ura pina la moarte

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 17 Aug 2006, 09:44

daca vreti linkuri in care subiectii sunt oamenii? :)

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 17 Aug 2006, 11:16

Nici eu nu am putut sa ma uit mai mult de 5 secunde.
Si in Romania (de fapt in mai multe tari unde nu s-a adoptat o tehnica mai "civilizata") se cam practica asta, de exemplu de crescatorii de nutrii. Omoara animalul prin lovituri pentru a nu strica blana... de multe ori sarmanele animale doar lesina si le jupoaie de vii... mi-a povestit cineva cum a asistat la jupuirea unei nutrii si dupa ce a ramas fara blana aia s-a trezit din lesin si facea ca trenu.

PS: cum spuneam nu ma pot uita la astfel de filme si daca scopul maltratarii era altul scuze de offtopic

Mihai
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Aug 2006, 12:47

gippa scrie:depistati de cine trebuie le putrezesc oasele in puscarie. Daca tot ii vor blana nu intelg de ce nu-i omora mai intai si apoi sa-l jupoaie ? :? as vrea sa vad cum face un taietor taiat in acelasi stil :)
Se pastreaza mai bine parul pe piele daca sunt jupuiti de vii, asa ceva am citit undeva, daca nu ma insel chiar in topicul de anul trecut de care pomenea Adi.
Cand este omorat, blana naparleste mai usor.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Aug 2006, 12:53

Paul, in cazul asta, macar sa le tranchilizeze si dupa ce sunt jupuite, sa fie omorate inainte sa se trezeasca...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Aug 2006, 13:02

Adi_ scrie:Paul, in cazul asta, macar sa le tranchilizeze si dupa ce sunt jupuite, sa fie omorate inainte sa se trezeasca...
Clar.. cu siguranta sunt metode mai.. ortodoxe...
M-am uitat si eu acusi la tot filmuletul... E jale.. nu stiu cum poti face asa ceva.. Mi s-a urcat sangele la cap...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Aug 2006, 13:06

eu nu m-am mai uitat de data asta. mi-a ajuns anul trecut :cry:
oricum, cel mai ieftin e sa le trantesti cu capul de pamant, decat metoda propusa mai sus.... :x dar macar daca le-ar omora imediat dupa jupuire, nu sa le lasa sa se chinuie in halul ala...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Aug 2006, 13:11

Adi_ scrie: dar macar daca le-ar omora imediat dupa jupuire, nu sa le lasa sa se chinuie in halul ala...
Corect.. Chiar asa, oare de ce nu le omoara imediat dupa jupuire, macar? Oricum, vreo cateva minute se mai chinuie animalul pana moare... Pacat :x
Aici chiar s-ar putea face asa ceva.. E lipsa de suflet total.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 17 Aug 2006, 15:53

Paul, blana nu e cu nimic mai buna daca e jupuit de viu decat daca ar fi jupuit imediat dupa asomare.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 17 Aug 2006, 16:28

Da, gabi... posibil.. era un post anul trecut in care cineva explica de ce se jupoaie.. de vii :|
Nici eu nu prea cred, pentru ca oricum, in procesul de tabacire a pielii se fixeaza firele de par, pielea se trateaza si, ce fire e sa cada pana atunci, cad, ce nu.. rezista mai mult

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 17 Aug 2006, 19:17

Nu intru in detaliile eutanasierii.... dar ce am apucat sa vad mi s-a parut sub conditia umana...da cu mult sub....
Ce bine ar fi daca ar vedea si "mandrele" filmul asta.....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Scrie răspuns