BIG 5 EGRETA PRO

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran
Mesaje: 4234
Membru din: 19 Sep 2006, 13:26
Localitate: cluj-napoca

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de vali stratonov » 08 Oct 2013, 18:19

De acord cu Laurentiu.... :respekt: :respekt: :respekt:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

sorin podaru
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 3
Membru din: 08 Oct 2013, 20:40

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de sorin podaru » 08 Oct 2013, 21:23

Din dorinta de a participa la un concurs frumos,intelegand ca organizatorul nu are o bogata experienta in astfel de concursuri,fac urmatoarele propuneri

-Prima mansa program 8-16(sau 17) FARA PAUZA(vrem sa pescuim,mancarea si dansul dupa),masurarea stiucilor la final ,pastrarea lor pe sir(agrafe)
-Mansa a doua optional motor electric/termic (inchiriere daca e posibil,lacul Isac are 1101Ha) masurarea pestilor la finalul mansei(inclusiv cei 5 bibani)
-Barcagii in ambele manse
-Clasament cumulat la stiuca(ca la orice turneu pe marime) separat la biban

Restul cred ca sunt detalii de mai mica importanta :explode:

Avatar utilizator
cp
veteran
veteran
Mesaje: 829
Membru din: 21 Sep 2008, 18:46

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de cp » 08 Oct 2013, 23:00

Va salut!
Daca tot suntem la capitolul propuneri, am putea sa folosim motoare electrice pe incinta, in prima zi, in loc de vaslasi. Evident si in a doua zi, termic si unde e cazul, electric. Personal, cred ca e mai bine sa ne deplasam in liniste cu motorul electric. Vaslasii pot sta pe mal sa monitorizeze, arbitreze, etc.
De asemenea, sunt de acord cu agrafele in detrimentul sacilor. Merg la crap, dar stiucile nu rezista mult in saci.
Oricum, cea mai importanta regula, punctarea celor mai mari stiuci IN CELE DOUA ZILE CUMULAT, va tine competitia in voga pana la sfarsitul celei de-a doua mansa!!! Altfel, sunt perfect de acord, conform regulament LRS, cei ce vor iesi "rau" in prima zi, vor intra cu greu in lupta a doua zi. Probabil ca vor prefera un pescuit relaxat inapoi pe incinta dupa capturi si nu ii va mai interesa concursul, in conditiile in care nu vor mai avea sanse la podium. Personal, daca nu mai am sanse a doua zi, caut stiuca pe unde stiu ca e (incinte, de exemplu), sau altceva pe Dunare, decat sa bat campiile cu gratie pe natural, unde poate am sanse de atac...
Tot legat de a doua zi, la biban, cine isi va face norma la stiuci, sau nu, poate concura pentru biban, nu trebuie neaparat sa avem o mansa dedicata la biban.
Iar pauzele la pranz... macar sa avem mese intinse, lautari, antreu... cum se cuvine, campeneste. Daca nu, mai bine mancam sandwich-ul in barca in pauzele dintre lansari. Nu sunt de acord cu pauzele intre manse. Vom pierde timp pretios iesind de pe apa si intrand inapoi dupa ceva vreme; asta ca sa respectam un anumit orar. Mai ales ca Duminica, trebuie sa ne intoarcem acasa la 300-500 km (sau mai mult) si este foarte important sa plecam Duminica dupa amiaza cat de repede posibil.
:D :D :D
Multumesc,
Dr Cristian Popescu

Avatar utilizator
costica_fishing
veteran
veteran
Mesaje: 2069
Membru din: 21 Mai 2004, 11:45
Localitate: Constanta
Contact:

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de costica_fishing » 08 Oct 2013, 23:59

Buna seara!

Domnule Ghinescu, sunt convins ca s-au facut cativa pasi in directia corecta, si deasemenea sunt convins ca orice ati face, nu puteti multumi pe toata lumea.

INSA asupra dorintei unuia sau altuia trebuie sa ramana logica.

Nu e nimic logic in pauza de pranz din prima mansa.

Ati anuntat o pauza de o ora. Nu ajuta la absolut nimic! Intr-o ora nu ai timp sa vii din capatul baltii, sa faci masuratori pentru toti concurentii, si sa mananci.
Nu ati anuntat in cate locuri sau....in ce modalitate se va face masuratoarea capturilor.

SE POATE FACE CONCURS CU PAUZA LA PRANZ si e de bun augur.....daca il organizati in luna iulie. Atunci e perfect normal, intre 12 si 3, spre exemplu, se poate face o pauza sa nu te bata soarele in cap, mananci o ciorba, dormi o ora... :D , fiecare cu ale lui...

In octombrie, cand pestele rezista fara pb o zi pe sir, si cand se face seara la ora 18,30 nu are nici un sens pauza de pranz de o ora..

Egalitatea de sanse la care faceti referire e o iluzie. Pe canalul principal e greu sa faci vreo ....depasire la vasle. Si e la fel de greu de crezut ca cineva o sa stea pe un singur loc 8 ore. Ati stabilit o distanta minima intre barci de 20 m. Extrem de putin, dar......macar a fost anuntata de la inceput. Este evident ca lumea isi va schimba locurile. Nu din faptul ca cineva isi rezerva un loc de pescuit toata ziua o sa si castige ceva. La 20 m distanta minima, nici nu ai ce loc sa rezervi.

CP-ule, am zis si eu de barcagii. Iau act ca unii ii prefera. Eu nu. Nu-i un capat de tara.
Eu am o problema in a introduce intr-un concurs de pescuit inca o variabila.....barcagiul. Adevarat, a fost anuntat de la inceput. Nu-i vad nici o logica, dar....putem accepta ca a fost anuntat. Ce rost are sa ne complicam cu 22 de omuleti in plus? Exista vreun detasament de vaslati antrenati? A esuat vreo galera pe la Uzlina?
In fine..... in regulament scrie ca "barcile sunt prevazute cu barcagii, la dispozitia concurentilor". Inteleg ca e musai sa-l suport in barca. Poate o fi baiat ok, nu fumeaza, nu vorbeste aiurea sau....stie bancuri bune. Nu rezulta ca nu avem voie sa avem si motorul electric cu noi. Nu rezulta ca nu pot da eu la vasle, daca ma apuca entuziasmul, sau daca barcagiul e prea mahmur sau n-a mancat de o saptamana. Va rog sa clarificati aceste aspecte!

Nu inteleg cum impacam dorinta de "a da tuturor sanse egale", motivul principal pentru care se face pauza de pranz cu introducerea barcagiului care nu face decat sa contrazica acest deziderat, sporind .....suspansul.

Ca fapt divers, plata barcagiilor este inclusa in taxa de concurs? nu se vorbeste nimic de acest aspect.....

In rest, insist si eu cu privire la tinerea pestilor pe agrafe. Sacii de crap nu sunt ok de carat dupa tine prin apa. Nici pentru ....barcagiu nici pesti.

Schimbarile anuntate pentru ziua de duminica sunt foarte ok.
Sunt convins ca majoritatea o sa participe si la bibaniada, insa, in varianta actuala se evita cursa din deschiderea mansei, referitoare la cine ocupa locurile cheie. fiecare o sa dedice ceva timp bibanului, dar nu toti in acelasi timp.
near the beer

sorin podaru
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 3
Membru din: 08 Oct 2013, 20:40

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de sorin podaru » 09 Oct 2013, 02:01

Ratiunea pentru care am fost de acord cu barcagii este simpla,am oroare de concursurile de vaslit!!!
anul trecut pe o incinta similara ca marime cu Cormoranul(ferma 13Chilia),am pierdut podiumul fiindca a trebuit sa dam la vasle vreo 3ore,intrucat bateria nu a fost incarcata decat pe sfert,din vina organizatorilor.
Daca cineva isi inchipuie ca pe un lac de 11o1Ha,cu vant moderat se descurca fara motor termic sau fara barcagiu imi scot palaria,e sigur din neamul lui Pataichin :cooler:
Pe cat posibil am vrea sa pescuim mai mult decat sa vaslim...
Si da pentru o distanta de minim40m si nu de 20m,dar sunt detalii de bun simt ,daca politicienii l-au pierdut pe al lor,poate noi pescarii mai avem ceva,ceva.
Inca o data toate detaliile regulamentului., ar fi trebuit si ele stipulate clar si ferm de la prima postare,dar asa e la inceput...

Personal vad o dovada de buna credinta in faptul ca ni se cere parerea.
Sper ca se va tine si cont de sugestiile noastre(cele mai argumentate dintre ele) pentru a ne bucura de o partida reusita. :bere:

Avatar utilizator
oby 1
veteran
veteran
Mesaje: 1321
Membru din: 13 Dec 2005, 17:55
Localitate: iasi

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de oby 1 » 09 Oct 2013, 04:14

ce inteleg eu e ca pestele e in capatul celalalt al baltii(ca de acolo vrea toata lumea sa se intoarca la pranz) :twisted:

stiucarcs
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 121
Membru din: 24 Sep 2011, 22:02
Localitate: Tulcea

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de stiucarcs » 09 Oct 2013, 07:15

Dragi colegi!
In mansa a doua, cea de pe natural, e posibil sa fie echipaje ce nu vor puncta cu cinci stiuci . Poate vor puncta toate, asa sa fie, insa de inlocuit stiuci din ziua precedenta...sunt extrem de sceptic.
Stiucile stau bine atat in saci, cat si pe agrafe.
Sacul e mai greu de tarait dupa barca.
La stiucile de pe agrafe trebuie sa fii atent sa nu se inece cu iarba sau stuf. Dupa ce s-au rasucit si au prins sfoara in gura, au taiat-o si s-au eliberat...cu agrafele in gura. Adevarat, mi s-a intamplat o singura data.
Cu pauza nu stiu ce sa spun...
Ar fi greu 8-17 pentru stiucile de dimineata, transportate prin toata incinta. O singura mansa=castigator...din prima. Poate chiar din prima parte a zilei.
Va doresc un concurs frumos!

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 260
Membru din: 16 Mai 2007, 16:49

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de Laurentiu Andronic » 09 Oct 2013, 07:25

Oby 1 , pana la urma te-ai prins :wink:
Dom" Sorin degeaba te bucuri ca vii cu propriul barcagiu (stim noi cine e) ca din cate am inteles atat barcile cat si barcagii se vor trage la sorti :respekt:

BCh
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 4
Membru din: 02 Oct 2013, 10:11

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de BCh » 09 Oct 2013, 08:21

Bună dimineața! Îngrijorătoare măsurile apărute în această săptămână, ne gândim serios să renunțăm la concurs.
Apreciem deschiderea organizatorilor pentru părerea participanților, ideal ar fi să rămânem cât mai aproape de anunțul inițial.

Poziția echipei Edi Olan/Bogdan Cheța:
- păstratul știucilor pe agrafe sau în lăzi de plastic, nu sufocate în saci;
- măsurare în centimetri și nu spânzurare pentru cântarire, cântăriri ce pot naște discuții;
- concursul de biban să rămână opțional și în paralel cu cel de știucă, ideea inițială este foarte frumoasă;
- barcagiu doar în prima manșă, pe incintă - pe natural nu aduce valoare motorul substituindu-l cu succes;
- punctare cu loc pe manșă în fiecare zi, greu de crezut că pe natural se prind 5 știuci mai mari ca cele 5 din prima zi de pe incintă, cei care câștigă să se dovedească buni și pe natural și în incintă

și cea mai importantă:

- manșe fără pauze, mergem pentru PESCUIT, nu pentru vâslit și mâncat;

Vă mulțumim și așteptăm azi, anunțul final, să știm dacă ne menținem în concurs sau nu.

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 260
Membru din: 16 Mai 2007, 16:49

Re: BIG 5 EGRETA PRO

Mesaj de Laurentiu Andronic » 09 Oct 2013, 08:50

De acord cu clasametul pe fiecare mansa in parte cu puncte/mansa , de exemplu (pentru cei care nu stiu) sa zicem cine ocupa in prima mansa locul trei are in prima zi 3 puncte care se vor aduna cu locul din mansa 2 sa zicem locul doi si acea echipa cumuleaza la general 5 puncte , echipa care la sfarsit are cele mai putine puncte castiga concursul , asa se face in campionatul national de 8 ani incoace iar stiucile se masoara in centimetri , lucru care ar trebui facut de fata cu toata lumea la sfarsit de mansa pentru a nu exista suspiciuni . Bibaneala trebuie sa ramana separat si optional asa cum s-a anuntat initial .

Scrie răspuns