Studentie...

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

MuskMd
veteran
veteran

Re: Studentie...

Mesaj de MuskMd » 27 Iul 2012, 07:13

@ Zamfi si Adrian da, normal ca au fost si parti bune, altfel "revolutiile" aveau loc de prin 70 ....

In rest, din puctul meu de vedere in invatamant comunismul a implementat spaga si "crearea de absolventi" doar ca atunci exista o frica mai mare de pedepse si nu se riscau unii chiar sa le dea diplome la retarzi fara ca acestia sa se prezinte la scoala....
vreti sa va povestesc de sutele de tigani analfabeti cu diplome de absolvire 10 clase?
Sa ne aducem aminte de scolile de maistri care se faceau pe bune doar cand se incapatana vre-un profesor/inginer NE-membru de partid?
Vreti sa va povestesc de porbagajele care se mutau ( si inainte si dupa 90) cu ocazia bacalaureatelor ? Intradevar...inainte se facea mai ferit .....
In schimb parca examenele erau mai examene, si parca daca vroiai sa inveti, aveai cu cine si la scoala , nu erai impins automat in valtoarea meditatiilor.... Si parca atunci... alora cu spagile li se punea 7, nu 10 din start.....

In fine, sunt multe d epovestit intr-un "versus" din acesta ....
cert e ca , odata cu aparitia manelei , Mallului si a masinilor in leasing si viata universitara s-a degradat ( din punctul de vedere al camaraderiei si al fazelor cu "da-mi un leu sa imi iau o tigara ca mi-e o foame de n-am unde dormi la noapte" :lol: ......
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

MRobert
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MRobert » 27 Iul 2012, 09:55

MuskMd scrie: vreti sa va povestesc de sutele de tigani analfabeti cu diplome de absolvire 10 clase?
10 clase? poate 10 facultati !

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 26 Sep 2012, 22:39

Salut!

Am pierdut din vedere sa mai citesc acest topic (imi aparea ca nu mai sunt mesaje noi) - scuze.
Adrian SB scrie:Ce va pasa acum, cand aveti peste tot copiatoare, cursuri online, referate.ro si alte alea.
In '85, cand am terminat eu daca nu te puneai bine cu vreo fata sa mai puna inca un indigo sub cele 3 cu care scria in mod normal, erai pierdut. Imi amintesc ce bucurie a fost cand am pus mana de la mana toata semigrupa, sa cumparam de la greci un pix care putea fi sters apoi foarte usor de pe condica de prezenta. Din fericire, lipsa altor distractii ne obliga sa ne distram impreuna cu grupa, astfel chefurile la cabane erau la ordinea zilei, iar la terase auzeai frecvent: Inca 28 de beri!
Daca apelezi prea des la "tehnica" .. in cap nu mai ramane nimic. Eu sunt anul II - mai tin legatura doar cu un coleg din liceu (ne mai intalnim pe tren cand mergem la facultate)- presupun ca la tine situatia sta altfel.

@MuskMD - CIudat, dar sunt oameni care regreta ceausismul. Inca nu am ajuns la stadiul in care sa pot compara cele doua perioade - sper insa sa pot ajunge si acolo.

O fi si vina "deschiderii", ca-n proverbul ala: "Cand pisica nu-i acasa joaca soarecii pe masa", cam asa si-n Romania - cat timp cei ce trebuie sa supravegheze nu-si fac treaba.. cam degeaba.

MuskMd scrie:@ Zamfi si Adrian da, normal ca au fost si parti bune, altfel "revolutiile" aveau loc de prin 70 ....
vreti sa va povestesc de sutele de tigani analfabeti cu diplome de absolvire 10 clase?
Sa ne aducem aminte de scolile de maistri care se faceau pe bune doar cand se incapatana vre-un profesor/inginer NE-membru de partid?
Vreti sa va povestesc de porbagajele care se mutau ( si inainte si dupa 90) cu ocazia bacalaureatelor ? Intradevar...inainte se facea mai ferit .....
In fine, sunt multe d epovestit intr-un "versus" din acesta ....
Povesteste - ma intereseaza. Desi o sa raspund/citesc mai rar, nu o sa uit.

E posibil ca viata universitara sa se fi degradat de cand s-a permis ca si cei "mici" sa aiba partea leului.

-> Primul lucru ce trebuie luat in calcul la Universitate e ca nu trebuie sa-ti sacrifici noptile (pe bautura sau citit) - noaptea e ca sa dormi - problema intervine atunci cand colegu ' de camera fumeaza, bea, tranteste usi sau mai zbiara unu' pe Palier. Asta ar fi nimic insa.. daca combinam cu faptul ca este deranj pana si in salile de lectura (daca reusesti sa faci rost de cheie :wallbash: ) halal conditii.
Al doilea lucru ar fi ala.. cunoscut de multi: "Nimeni nu da 2 lei pe tine" sau aproape nimeni. Adevarul trebuie sa-l rostesc: daca nu purici, daca nu vii cu cash-ul mai nimeni nu te baga in seama, oricum.. asta nu cred ca difera de pe vremea comunismului. Exista si exceptii, dar exceptii de genu: "Esti si tu amarat, hai sa te ajut", da', te ajut dar asa, de "flori de cucu".. la sfarsit tu pici de prost.
Al treilea lucru: nu se invata in sesiune - nu ai timp. Depinde insa de centru - mai nou: se dau subiecte sub forma de intrebari. Buun, asta te "ajuta" la nota, dar pe urma ce faci ? Care-i valoarea ta adevarata ? De altfel, din moment ce se poate copia (casti, mobil sau variantele clasice) mai poti comenta, te mai poti compara cu colegii ? Presupun ca nu :headbash: . Eu nu am copiat si am luat toate examenele - desi am avut si noroc (am fost de cateva ori pe subiect) - lucru care nu-mi place, absolut deloc, din pacate, omul fiind fiinta sociala, se adapteaza la mediu.. oare cat imi va lua pana ma voi perveti ? :lol1: .

Citeam o carte: Cum invata adultii .. In care autorul zicea ceva de genul: Unul dintre cele mai mai importante lucruri in procesul de invatare sunt conditiile de mediu. DE altfel, chiar el zicea, oricand si oriunde se invata. Asta in primele pagini, nu am reusit sa ajung la "miezul problemei".

Scuzati exprimarea dezlanata..

Spor si numai bine! Fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 27 Sep 2012, 16:43

dori scrie:@MuskMD - CIudat, dar sunt oameni care regreta ceausismul. Inca nu am ajuns la stadiul in care sa pot compara cele doua perioade - sper insa sa pot ajunge si acolo.
lucrezi cumva la un teleportor? :D

revenind la studentie, am avut si restante, am avut si burse, de invatat ma apucam tot timpul cu o saptamana maxim doua inainte de sesiune, la cursuri am fost doar in primul an si am renuntat pt ca nu faceam fata cu scrisul notitelor de pe tabla si aveam un scris oribil (acu' de abia mai pot sa scriu cu pixu') si imi era ff greu sa mi-l inteleg asa ca preferam xeroxarea de la fete care tot timpul scriau frumos (99% din ele)

in rest distractie la maxim pana in semestrul al doilea anul terminal cand m-am apucat de licenta si m-am si angajat...

huh ce vremuri...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 28 Sep 2012, 08:58

Din 16 cursuri facute in primul an....2 profesori au fost PROFESORI!!! Si de la astia chiar am invatat ceva.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Sep 2012, 09:04

......Vectori,cumva??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 29 Sep 2012, 18:50

Salut!
johnnybravo scrie:
dori scrie:@MuskMD - CIudat, dar sunt oameni care regreta ceausismul. Inca nu am ajuns la stadiul in care sa pot compara cele doua perioade - sper insa sa pot ajunge si acolo.
lucrezi cumva la un teleportor? :D
Teleportor, ca in SF ? Nu, nu lucrez la asa ceva, insa aud tot mai des de la diversi oameni cum ca-l regreta pe Ceausescu: fie pe tren, fie pe strada, fie prin alte locuri sau, poate, ca am eu un asemenea noroc ca.. ?

La Facultatea la care sunt.. sunt profesori, unii mai deschisi altii nu foarte, insa ce-i cert e ca multi stiu carte, dar nu toti stiu sa si explice sau nu stiu eu sa inteleg ?
Hell scrie:Din 16 cursuri facute in primul an....2 profesori au fost PROFESORI!!! Si de la astia chiar am invatat ceva.
Ce anume ?

Spor si numai bine! Fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

Scrie răspuns