Tavi si termoclina..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Tavi si termoclina..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Duminica in familie !
Gigi , am avut o partida ratata ieri...
Mi-ai zis " de dulce ".
Lamureste-ma si pe mine te rog o chestie. Intr-un post spuneai ca termoclina este data de o insula, in altul zici ca nu termoclina, asa cum speculeaza Tavi...
Pana la urma care-i adevarul ?
Gigi, iar iti spun, sa nu te superi, dupa cum ti-am spus...am avut o partida nereusita(ca mai toate de altfel
) si cred ca de vina e termoclina, ca nu am gasit-o. Chiar asa, la Izlaz ati vazut vreodata termoclina ? Stiu ca e dar n-am dat de ea.
Pe urma m-am dus la Izbiceni, pe Olt. Acolo am prins dar nu in termoclina. Eram sigur ca termoclina nu exista, ca erau niste vartejuri sub turbina de ma lua ameteala..
Si nici la Izlaz nu e. Cine v-a zis voua ca e termoclina acolo ? Am zis eu asa ceva ?

semlecangheorghe scrie scrie:Sint doar doua exemple care arata ca este important sa gasesti termoclina..ca pe riu e altceva decit termoclina in sensul deplin al definitiei acesteia ,din cauza curentilor de apa,este la fel de adevarat.Dar relatia dintre cele doua elemente frig-cald,se regaseste chiar si pe rirui ,chiar daca curentii de apa o impiedica sa fie foarte evidenta..atentie,relatia,si nu termoclina,dupa cum ai fi inclinat sa speculezi..
semlecangheorghe scrie scrie:In Arad,aceasta termoclina este data de acea insula din mijlocul Muresului,in alte locuri pot fi o serie copaci cazuti intr o curba pronuntata,bucla ca sa zic asa,in alte locuri poate fi o zona aflata in aval de o peninsula mare de piatra..Cu cit riul este mai mare,cu atita caracaterul acestor obstacole este mai bine definit....
Gigi , am avut o partida ratata ieri...

Lamureste-ma si pe mine te rog o chestie. Intr-un post spuneai ca termoclina este data de o insula, in altul zici ca nu termoclina, asa cum speculeaza Tavi...
Pana la urma care-i adevarul ?

Gigi, iar iti spun, sa nu te superi, dupa cum ti-am spus...am avut o partida nereusita(ca mai toate de altfel

Pe urma m-am dus la Izbiceni, pe Olt. Acolo am prins dar nu in termoclina. Eram sigur ca termoclina nu exista, ca erau niste vartejuri sub turbina de ma lua ameteala..
Si nici la Izlaz nu e. Cine v-a zis voua ca e termoclina acolo ? Am zis eu asa ceva ?

Gigi, tu reusesti sa faci varza tot forumul asta cu obsesiile tale, te fixezi de o idee, dar mai des de un o persoana si tii neaparat sa te imprastii in tot forumul, peste tot da omul de tine si de subiectele care nu te lasa sa dormi...
Exista topic pentru temoclina, acolo s-a discutat serios si elegant subiectul. S-a reluat la misto pe ala cu flyul, ok...
Ai gasit de cuvinta sa ma iei la intrebari pe topicul cu kistler ok, ti-am raspuns tot acolo. Ai mai deschis unu cu numele meu...e deja mult prea mult, daca ai ceva serios de zis pe subiectul termoclinei baga pe topicul termoclina in rauri.
Moderatorii, ceva curatenie, totusi?
Macar de-acum incolo pe subiectele non-cafenea stergeti naibii off-topicurile de tip polemica (inclusiv ale mele daca va fi cazul desi voi incerca sa ma abtin atata timp cat nu sunt provocat ...) ca nu ma intelege nimeni nimic din varza asta...
Exista topic pentru temoclina, acolo s-a discutat serios si elegant subiectul. S-a reluat la misto pe ala cu flyul, ok...
Ai gasit de cuvinta sa ma iei la intrebari pe topicul cu kistler ok, ti-am raspuns tot acolo. Ai mai deschis unu cu numele meu...e deja mult prea mult, daca ai ceva serios de zis pe subiectul termoclinei baga pe topicul termoclina in rauri.
Moderatorii, ceva curatenie, totusi?
Macar de-acum incolo pe subiectele non-cafenea stergeti naibii off-topicurile de tip polemica (inclusiv ale mele daca va fi cazul desi voi incerca sa ma abtin atata timp cat nu sunt provocat ...) ca nu ma intelege nimeni nimic din varza asta...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- utilizator constant
mah Gigi, io unu zil sa meri la pescuit, sa lasi dreaq internetu, pestele inka mere de rupe, risti sa devi ca si prietenul nostru Gerula un pescar digitall, te rog sa nu te superi ca mi-am permis aceasta remarka
Deschiderea succesiva si postari gen 3 consecutive pe mine unu ma duce cu gandul la Gerula, acuma serion men...!

- semlecangheorghe
- veteran
Mah Daline io zic sa-ti vezi de treaba ta,poate ajungi iarasi sa cauti protectia Politiei..Nu din partea mea,doamne fereste,ca io nu-s violent,dar la cum iti umbla guritza aia aurita ,precis iar te 'imprietenesti' cu careva de pe aici..
Pe la noi i se zice,nut-ti baga nasu'unde nu-ti fierbe oala..
Pe la noi i se zice,nut-ti baga nasu'unde nu-ti fierbe oala..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
ranga scrie:
spaima ta
Fara zahar.....tareeee...

.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Sus
de Tavi » Dum Noi 18, 2012 12:46 pm
semlecangheorghe scrie:
Asta ai intrebat,aparent dezinteresat,tu..Tu ai inteles,cica,ca am zis eu ca dupa termoclina gasesti pestii,toamna..si ca ar exista o termoclina pe riuri."
M-ai facut sa caut articolul din revista, il am in fata.
Titlul articolului:
"Locuri si naluci pentru avati pe rau"
citez din articol:
" Desi toamna ar trebui sa fie un anotimp prielnic pescuitului, din motivele enumerate mai sus este mai degraba o provocare majora pentru pescarul de rapitor cu momeli artificiale. La fel ca si vara, daca vrem sa avem capturi este foarte important sa gasim termoclina. "
Dupa logica mea, daca autorul ne trimite sa o gasim in rau ca sa avem capturi deduc ca ea exista, cel putin in viziunea autorului acestei fraze. Mica, mare, greu de gasit din cauza curentilor, da, adevarat, dar exista, ca e lipsit de sens sa cauti ceva ce nu exista. Ba mai mult, rezulta ca si reciproca e valabila, daca nu o gasim nu vom avea capturi...
Fraza ingrosata de tine spune ca e greu de gasit, nu ca nu exista. Tu chiar nu sesizezi diferenta???
Articolul s-a discutat pe forum aici, vezi toata discutia ca sa nu zici ca scot ceva din context:
termoclina-in-rauri-t18403.html
Titlul topicului este cu semnul intrebarii si am precizat de la inceput posibilitatea ca eu sa fi interpretat gresit ce ai scris in articol. Ai intervenit si ai spus ca exista termoclina in Mures, ai dat si exemple unde, citez din ce ai scris pe forum:
semlecangheorghe scrie:
Asadar ,daca exista pe un riu o zona cu apa de 4 gr ,sa zicem si alaturi o alta zona cu o temperatura de 4,2grade,putem Zice ca acolo este o termoclina si pestii vor prefera aceea zona..cu cit sint mai stabile aceste zone,cu atit sint mai mari sansele sa devina zone de iernat.Asa cum bine ai zis,acestea sint in general in preajma gropilor...dar nu este neaparat..
De exemplu,in Arad o asemnea zona este intre doua poduri la una dintre intrarile in oras.
Ba mai mult, la un moment dat intelegi despre ce e vorba:
semlecangheorghe scrie:
Ok.Poate fi asa cum spui tu...Eu doream ,in articol sa arat ca intre doua straturi de apa cu temperaraturi diferite pestii,vor prefera stratul cu temperatura mai apropiata de optimul lor de mediu,deci,iarna apa mai calda.Am cautat oleaca pe net si am gasit definitia aceea care zicea ca termoclina este stratul care desparte doua mase de apa cu temperaturi diferite..Nu am intrat in detalii...poate de aici greseala mea.Pe viitor voi fi mai atent..
Atunci apreciai abordarea neutra a subiectului, ai fost in stare sa discuti normal si calm iar acum la cateva luni distanta faci spume la gura din cauza acelei discutii, o aduci ca argument ca eu sunt minicinos, ca am interpretat tendentios si ceri dovezi ca ai sustinut existenta termoclinei in rau...cat de penibil poti sa fii
O intrebare la care eviti sa raspunzi: ai folosit un termometru?
Sau doar ti-ai imaginat tu ca daca ai gasit pestii grupati in anumite locuri pe rau diferenta de temperatura e explicatia? Ti-a placut cum suna termoclina, ai cautat pe net si desi nu l-ai inteles ai inceput sa faci propozitii cu acest cuvant de a iesit un articol ?
Ca sa ne arati ca ai dreptate cu termoclina in Mures indici articole despre lacuri si oceane
http://www.pvtv.ro/pescuit/de-peste-hot ... caful.html
"Zoner T1 este cu siguranta un vis devenit realitate pentru pescarii de trolling de la ocean dar si pentru cei care pescuiesc la trena pastrav in lacuri intinse si de mari adancimi,"
Tu nici acum nu ai priceput ce e termoclina, unde si de ce apare?
Imi cer scuze pentru off topic dar erau necesare precizarile astea.
Tavi de ce sa stearga moderatorii topicul acesta??
iTI ESTE FRICA CA TI SE VAD RELELE INTENTII??
De ce citesti doar fraza care iti foloseste tie drept piatra de temelie in supozitiile tale elucubrante??
Termoclina -strat de delimitare intre doua straturi de apa cu temperaturi diferite..Cu cit apa e mai mica pe verticala si supusa unor vinturi reci,apa se amesteca si dispare termoclina...ea are un caracater mai slab pronuntat.e mai rara...nu este acum si brusc peste 5 minute nu mai este...au ,loc fenomene de inversare a straturilor de apa la trecerea intre anotimpuri...Termoclina dispare brusc???Acest proces dureaza ,o perioada de timp poate fi accelerat,incetinit,stopata chiar ,in functie de conditiile climaterice..Nu,este mult mai greu de gasit..........
Ei la fel este si pe riu.La fel cum atunci cind se amesteca straturile de apa la schimbarea anotimpurilor,sau sub actiunea vinturilor reci(sau fierbinti,dupa caz) zona tampon-termoclina-este din ce in ce mai greu de gasit, la fel in riuri...din cauza curentilor apeiaceasta termoclina este greu de gasit ,chiar daca exista unele premise pentru formarea ei..o cota relativ stabila,fara fluctuatii,anumite zone mai stabile (curent mai slab),anumite zone astfel orientate geografic incit sint mai expuse soarelui(sau umbrei) comparativ cu alte tronsoane etc...Riul este mult mai complex decit un lac,mult,mult mai complex si mai dificil de gasit pestii..Care ii cauta dupa mitul woblerului minune sau culorii si gramajului cistigator,sau facind hernie la cerebel incercind sa inteleaga de ce ataca rapitorul naluca(vibratie,miros,culoare,marime,etc)ala nu o inteles nimic din pescuit si devine un fel de masinarie de facut apa taitei cu ajutorul nalucilor..ma rog unii trec la nivelul ...'superior'

Intelegi tu??
Nu cred ca un om inteligent ca tine,nu stie aceste lucruri...refuz sa cred asa ceva..
Efectiv ma doare interpretarea ta absolut rauvoitoare pe care ai dat-o ,sub aparenta unei discutii nevinovate,caci vezi doamne ,tu nu ai inteles..
Plus faptul ca eu vorbesc aici desptre ce am scris in revista,si tu scrii ce am discutat pe forum..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Poi tocmai de aia ti-am deschis topic..de ce continui sa scrii pe alte topicuri referitor la acest subiect??ca nu ma intelege nimeni nimic din varza asta...
Tocmai ca tu doresti sa fie varza,ca sa ma acuzi pe mine ca f... topicurile...poi atunci unde esti cind vreau sa discut cu tine???Aud??Te-o inghitit termoclina??

.
.