TIGRUL SCAPAT DE LA ZOO DIN SIBIU

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

TAVY
junior
junior

TIGRUL SCAPAT DE LA ZOO DIN SIBIU

Mesaj de TAVY » 14 Dec 2011, 21:12

Ce parere aveti de ce s-a intamplat cu bietul animal? Daca se intampla in alta tara cred ca tigroaica era in viata la ora actuala. Normal ca animalul incoltit se apara {a devenit agresiv} pai astia ce credeau ca vine sa-i linga pe maini? Dar cred ca daca faceau toata treaba cu profesionalism{urmarire, sedare} acum s-ar odihnii in cusca ei. Pacat de ea frumos exemplar.
totul pentru ape si pesti

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Dec 2011, 21:35

Incompetenta + prostie/... asta e definitia intamplarii cu tigresa nevinovata... :(
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 14 Dec 2011, 22:48

Pai daca erau vanatori ce dracu, nu impusca si el un tigru sa se laude prietenilor!!! Altii tranchilizeaza tigri , lei sau ursi in mediul lor natural unde acolo nu ai voi sa faci greseli iar ai nostri s-au dus ca la fazani!!! Pacat de animalul ala atat de frumos, dupa parerea mea este pradatorul perfect!!!

TAVY
junior
junior

Mesaj de TAVY » 15 Dec 2011, 19:27

Asa este ,,CIPIC " sunt niste animale superbe dar din pacate multe exemplare ajung pe mana cui nu trebuie. Exemplul de fata.... :cry: :evil:
totul pentru ape si pesti

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Dec 2011, 21:24

cand am vazut la stiri, dimineata ca a scapt un tigru la gradina zoologica din sibiu, am facut pariu cu nevasta ca pana la prinz il impusca.
din pacate am castigat pariul :evil:
o masa amorfa de incompetenti , cretini si aplaudaci, ca dealtfel 70% din Romania

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 15 Dec 2011, 21:49

Acum ceva ani buni era un nene paznic la Zoo.Nu conteaza cum il chema, de unde era,desi pe la noi se cam stie comuna ce dadea paznici.Asa,omu' era dintr-o bucata,ii placea spritzu si povestile.Mie unu mi-a placut de el.Cine stie ce-o mai fi de el,au trecut vreo 15 ani.Dar hai sa va spun intamplarea.Nea asta merge intr-o zi sa hraneasca si sa faca curat la lupi.Putin aptziguit, la plecare lasa usa deschisa....Pe alee in urma lui,haita :lol: Pe loc i-a sarit amortzeala.Inspirat face 180 grade si inapoi in cusca.Lupii dupa el.Omu iese inchide usa si se termina cu bine.Eu cred ca era de fapt perceput ca un sef de haita,altfel situatia era mult mai complicata in final.Asa cred ca s-a intamplat si cu tigrul,doar ca putin diferit.Adica ceva plumbi in plus.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Dec 2011, 07:35

@Elias ....interesanta povestire cu paznicul, si ca poveste e una destul de buna, dar sunt curios cati paznici sunt capabili sa scapa cu fuga din fata lupilor, chiar si "unor amortiti" din Zoo... intreb si eu asa ca de lupi n-am avut ocazia, dar de maidanezi din pacate... si masina era doar la cativa pasi ...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 16 Dec 2011, 08:39

Te asigur ca e perfect adevarata povestea.Daca de mici, zi de zi, hranesti acele animale vei fi perceput exact cum am scris mai sus.Nu cred ca are rost sa-ti mai povestesc si altele...sau poate ca da,desi esti un pic circumspect.... iti spun doar ca atunci cand pantera neagra a'umflat coada"copii din V.Aurie ce se jucau prin Zoo(cartierul V.Aurie fiind practic lipit de aceasta)au primit sarcina sa-i vanda pielea :lol: La fel de sincer ca si eu m-am bagat la o gheara ca suvenir.Am avut vreo 3luni de zile ceva legatura cu gradina Zoologica prin '95,de asta stiu ce stiu,practic le-am cam trait episoadele astea.Apropo,a vazut careva pe viu ce inseamna sa hranesti un constrictor cu pui vii de la Avicola?Pui aveau in jur de 1-1,5kg si a executat 7 bucati.La primul am ramas perplex de rapiditatea lui,cand eu il vedeam mai mult nemiscat,amortit chiar.La ultimul partea faina a fost ca fiind cald inauntru,puiul a avut timp sa picoteasca nitel,dehhh,nici sarpele nu mai era asa pofticios. :lol: Ce-mi pare rau e faptul ca nu am prins cand s-a recoltat lacul.Am auzit ca erau niste exemplare de fitofag cat lopata,incarcate in masinile cui trebuiau sa ajunga.
Ahhh,uite de povestea asta era sa uit.Nu mai stiu exact cum s-a intamplat,si mie mi-a povestit-o nenea ala de mai sus si eu chiar il cred. Ideea e ca la un mare chef al celor ce conduceau destinele gradinii,Muzeului Astra, plus ceva vanatori,etc. li-i s-a facut pofta de carne de urs.Am inteles ca l.a.b.a ar fi o delicatesa. :lol: :lol: Stiu ca suna aiurea si se poate intelege orice dar asta e :lol: In fine,sa o scurtez,maharii aia au dat ordin sa fie impuscat un urs tanar pentru a li-i se servi asa ceva.Trist,nu?Am vazut si auzit destule doar in lunile alea care le-am petrecut la zoo ca sa-mi dau seama cum si de ce s-a intamplat ce s-a intamplat cu tigrul ala.Se vede treaba ca nu s-au prea schimbat multe.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Dec 2011, 08:52

... Eu m-am referit la faptul ca daca trebuia sa fuga, nu avea nici o sansa in fata lupiilor, eu am patit cu niste maidanezi si nu doresc nimanui ... animalul se ataseaza destul de repede de om-oameni daca este de mic inconjurat si ingrijit de ei... cunosc un padurar care a ingrijit un urs de cateva luni si acum desi are vreo 6-7 ani si multe sute de kg, tot revine la batranul si mananca din palma lui, ba chiar a adus si pui ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 16 Dec 2011, 10:47

Unele animale sunt mai sociabile decat altele. Trist ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Ne place noua sa criticam dar cine stie care erau detaliile. Poate ca n-aveau scule pentru tranchilizat la indemana... zic si io.

Scrie răspuns