vreau sa-mi construies un helesteu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
vreau sa-mi construies un helesteu
as vrea sa-mi construiesc un helesteu de vreo 50 mp in gradina;nu stiu cum, adica adancimea necesara pentru ca pestii sa traiasca peste iarna si din ce sa-l fa. m-am gandit sa captusesc cu pietre si apoi sa acopar cu beton, dar nu stiu ce sa fac cu peretii si niuci daca o sa reziste.
am cauata pe net dar nu prea scrie, numai pe site-uri din America, Canada, etc. si acolo toate sunt captusite cu ceva folie de cauciuc, care nu stiu dacase gaseste si la noi.
daca aveti ceva experinta in domeniu/sugestii astept raspunsurile voastre
P.S. in helesteu as vrea sa tin carasi, pentru cate-un gratar mai incolo
am cauata pe net dar nu prea scrie, numai pe site-uri din America, Canada, etc. si acolo toate sunt captusite cu ceva folie de cauciuc, care nu stiu dacase gaseste si la noi.
daca aveti ceva experinta in domeniu/sugestii astept raspunsurile voastre
P.S. in helesteu as vrea sa tin carasi, pentru cate-un gratar mai incolo
VR
si eu as vrea unul(da de unde atata bucurie)
Niste preteni de famlie de ai mei siau facut o balta pt a unda straturi si alte sopuri de acest fel.Ei nu au nimic in comun cu pescuitul dar au pus puiet de caras asa ca sa fie si alceva inafara de broaste pe acolo cred
.
Si ce sa vezi ca dupa cativa ani mai avea carasei si se dezvoltasera ceva ceva.
In fine vreau sa spun ca nu au pus folie de cauciuc.Doar ca nu sau prea ingrijit de el si sau cam umplut de stuff si vegetatie.
Niste preteni de famlie de ai mei siau facut o balta pt a unda straturi si alte sopuri de acest fel.Ei nu au nimic in comun cu pescuitul dar au pus puiet de caras asa ca sa fie si alceva inafara de broaste pe acolo cred

Si ce sa vezi ca dupa cativa ani mai avea carasei si se dezvoltasera ceva ceva.
In fine vreau sa spun ca nu au pus folie de cauciuc.Doar ca nu sau prea ingrijit de el si sau cam umplut de stuff si vegetatie.
Acuma mam uitat pe forum mai atent si mai este un subiect similar ca al tau.Poate gasesti acolo ce te intereseaza.(cica e destul de complicat).
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1110
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=1110
-
- veteran
Salut Vlad!
Daca ai vreo-data drum prin Arad, te invit pe la mine sa vezi ce helesteu mi-am escavat io.
Nu am intentia sa pun beton, mi s-a spus ca nu e prea bine pt pesti, care cica se lovesc de beton.
La mine panza freatica e la 1,20 adancime, iar apa in balta am cam 1,80 -2 m!
Saptamanile viitoare o sa vina un meserias sa imi faca un put, ca sa pot improspata apa tot timpul. Sunt in cautarea unei pompe eoliene, din pacate oferta e foarte foarte slaba, cred ca o sa mi-o confectionez singur pana la urma.
Cum spuneam, daca ai chef, dami un P.M si iti dau numarul meu de telefon
Gabi
Daca ai vreo-data drum prin Arad, te invit pe la mine sa vezi ce helesteu mi-am escavat io.

Nu am intentia sa pun beton, mi s-a spus ca nu e prea bine pt pesti, care cica se lovesc de beton.
La mine panza freatica e la 1,20 adancime, iar apa in balta am cam 1,80 -2 m!
Saptamanile viitoare o sa vina un meserias sa imi faca un put, ca sa pot improspata apa tot timpul. Sunt in cautarea unei pompe eoliene, din pacate oferta e foarte foarte slaba, cred ca o sa mi-o confectionez singur pana la urma.
Cum spuneam, daca ai chef, dami un P.M si iti dau numarul meu de telefon
Gabi
Si eu m-am gandit la o pompa eoliana, asa ca dak gasesti sau reusesti sa faci tu una chiar te rog sa-mi spui si mie. Problema e ca nu stiu la mine daca o sa stea apa pentru ca terenul e undeva sus pe un deal si de aceea m-am gandit ca trebuie acoperit pt. ca fiind undeva sus probabil ca apa se va scurge
VR
Pompa eoliana am gasit, pret intre 2500 si 6000 de euro
. Adica cu banii astia imi iau o kama ruseasca si platesc curent pt urmatorii 25 -30 de ani
Am gasit alte oferte interesante: pompe de apa alimentata la panouri solare: LJ10 sau LJ20 - da care costa cam 300 -480 E/pompa + 180 - 240 E cele 2 panouri solare...
Am dat preturi diferite in functie de ofertele pe care le-am gasit pe net.
Deci la mine e clar: varianta aia eoliana pica, in favoarea celei solare!
Mai caut un pret mai mic pt cele 2 pompe.
Mai exista si alt fel de pompe de dimensiuni mai mici pt recircularea / oxigenarea apei.. alea arunca ca la fantanile arteziene un jet de jum ade metru... da alea nu trag apa din put

Am gasit alte oferte interesante: pompe de apa alimentata la panouri solare: LJ10 sau LJ20 - da care costa cam 300 -480 E/pompa + 180 - 240 E cele 2 panouri solare...
Am dat preturi diferite in functie de ofertele pe care le-am gasit pe net.
Deci la mine e clar: varianta aia eoliana pica, in favoarea celei solare!
Mai caut un pret mai mic pt cele 2 pompe.
Mai exista si alt fel de pompe de dimensiuni mai mici pt recircularea / oxigenarea apei.. alea arunca ca la fantanile arteziene un jet de jum ade metru... da alea nu trag apa din put
-
- utilizator constant
-
- utilizator constant
Daca terenul e pe un deal, trebuie ori sa pui o folie speciala, ori ii faci ziduri de beton.Daca nu vrei sa faci un lucru de mintuiala iti trebuie acea folie care desi e scumpa te scuteste de nervi pe viitor.Nu fa improvizatii pt. ca de ex o planta cu radacina mai tapana va gauri o folie de nylon destul de usor.Sau daca nu, o sa o gauresti tu cind o asezi pe fundul bazinului.Sau pui beton si nu mai ai treaba.