mihai hammer scrie:OK, zic eu:
Calcand pe urmele lui Gabii, m-am gandit sa adaug in helestee Goldfish si Koy pe langa caras si crap comun.
Am cercetet piata, am calculat si am decis sa incerc sa inmultesc Goldfish-ul in casa decat sa cumpar cele catava sute de exemplare de puiet necesare.
Asadar sunt fericitul detinator de 6 Comete, 4 Ryukin, 2 Telescopci, 2 Oranda cu varste de 8-20 de luni si 3 Koy de vreo 5 luni (au intre 7 si 14 cm).
I-am varat intr-un bazin de 360 litri dotat cu pompa si filtru.
Stie cineva de unde pot achizitiona engross, mai ieftin, granule pentru carasei?
ATENTIE!!!
1. Carasul auriu este un peste de acvariu si nu se preteaza la cresterea lui intr-un helesteu. Poate supravietui insa este predispus la o multime de boli generate de regimul termic scazut
2. Crapul koi va stagna in crestere daca este tinut in acvariu + ii scade sistemul imunitar
3. Cei 17 pesti suprapopuleaza acel acvariu de 360 litri
4. Pentru inmultirea acelor carasi, daca vrei sa pastrezi linia originala iti trebuiesc cel putin 2 masculi pentru o femela (aceiasi varianta), acvariu separat pentru fiecare familie (ma refer la depunere) + masculii trebuiesc despartiti de femele pentru o perioada destul de indelungata (incepand de acum si pana prin martie). Depunerea de icre de la o familie da "nastere" la un numar destul de mare de pui care necesita acvariu sau chiar acvarii cu volum mare de apa
5. Hrana buna si ieftina... nu vei gasi.
6. Pentru a te lamuri exact la ce vrei sa te inhami intra pe
http://forum.acvarist.ro/ Tot acolo poti face o tentativa pentru procurarea de hrana.
Eugen Fetes