Valea copiilor...

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ranga
veteran
veteran

Valea copiilor...

Mesaj de ranga » 30 Apr 2012, 21:06

http://stirileprotv.ro/stiri/1-decembri ... copii.html

Pe data de 5 aprilie trec prin Valea Plopului, acolo unde parintele Tanase creste peste cei 300 de copii.
(E lunga povestea, asa ca nu stau sa o scriu din nou. Am pus un link sa vedeti despre ce este vorba.)

Cei care puteti si vreti, puteti dona alimente, hainute, jucari si ce mai doriti, pentru acesti copii sarmani. Ma ofer sa asigur transportul pana la ei. Faceti asta doar daca vreti si puteti, nu e nimeni obligat.
Cine doreste poate depunde si bani. Contul il gasiti in link-ul de mai sus.

Eu am cateva haine, conserve, ulei, zahar, faina, paste si dulciuri.

Daca timpul este prea in scurt acum, putem strange alimente si alte cele si intr-un weekend mergem impreuna sa-i vizitam. Ca sa nu ne intoarcem iute la casele noastre, putem merge mai departe catre lacul Siriu. :D

ranga
veteran
veteran

Re: Valea copiilor...

Mesaj de ranga » 01 Mai 2012, 08:01

Am comis o gafa...este vorba de 5 mai. Scuze!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 01 Mai 2012, 11:35

Dupa ce se termina actiunea pentru copii, urmeaza un azil de batrani din Olteni, judetul Teleorman. :respekt:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 02 Mai 2012, 07:42

Frumoasa initiativa...BRAVO !
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 02 Mai 2012, 12:47

merg si eu cu ce strang de acasa si de la colegii de la servici.
multumesc pentru initiativa !

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mai 2012, 12:53

Ghenadie scrie:merg si eu cu ce strang de acasa si de la colegii de la servici.
multumesc pentru initiativa !
bun asa!

stabilim o data anume sa mergem mai multi? :D

eu vineri seara plec la tara iar sambata ma duc la ei.
daca stabilim o data, poate reusim sa strangem mai multe. am pus anuntul si pe alte site-uri si se pare ca lumea e destul de receptiva. asta-i un lucru bun.
:respekt:

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 02 Mai 2012, 13:06

eu plec sambata dimineata din Buc, o iau si pe junioara sa vada cum traiesc altii. la mine e cu dublu sens, primordial fiind sa ii ajut pe cei mici de acolo.
Poate usor usor reusim pe viitor sa facem o caravana de masini, acum e prea din scurt.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mai 2012, 15:54

De mai bine de 20 de ani are grija de copii abandonati, de copii fara parinti, de tinerii alungati din caminele de copii. Acolo, la Valea Polopului si Valea Screzii, parintele Nicolae Tanase a pus bazele unei alte Romanii. Mai buna, mai curata, lipsita de egoism. Cu Asociatia ProVita, parintele Tanase duce o lupta pentru viata.

Acum 13 ani, la ProTv parintele Nicolae Tanase vorbea despre un proiect greu de crezut si atunci dar si acum. Un sat al copiilor fara parinti.

Acum valea s-a umplut si de case si de copii. Copii abandonati prin spitale, copii fara parinti, copii ai strazii, copii lasati aici de mame imediat dupa nastere. Pe toti, preotul Tanase i-a adunat in tabara dintre dealuri. Povestea a inceput in 1990.

Tata a sase copii, parintele a inceput un adevarat razboi impotriva avortului, iar mamele pe care le convingea sa-si nasca pruncii ii lasau in grija lui. In 97, in tabara din vale erau 30 de locuri.

Acum, in viitorul despre care vorbea acum 13 ani, tabara e tot neincapatoare. Pana acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Asa ca in vale apar mereu case.

Intr-o lume egoista, in care trecem unul pe langa celalalt fara sa ne pese, ce se intampla in Valea Screzii pare greu de crezut. Aici, "egoimul" a fost sters din dictionar.

Pe cei care ajung in Vale manati de curiozitate ii duce prin camerele copiilor cu gandul ca poate ii convinge sa se intoarca si sa ajute.

Cat de greu e sa hranesti in fiecare zi 328 de guri, sa imbraci si sa educi o armata de oameni numai parintele stie. A fost nevoit sa invete. Copiii sunt ingrijiti, hraniti si supravegheati de femei angajate din sat.

Cu exemplul sau, parintele Tanase a reusit sa schimbe si mentalitatea oamenilor din zona, sa-i faca mai buni. In anii 90, satenii din Valea Plopului si Valea Screzii au vazut ce face parinte si au inceput sa-l ajute. In casele lor au primit o parte din copii.

Cine este apt de munca trebuie sa munceasca si sa produca. Parintele este si manager si psiholog este si mama si tata.

Chiar daca statul nu se implica, multi oameni de bine l-au ajutat si il ajuta: cu bani, mancare sau materiale de constructie. Cu stilul sau direct, sincer si taios parintele are o vorba buna pentru toti.

Pentru baietii gata de insuratoare a cumparat pamant. Pentru fete strange zestre.

In fiecare casa din tabara sunt copii. Intr-una i-a asezat laolalta pe copiii de gradinita.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mai 2012, 15:59

Sarmanii au avut parte si de necazuri :

http://www.gandul.info/salveaza-craciun ... eo-9055976

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 06 Mai 2012, 17:50

Am cunoscut si eu un baiat care a crescut acolo si care este inca sub aripa protectoare a partintelui Tanase, in prezent baiatul este ultimul an la teologie. Am auzit numai lucruri frumoase despre acest parinte, pacat ca sunt foarte putini preoti care fac asa ceva, marea majoritate isi fac vile, au bmv-uri, etc...

Scrie răspuns