Vreau sa-mi fac balta... doresc sfaturi utile

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai hammer
junior
junior

Mesaj de mihai hammer » 06 Ian 2011, 09:50

Multumesc pentru aprecieri.

Este pe valea Valsanului, la 21 de km de Curtea de Arges si 50 de km de Pitesti.

Imagine

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Ian 2011, 09:53

Socrii mei sunt din Campulung Muscel..... cred ca am fost o data in zona respectiva, intr-o sesiune photo ... cred.....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

mihai hammer
junior
junior

Mesaj de mihai hammer » 06 Ian 2011, 10:05

Zona nu este destul de cunoscuta, mai ales ca ani de zile drumul a fost prost.
Asta toamna insa s-a asfatat de la Musatesti pana in Cheile Valsanului si au fonduri sa asfalteze pana la Poieni.

Pentru cine nu a vizitat zona - chiar merita.
In raul Valsan inca se mai prinde mreana, clean si chiar pastrav.

Inca un pont al zonei (OK, este mai aproape de Curtea de Arges):
Este o pastravarie noua (de 3 ani) in Albesti si proprietarul, un amic de-al meu, permite pescuitul cu retinere si plata pestelui prins in bazinele de pamant. Se poate pescui si in cursul iernii. Eu am prins inainte de craciun pastrav la 800-900g/buc.

Adytta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Adytta » 12 Ian 2011, 20:35

Nu mai zice nimeni nimic? :( helestee,balti noi cva? :D

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 12 Ian 2011, 21:14

Adytta scrie:Nu mai zice nimeni nimic? :( helestee,balti noi cva? :D
patinoare.... :roll:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Adytta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Adytta » 12 Ian 2011, 21:15

nasol..:(

Adytta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Adytta » 12 Ian 2011, 21:16

de abia astept sa se topeasca zapada si sa-mi fac helesteu :lol:

mihai hammer
junior
junior

Mesaj de mihai hammer » 13 Ian 2011, 07:37

OK, zic eu:

Calcand pe urmele lui Gabii, m-am gandit sa adaug in helestee Goldfish si Koy pe langa caras si crap comun.
Am cercetet piata, am calculat si am decis sa incerc sa inmultesc Goldfish-ul in casa decat sa cumpar cele catava sute de exemplare de puiet necesare.
Asadar sunt fericitul detinator de 6 Comete, 4 Ryukin, 2 Telescopci, 2 Oranda cu varste de 8-20 de luni si 3 Koy de vreo 5 luni (au intre 7 si 14 cm).

I-am varat intr-un bazin de 360 litri dotat cu pompa si filtru.

Stie cineva de unde pot achizitiona engross, mai ieftin, granule pentru carasei?

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 13 Ian 2011, 08:58

mihai hammer scrie:OK, zic eu:

Calcand pe urmele lui Gabii, m-am gandit sa adaug in helestee Goldfish si Koy pe langa caras si crap comun.
Am cercetet piata, am calculat si am decis sa incerc sa inmultesc Goldfish-ul in casa decat sa cumpar cele catava sute de exemplare de puiet necesare.
Asadar sunt fericitul detinator de 6 Comete, 4 Ryukin, 2 Telescopci, 2 Oranda cu varste de 8-20 de luni si 3 Koy de vreo 5 luni (au intre 7 si 14 cm).

I-am varat intr-un bazin de 360 litri dotat cu pompa si filtru.

Stie cineva de unde pot achizitiona engross, mai ieftin, granule pentru carasei?
ATENTIE!!!
1. Carasul auriu este un peste de acvariu si nu se preteaza la cresterea lui intr-un helesteu. Poate supravietui insa este predispus la o multime de boli generate de regimul termic scazut
2. Crapul koi va stagna in crestere daca este tinut in acvariu + ii scade sistemul imunitar
3. Cei 17 pesti suprapopuleaza acel acvariu de 360 litri
4. Pentru inmultirea acelor carasi, daca vrei sa pastrezi linia originala iti trebuiesc cel putin 2 masculi pentru o femela (aceiasi varianta), acvariu separat pentru fiecare familie (ma refer la depunere) + masculii trebuiesc despartiti de femele pentru o perioada destul de indelungata (incepand de acum si pana prin martie). Depunerea de icre de la o familie da "nastere" la un numar destul de mare de pui care necesita acvariu sau chiar acvarii cu volum mare de apa
5. Hrana buna si ieftina... nu vei gasi.
6. Pentru a te lamuri exact la ce vrei sa te inhami intra pe http://forum.acvarist.ro/ Tot acolo poti face o tentativa pentru procurarea de hrana.

Eugen Fetes
Bucuresti

mihai hammer
junior
junior

Mesaj de mihai hammer » 13 Ian 2011, 11:34

Crapii Koy vor fi mutati intr-un pond de 20 m.p., iar pentru carasi mai am un bazin de 100 litri pentru depunere si doresc sa mai cumpar unul de 400.

Multumesc pentru sfaturi. Voi tine cont de ele.

Scrie răspuns