea Gica.
- in aceeasi zi seara a iesit de pe balta un asa zis "domn" care avea in punga nu mai puti de 14 "mirlite" intre 1-1.5kg pe care le-a indesat in porbagaj cu mare satisfactie in vazul nostru ignorind ce scrie in carnetul de pescuit (asta daca are) privind cantitatea de peste ce poate fi retinut :twisted:
- alti colegi de breasla au mai taiat citeva plase si in zilele urmatoare
Problema cu "genocidu" e falsa avind in vedere faptul ca s-a platit pe perioada concursului si o taxa de 30 ron /om ,in total 1000 ron fara ca vre-un concurent sa duca la portbagaj niscavai peste, dar ma gindesc cu groaza ce oare ar fi facut "oamenii locului' daca prindeau atita peste :twisted:
Cu stima "campionul masacrului" Vali Stratonov.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 02 Oct 2007, 12:47

Ba nene Mihali ori esti boem ori vrei sa te bagi in seama si te dai cu curu de pamant ! Pai tu chiar ne iei de prosti ! Eu personal am scos cu doua zile inainte de concurs doua plase . Una din ata textila cca 50m sfoara albastra cu pet-uri de 1/2 si jumatati de caramizi (rosii ) la capete care "capturase" 3 bibani ( eliberati ) si doua rosioare ( cazute la datorie) ! Cea de-a doua cca 200m "thailandeza" ( se pare mai prinzatoare de Hi-Tech) cu vre 7 bibani , 1 stiuculita (punctabila si eliberata) o lisita (cred) neadaptata ... la stres-ul local si crapata evident si ceva albitura ! Asta ce am gasit eu ! Pot spune Paco , Cristi , Vali ce au gasit si ei ! Cand vreo data a mai vazut balta aia 4000 de pesti prinsi si eliberati ! Tre sa plec acu dar revin ca prea faci pe lupu' moralist cu grija voastra pt acumularea asta!

corneliu_cirdeiu
utilizator nou
utilizator nou

http://radautiziar.ro/

Mesaj de corneliu_cirdeiu » 02 Oct 2007, 13:01

:D are balta peste...dar are si braconieri la greu. De doua ori am gasit setaca monofilament. Odata una de 1800m.
http://radautiziar.ro/index.php?content ... 0#comments

http://radautiziar.ro/index.php?content ... 1#comments

sunt doar cateva mostre.... :?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Oct 2007, 13:35

Nick scrie:La noi in Cupa Moldovei,fiecare peste mort aduce cu el o penalizare care reprezinta numarul de puncte pe care pestele l-ar fi adus.Nu cred ca pestele mort la concursul de la Rogojesti reprezinta un "dezastru ecologic" cum vrea Mihali sa spuna,cred ca mai degraba poate fi o problema de imagine adusa unui concurs care promoveaza ideea de catch&release.Chiar daca este cam dur limbajul domnului Mihali,poate sa dea de gandit organizatorilor de concursuri,sa gasesca metode pentru preveni aparitia unor astfel de probleme.
Nick ,cred ca faci o confuzie ,aceea ca pescarii nu au adus la masurat bibani morti pt. ca in primul rind nu puncteaza si e deja deranj.
A penaliza pe cineva pt. pestii morti dupa masurare e cam greu de realizat pt. ca nu poti sta pe malul baltii si sa vezi daca pestele se intoarce cu burta in sus si mai ales a cui e pt. ca la Rogojesti s-a masurat in 4 locuri simultan tocmai pt. a reduce cit mai mult "decesele" ce pot aparea cit timp stai la mal si astepti masuratoarea.
Cu sigurant nimeni dintre concurenti sau organizatori nu au dorit sa moara pesti ,dar din pacate se intimpla atunci cind se prinde atit de mult ca in cazul de fata.
Cred mai degraba ca altele sunt interesele pt. care se improasca cu noroi in aceasta etapa si interesul major e ca BRACONIERII influenti ai locului nu si-au putut face treaba citeva zile si li s-a stricat afacerea cu peste .(parerea mea).
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Oct 2007, 13:44

Stai linistit Vali ca fac pariu ca sunt deja acolo si insra niste km de plase ....
asta sub blajina obladuire a celor care ar trebui s-ai aiba baltii de grija
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns