Vopsirea woblerelor..

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Vopsirea woblerelor..

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Iul 2013, 12:49

Papagal 82,stai jos si ia notite..Tot ce iti spun in continuare,poti verifica telefonic la Beju,cu care am vorbit personal acum citeva minute.Daca nu ai contact telefonic,iti trimit nr-ul lui..

1.L-am intrebatdaca foloseste primer.Raspunsul ,a fost,...NU..nu foloseste primer.Este bine sa dai un primer,e adevarat,dar nu este o conditie esentiala.Beju foloseste ca si prim strat dupa propionat,vopseaua alba.

Woblerele lui Beju care sint la tine ,sint vopsite in felul acesta.Curios ai uitat sa spui ca li sa rupt barbeta..Beju e unul dintre cei mai corecti oameni care ii stiu,si a subliniat si amanuntul acesta,asa te-a tinut minte,pentru ca ti le-a reparat.

Nici nu vreau sa ma gindesc ce s-ar fi intimplat daca faceam eu,woblerul respectiv,asta vazind cit esti de ''corect''cind vobesti despre realizarile altora cu care vad ca te lauzi.

2.Da,Beju sterge woblerele cu acetona.Unele dintre woblerele re-vopsite pentru unii membrii w.s.b. :!: ,al naibii,sint degresate cu acetona.. :!:

Mai sa fie.. :shock: :shock: Iti dai seama ce ..'sacrilegiu''

Cum iti explici ca tin si sint ok??
Nu mie,ca eu sint lamurit de ''stiinta'',ta,explica asta cititorilor tai,da, alora care inca n-au trecut de minjitul woblerelor cu oja nevestii,ca la aia vad ca ai priza..

In consecinta,stiu ca arde buza la tine sa mi-o tragi,este foarte urit ca ''argumentele''sint extrem de subtirele,si la mine nu tin..Asa cum mi-am format o parere despre tine si caracterul tau,atunci cu mulineta cu corp de ''plastic''(care era toata ziua de aluminiu),nu mi-o pot schimba,oricit as vrea..

Vorbesti lucruri despre care nu stii,cu aplombul unuia care stie..

Beju poate confirma ce am spus mai sus ...

Lasa vrajeala cu''duminica'',si nu te mai obosi sa aduni''argumente''..am trecut de multisor de faza in care vopseam cu oja..sa tot fie vreo 15 anisori de atunci..

Duminica placuta...''profesionistule''
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Iul 2013, 14:37

Ghio,eu mi-am facut cateva voblere la Paul,toate sau aproape toate au prins peste.Unele au avut folie,altele au fost vopsite.Ca si bataie erau excelente.Insa aveau si un minus dupa cateva partide....el stie acest lucru si l-am discutat cu el la momentul respectiv.Nu o sa-ti dau tie detalii aici deoarece Paul e prietenul meu,curios cum tu ai avut tupeul sa-l suni dupa ce si pe el l-ai vorbit de rau.Vad ca persisti in prostie cu acetona asta....,probabil pe lemn de tei sau balsa nu afecteaza cu nimic,dar nu pe ce zici tu.
Bogdane,nu te mai chinui atata cu asta....n-are de unde :wink:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 07 Iul 2013, 18:13

semlecangheorghe scrie:Exemplu recent,cu martori..De ceva vreme urmaresc evolutia bellydogului..La densitatea de stiuca de pe Vladimirescu pot sa trag cit de cit(nu emit legi ca si Bogdan)niste concluzii..Deci pescuim la stiuca ,cu Cosmin,pe Vladimirescu..El are vreo 3-4 culori din bellydog-ul de 7cm,eu doar un exemplar..Lanseaza...firul se rasuceste pe virf....poc,si zvirrrr,boblerul cade in apa la vreo 20m de noi,l
da... , nasol sa lansezi si apoi ti se rasuceasca firul pe virf ... deh ... logic aia e ordinea ntiplarilor... si´adevaru-i ca atunci... nici pe departe naluca nu zboara la fel de departe ca atunci cind o impije firul

astai iexemplu vero ! probabil a dat cast si in cazuri de astea un bobler de 24 grame nu zboara nici macar ca alea de 3,5 gr cu care dadeati 24 de metri

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 07 Iul 2013, 18:36

Jiji, bre, cum e cu componenta cu protectie UV ?
Nooo, iar te asociezi cu wsb ? Ejti vopsitorul oficial al clubului ? Oare reprezentantii wsb ce zic la afirmatia asta ?
Wowww, da chiar, cum vine asta " lanseaza... Firul se rasuceste pe varf.."

PS iti recomand sa imprumuti ceva carti de gramatica de la junior, ca ar trebui sa fie rusinos pentru un astfel de publicist sa faca atatea greseli gramaticale intr- o fraza si in acelasi timp sa fie atat de infocat in dezbateri...

Love gigi, in continuare ma plimb agale, prea agale.... invidios pe capturile tale

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 07 Iul 2013, 18:53

Ghenadie scrie: cu protectie UV ?
ultraviolata ? :twisted:

la gigi nu funtioneaza protectia.... ar trebui sa tina gura inchisa :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 08 Iul 2013, 08:29

MuskMd scrie: ar trebui sa tina gura inchisa :lol: :lol:
uite ma ca poate :twisted: :lol: :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 08 Iul 2013, 10:17

semlecangheorghe scrie:Ha,ha,ha,ha, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ca orice papagal de internet,cind nu-si poate sustine afirmatiile facute cu propria-i minuta...o da in mistocareli..
Eu zic sa astepti cu cronometrul in mana, privirea in zare si gura larg deschisa. Foloseste un cronometru cu acumulatori solari si roaga-te sa nu se innoureze
Carevasazica,ai timp sa faci analize riguroase pe text,cercetari isterice..asta,scuza-ma,istorice,despre caracteristicile woblerelor,si nu ai timp sa iti sustii afirmatiile de mai jos,facute cu mina ta..
1.Decit sa vopsesc wb.cu spray-ul mai bine,il vopsesc cu pensula...
2.Propionatul se dilueaza ...INSTANTANEU...in acetona..
pai daca nu tii gura deschisa nu primesti niciun raspuns :) ti-am zis sa stai cu ea deschisa

Imagine

frumos ... asta este dat cu devcon? cum se face ca in poza asta TN-ul asta este vopsit cu chartreuse pana la jumate? :)

Imagine

voi reveni la acest amanunt :)

semlecangheorghe scrie:Ca nu sint un fotograf bun,recunosc..sint un biet amator..insa chiar si neclara,poza 2 surpinde detaliiile ,cum ar fi striatii,ochi,branhii,solzi,etc..
Observam cu cu totii ca nu esti fotograf bun :) dar striatiile la drum in poza asta unde au disparut? :) pacat ca l-ai pierdut si nu-i mai poti face poze ... :twisted:

Imagine

si fie vorba intre noi, curata-ti rahatu de sub unghii cand faci poze :)
Imagine

apropo de poza de mai sus, voblerul ala isi schimba prin magie culoarea? :) sau sunt diferite? sarma pare identica ...
Imagine

semlecangheorghe scrie: Ca orice produs care este scos pe banda rulanta,acesta trece prin mai multe faze de productie...Aceste faze de productie au parametrii,care nu sint tot timpul constanti.Acesti parametrii sint legati de sculele folosite,precum si de greselile inerente care vin de la factorul uman..plus faptul ca materialul folosit,nu are proprietati constante,existind mici variatii..

Pentru cine nu stie,nici woblerele de serie ...nu sint perfect identice...ca vine din turnare,ca vine din frezare,ca vine din asamblare,sint intre ele,exemplare diferite usor fata de altele..

Ce se intmpla ,daca ele sint usor modificate??Ati patit vreodata sa aveti un model de rapala(un ex.)extrem de prinzator si l-ati pierdut,iar cind ati cumparat alt exemplar,sa mearga aparent la fel,dar sa nu mai prinda??Eu am patit..Woblerul prinzator,era usor diferit fata de restull..Care era etalonul??Cine mai stie...poate ca originalul a fost prinzatorul si ''rebutul'',nu,sau poate a fost invers..rebutul prinde de rupe si originalul,nu..
ti-am mai zis o data, trimite-le un CV, saracii nu stiu cum sa scoata produse identice si nici nu stiu cum sa-si perfectioneze modelele actuale :) sigur au nevoie de tine :)

Io zic ca multe voblere JDM(excludem chinezariile) sunt testate individual :) chiar si pe unele mai ieftine chiar scrie :) „tank tested”. Iar un TN, un Drum sau un Megabass sunt toate la fel :) nu prea exista rebuturi printre ele :) de aia si costa cat costa. Nu compara calitatea unei chinazarii pe care si-a pus Cormoran stampila cu niste voblere JDM premium vandute in toata lumea. Sau tu ai impresia ca un Renault merge la fel de bine ca un BMW doar pt ca are 4 roti?

Dar de sunetul modificat nu zici nimic? :)

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 08 Iul 2013, 10:17

semlecangheorghe scrie: 1.L-am intrebatdaca foloseste primer.Raspunsul ,a fost,...NU..nu foloseste primer.Este bine sa dai un primer,e adevarat,dar nu este o conditie esentiala.Beju foloseste ca si prim strat dupa propionat,vopseaua alba.

Woblerele lui Beju care sint la tine ,sint vopsite in felul acesta.Curios ai uitat sa spui ca li sa rupt barbeta..Beju e unul dintre cei mai corecti oameni care ii stiu,si a subliniat si amanuntul acesta,asa te-a tinut minte,pentru ca ti le-a reparat.'
iar iti dai cu parerea despre chestii pe care nu le stii?

Paul Bejan s-a comportat f frumos cu mine. Mi-a schimbat barbetele la voblerele promt si fara nici un cost suplimentar. Dupa ce le-a schimbat barbetele, voblerele s-au comportat f bine. Din ce am inteles eu de el, barbetele au pocnit din cauza adezivului folosit care le-a atacat. Nu mi-au pocnit numai mie barbetele(la primele lanseuri), deci ele nu au pocnit din vina mea. Din cate tin eu minte, a schimbat barbetele la 3 insi.

Nu e curios deloc ca n-am spus ca li s-a rupt barbeta. Numele lui Paul a fost mentionat de mine doar in acest context :
„Apreciez maxim voblerele custom(am pescuit/pescuiesc cu voblere facute de Ghenadie sau Paul Bejan)”

Ce legatura logica exista intre niste barbete rupte din cauza adezivului si discutia noastra? In plus de asta Paul este simpatic si mi-a facut placere sa discut cu el. Daca as fi scris aici despre aceasta problema, poate, lumea si-ar fi creat o impresie gresita despre el si voblerele lui.

Am voblere custom facute de 5 persone diferite. Unele sunt ok, altele nu prea. Dar divaghez :)

Voblerele originale facute de Paul pt mine sunt facute cu folie :), au burta vopsita alb si spinarea neagra, vopsite cu aerograful sau spray. Pentru alb/negru dat direct pe folie, bineinteles ca nu se foloseste primer :) nu ai ce nuanta de culoare sa reliefezi :)

Dar sunt si doua cu burta rosie, respectiv portocalie, vopsita la pensula :)
Imagine
Imagine
Imagine

Dupa ce le-a schimbat barbetele, le-a vopsit burta alba la toate tot la pensula

Imagine

Deci ce legatura are discutia noastra despre primer cu niste voblere homemade cu folie, pe care culorile au fost aplicate cu pensula(alb si negru nu sunt culori) si care au fost date cu rasina?
semlecangheorghe scrie:Papagal 82,stai jos si ia notite..Tot ce iti spun in continuare,poti verifica telefonic la Beju,cu care am vorbit personal acum citeva minute.Daca nu ai contact telefonic,iti trimit nr-ul lui..
am nr lui si-l am si-n lista de messenger ;)
semlecangheorghe scrie: 2.Da,Beju sterge woblerele cu acetona.Unele dintre woblerele re-vopsite pentru unii membrii w.s.b. :!: ,al naibii,sint degresate cu acetona.. :!:

Mai sa fie.. :shock: :shock: Iti dai seama ce ..'sacrilegiu''

Cum iti explici ca tin si sint ok??
Daca Paul Bejan a sters voblere de serie cu acetona le-a supus unui risc inutil. Normal ar fi fost sa le degreseze cu altceva. Cu totii mai facem greseli.

Daca Paul are ceva de zis la subiect, sunt sigur ca o poate face de unul singur. ;)

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 08 Iul 2013, 10:19

semlecangheorghe scrie:
Roaga-te sa fie cit mai departe momnetul cind imi cumpar aerograf..am de la cine sa invat cum se vopseste si in nici un caz nu o sa-mi dau talente ca unul de teapa ta,care deunazi afirma pe aici cum ca la invatat cineva sa vopseasca(da asa o zis-o de parca cine stie ce cunostinte sacre a dobindit),pentru ca acuma sa se dea profesor si sa incerece sa demonstreze ca o picatura de acetona dizolva vopseau,si ce efect are pe barbete..

''Pescari''ca tine or facut-o..si pun pariu ca se cred profesori in toate..
semlecangheorghe scrie:Bogdan 82,bine mersi,cind o sa am si eu aerograf,mai vorbim..
Deci tu nu ai aerograf si inca nu ai invatat sa vopsesti cu el :)

Pai daca nu ai aerograf si nu stii sa vopsesti cu el in iulie 2013, cum dracu scrii articole in reviste in mai 2012? :) te-ai intors din viitor in timp ca sa-ti dai sfaturi singur? :)

citez din revista Aventuri la Pescuit mai 2012, pagina 32 :)

„Aceasta se poate realiza prin pensulare fie folosind un aerograf. Pana acum am folosit pensule cu par fin, natural, acestea fiind cele mai nimerite pentru aplicarea vopselurilor. Insa de curand am avut ocazia sa folosesc un aerograf.

Vopselurile pe care le folosim pot fi pe baza de apa sau acrilice. Stratul alb obtinut anterior este baza pentru orice tip de culoare. Acesasta se aplica in straturi fine, pe care le obtinem regland surubul aerografului. De asemenea pentru detalii gen ochi, puncte de marcare, aripioare, design tigrat, solzi se pot folosi sabloane sau plase cu diferite modele. La voblerele din imagine am ales un pattern pe care il consider foarte eficient la stiuca si anume pe burta un strat portocaliu fluorescent, flancurile o usoara tenta verzuie combinata cu auriu perlat, iar spatele negru sau cu design tigrat. Odata executata vopsirea se pot lipi ochi 3D, care se gasesc in comert la folie.”

Imagine

pe pagina urmatoare gasim si o caseta in care semlecangheorghe ne sfatuieste cum sa utilizam aerograful

Imagine

Sfaturi de ultilizare a aerografului

-asigurati-va ca nu inhalati particule fine de vopsea, folosind masti protectoare, in incaperi bine ventilate
-sa aveti o schita a aerografului, pentru a-l monta corect. Acest lucru este necesar deoarece la schimbarea culorilor aerograful trebuie desfacut si curatat perfect
-cand desfaceti aerograful aveti mare grija sa faceti acest lucru pe o hartie mare alba, pe cat posibil intr-un loc unde sa va fie usor sa cautati piesele pierdute accidental. In acest scop este foarte ultil un magnet puternic. Unii fac chiar poze cu aerograful inainte de desfacere, pentru a-l putea monta corect ulterior. Evident, dupa ce ne obisnuim cu acest instrument, schita de montare sau pozele sunt de prisos.
-asigurati-va ca aveti solventii necesari pentru diluarea vopselurilor si pentru curatarea imediata a dispozitivului dupa folosire
-manevrati aerograful cu grija. Lovirea si indoirea acului din varf va face imposibila vopsirea pana la inlocuirea acestuia cu unul nou”

semlecangheorghe, zi-mi si mie unde e surubul ala prin care se obtin straturi fine? care e? limitatorul de cursa? probabil o sa inveti in timp ca aerograful nu se desface ca-n poza aia :) acul se scoate prin fata(adica pe unde e duza) si se baga tot pe-acolo ... daca il scoti ca-n poza, risti sa-i belesti varful de peretii aerografului ;)

o informatie vitala apare este asta, insa „dupa ce ne obisnuim cu acest instrument, schita de montare sau pozele sunt de prisos.” ... te-au platit aia la cuvant, nu? :twisted:

partea in care povestesti cum se anunta salaii intre ei despre modelele de voblere este mortala :) nici macar Bratescu Voinesti nu a descris asa de artistic psihologia faunei ihtiologice de la noi :)

Imagine

aici este articolul integral
http://img16.imageshack.us/img16/2351/2tym.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/2740/v9qv.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/4664/oysu.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/7299/hqdw.jpg

Esti penibil semlecangheorghe.

Scrii un articol in care precizezi ca voblerele se vopsesc la aerograf sau cu pensula, iar cand eu iti spun fix acelasi lucru peste un an, faci ca toti dracii pe-aici.

In 2013 spui ca o sa-ti cumperi si tu aerograf si ca o sa inveti de la altii sa vopsesti cu el, iar in 2012 dai sfaturi despre cum se foloseste aerograful, despre cum se vopseste cu el si cum se curata.

Curios este ca nu mentionezi spray-urile in articol ... intre timp te-ai razgandit? trimite-le o erata :) dar trimite-o dupa ce inveti sa vopsesti cu aerograful

Cine e mah mincinosul, „expertul” si teoreticianul? Cine scrie articole despre vopsit voblere, recunoscand peste un an ca nu stie sa vopseasca?

Runda urmatoare, maine :twisted:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 08 Iul 2013, 10:31

opa..... ia sa vedem , a ce miros feromonii lui gigi ? :twisted:

Închis