revenind
„am woblere vopsite de 2 ani si n-au nici pe dracu’.Doua straturi de devcon,le fac invicibile..Beju si Alin nu folosesc ,primere de alea profesioniste..si pescuiesc cu woblere facutte de ei,de ani de zile.Alin a prins niste dihanii mustacioase la woblere din astea si n-au avut nici pe naiba din p.d.v.al vopselei…evident bietele ”woblere”nu au stiut ca au fost vaduvite de ..’primer””
„cum se face ca detaliile(ochi ,striatii, solzi),ramin intacte??”
„Eram pe Dunare ,in barca de aluminiu.Adelin pune un tn.....ziiiiirrrr,ziiiiiiiiir,aveai impresia ca vibreaza toata barca,asa rezona coca aia de aluminiu..”
buuunn ... in pozele tale observ 4 modele de rattlinguri pe care le recunosc ... sa le luam pe rand:
a. Rapala Clacking Rap:
http://www.rapala.com/Clackin-Rap/Clack ... lt,pd.html
”The Clackin' Rap started the “Clackin’”craze with its signature Clackin' Cadence Rattle, the
"metal-on-metal" single ball steady beat noise maker that xxx can't resist”
Dupa cum spune chiar producatorul, marea gaselnita la acest vobler este o camera de rezonanta cu peretii metalici de care se loveste o singura bila. Producatorii s-au chinuit un pic de au „integrat” acesti „pereti” metalici pe flancurile voblerului

sunetul este intr-adevar deosebit, cu siguranta se transmite in apa f bine

personal am ars in special moace cu modelul de 8cm, noaptea, pe apa piscata. Adica un peste aproape orb a fost atras noaptea de sunetul deosebit generat de acest vobler.
semlecangheorghe, daca tu pui doua straturi groase de vopsea din aia naspa + doua straturi de devcon chiar crezi ca sunetul generat de vobler nu este afectat? tu crezi ca daca unu pune doua straturi de vopsea+doua straturi de rasina pe un cinel sau fuscinel mai scoate acelasi sunet? nu uita ca tobele sunt „batute” cu niste bete din lemn ...
b. Jackall TN
In functie de bile, sunt 4 modele de Jackall TN 60 - Silent(n-are bile deloc), Normal Sound(are 7 bile de alama + una de tungsten), Full Tungsten(are 5 bile de tungsten) si Iyoken Sound(are o bila de tungsten+o „pastila” din tungsten care se loveste de peretii interni ai voblerului). Mai este inca un model, foarte zgomotos care se cheama Skull Shell Maruhata - are corpul dintr-un plastic mai dur(probabil ABS) decat celalalte modele si are 6 bile de tungsten
Acestea fiind spuse, din practica, am observat ca Iyoken Sound este campionul TN-urilor la stiuca, salau si avat

chestie observata si de altii(inclusiv de un multiplu campion national). Skull Shell Maruhata nu prea prinde ... scoate un sunet mai ciudat, de oase care se pare ca nu este agreat de pestii de pe la noi. Full Tungsten-ul prinde semnificativ mai bine decat restul in special noaptea, in special somn si mreana(modelele 70, respectiv 50)
Observatiile de mai sus sunt empirice, dar corecte. Ce vreau eu sa subliniez este ca „
ziiiiirrrr,ziiiiiiiiir”-ul asta pe care il genereaza TN-urilor este diferit. Pestele il percepe diferit si nu este atras de acest „
ziiiiirrrr,ziiiiiiiiir” in mod egal.
TN-ul are solzi pe el ... dupa 4 straturi(doua de vopsea, doua de Devcon) este TN-urile tale par cam lise ...
asa arata niste TN-uri nestricat de tine, „solzii” se vad clar:
semlecangheorghe arata-mi si mie solzii de pe TN-urile vopsite si „lacuite” de tine

o fi din cauza calitatii fantastice a pozelor tale, dar eu nu ii vad
c. Yozuri/Duel Hardcore Drum
Drum-ul are o placa interna din tungsten de care se lovesc bilele facute din diverse materiale ... in caz ca nu stii, „drum” inseamna „tobă” in engleza

pune doua straturi de vopsea si doua de rasina pe o toba sa vezi daca se mai aude la fel
Modelul pozat de tine de Drum, adica culoarea GSAY are un pattern specific pe flancuri(modelul nou de drum are alta amprenta laterala, mai discreta) ... niste dungi oblice pe burta, pe spinare solzi
Uite niste poze cu modelul vechi de Drum - calitatea lor lasa de dorit, dar se discerne bine amprenta laterala
arata-mi si mie patternul specific Drum-ului in poza asta:
parca te laudai ca toate detaliile au ramas intacte ...
d. chinezaria asta
http://www.basspro.com/Bass-Pro-Shops-X ... uct/58560/
adica asta
care o prinde peste, nu neg ... io n-am pescuit niciodata cu ea, nici n-am mai vazut-o la altcineva

le-am vazut la tine cand le vindeai pe-aici la suprapret - ele costau 14 lei, tu le dadeai cu 25(adaosul pt SUA in 2010 era de 25-30%, nu de 80% apropo

)
http://www.rapitori.ro/forum/voblere-ba ... 11674.html
dar divaghez

...
ai dreptate, la asta se se vad „solzii” ... are devcon dat pe el? sau se vad detaliile deoarece are niste santuri grave pe flancuri pe care nici 2 straturi de vopsea groasa si doua straturi de devcon nu le poate umple?
unul dintre motivele pt care ti-am lasat primul comentariu de pe WSB este urmatorul :
primesc de la un prieten in 2010 cadou un TN 70 „revopsit profesionist”(de un nene la aerograf) chartreuse cu spinarea verde si burta rosie
calul de dar nu se cauta la dinti, dar am primit un TN 70 care avea pe putin un milimetru de vopsea+rasina

se auzea clar diferit comparandu-l cu un TN 70 vopsit de idiotii aia de la Jackall
din pacate nu mi-a dat prin cap sa-i fac poze

Ovidiule, nasule, mai ai poze cu el? Cine ti l-a vopsit?

pune poze colea, ca stiu sigur ca mai ai o minunatie din asta
i-am dat jos toata vopseaua ajutat de unghii si de o scobitoare - cine l-a vopsit nu a folosit primer si s-a cojit saracu bobler precum o banana
saracu vobler arata asa :
culoarea originala era superba, nenea ala de l-a vopsit l-a luat atat de bine la smirghel incat intr-o parte aproape a „raschetat” solzii de tot, intr-o parte i-a lasat intacti

...
mi-a fost lene sa-l vopsesc, fiind si cam dezamagit de cum l-a „preparat” „vopsitorul profesionist”

l-am facut cadou la randul meu, unui prieten care avea nevoie de ceva similar, si care mai vopseste voblere in timpul liber
in momentul in care am citit articolul fantastic de pe WSB, mi-am adus aminte de voblerul asta, care avea si „botul” din tungsten vopsit si „lacuit” „profesionist”
buuunnn ... si acum sa trecem la ceva mai practic:
Megabass Vibration-X Smatra
un rattling bun, care prinde f bine avat si stiuca
Anul trecut, a scos un prieten aici la vanzare un pachet de voblere f bun pe care l-am impuscat eu. Printre ele era si un Smatra cu niste „cicatrici” foarte pronuntate, dar perfect functional

. Am prins cu el, asa, aparent busit, anul trecut si avat si stiuca(am avut o partida superba in iarna la stiuca unde mergea numai Smatra natural).
Prin iarna, ma gandesc eu sa-l dau cu rasina. Am folosit un singur strat de rasina de laminare, care este pe putin la fel de „dura” pe cat e celebrul Devcon(care este conceput drept adeziv, apropo). aparent stratul este subtire:
http://www.youtube.com/watch?v=6jXq-Eb3 ... e=youtu.be
„solzii” au disparut, bineinteles
In realitate voblerului este mai greu si nu mai bate la fel

bate clar mai pronuntat intr-o parte, parca are „amplitudinea” bataii mai mica si nu prinde peste la fel de bine
Multe voblerele rattling japoneze(si nu numai) au o ancora mai mica pe coada decat pe burta. Greutatea trebuie sa fie minima pe coada, astfel incat voblerul sa bata cat mai larg si frecventa vibratiei sa fie cat mai mare. Daca ii pui o ancora mai mare pe coada, frecventa vibratiei scade
ST 36 nr 6 are 0.4g

... pentru mine este clar ca actiunea unui vobler japonez pur sange echilibrat dinamic poate fi afectata destul de usor