Sfat, alegere.... masina de spalat...

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

edy.tm
veteran
veteran

Sfat, alegere.... masina de spalat...

Mesaj de edy.tm » 08 Dec 2011, 21:52

Salut...

Ma confrunt cu o problema, si eu si taica-miu, acum 2 ani am luat o masina de spalat, 11 milioane incarcare pe sus 1000 rotatii, 5kg, marca DaewooDe, in 2 ani mi s-a stricat, rulmentul, ceva la cuva aiurea de tot... acuma spal cu o rahata de masina pe care vreau sa o schimb.. nu i buna.. Va cer sfatul, ce masina sa iau? Spal cam 1 pe zi.... si vreau o masina care sa ma tina mai mult timp, am avut una ce ne-a tinut 8 ani, si spala bine.... Ce marca imi recomandati ? ma incadrez in maxim 13 milioane , se gasesc masini de spalat bune care sa tina ceva ani la pretul asta ?
Taica-miu spune sa luam Second-hand aduse de dincolo, dar pe mine nu ma incanta... Ce ziceti ? ma ajutati sa ma hotarasc....
Second, sau Nou ?
Eu m-am gandit la un Bosch (nume cunoscut) de 7 kg si 1200 rotatii, ar scadea si rata spalarii din pricina spatiului mai mare al cuvei, dar depaseste bugetul, ar merita o investitie din aceasta ?

Va rog cei care va pricepeti, sau vreti sa-mi dati un sfat prietenesc, orice informatie,propunere e bine-venita.
Am cautat pe net forum-uri, si cele mai multe sunt vechi de ceva ani, 2002,2006....

Ms fain. Edy.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 08 Dec 2011, 22:03

depinde daca vrei tot cu incarcare pe sus sau nu, sunt practice dpdv al spatiului dar din ce am constatat se cam strica repede. 1 spalare pe zi e destul de intens pentru casa. Singura masina de spalat pe care o am e un Whirpool batranel (8 ani) care ruleaza bine si acum. Urmeaza sa mai cumpar si eu o masina si ma gandeam la una pe electromagneti (d'aia cu noise-reduction) insa ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine, nu stiu cat e de fiabila :D
Insa Whirpool recomand, cel putin la masini de spalat

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 08 Dec 2011, 22:03

poi aci edi cam asa e...
o masina buna te tine 7-9-10 ani...deci reviewurile vor fi vechi :D
personal ma uit incantat la un indesit pe care ai mei parinti il folosesc de 15 -17 ani ( primele modele automate) si au schimbat nuj ce curea la ea...

personal am un ariston care vad ca face fata cu brio si la valul de toale de spalat de la al doilea kinder :D

sfatul meu e sa tragi o tura pe la serviceurile specializate in asa ceva si sa vezi ce probleme sunt ;)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 08 Dec 2011, 22:11

Multumesc baieti, am sa tin cont, Si am uitat sa precizez, as vrea una fara incarcare pe sus, ci prin lateral, mi se par mai stabile.

Sper sa fie si alti cu pareri.
Ms .

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Dec 2011, 22:12

Una cam la 18 ani as lua eu, ca sa fie legala treaba. Daca stii sa o folosesti vei vedea ca are si functie de spalat vase, printre altele.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

RipKid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RipKid » 08 Dec 2011, 22:20

Tavi scrie:Una cam la 18 ani as lua eu, ca sa fie legala treaba. Daca stii sa o folosesti vei vedea ca are si functie de spalat vase, printre altele.
Am ras cu lacrimi, domnule Tavi :))) mi-a trecut toata supararea acumulata pe parcursul zilei ! Va multumesc pentru acest lucru !!! :)))))

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Dec 2011, 22:28

Tavi scrie:Una cam la 18 ani as lua eu, ca sa fie legala treaba. Daca stii sa o folosesti vei vedea ca are si functie de spalat vase, printre altele.
:lol: :lol: :lol: Ai uitat sa precizezi ca incarcarea sa se faca neaparat prin spate... :lol: :lol:

ranga
veteran
veteran

Re: Sfat, alegere.... masina de spalat...

Mesaj de ranga » 08 Dec 2011, 22:48

edy.tm scrie:Salut...

Ma confrunt cu o problema, si eu si taica-miu, acum 2 ani am luat o masina de spalat, 11 milioane incarcare pe sus 1000 rotatii, 5kg, marca DaewooDe, in 2 ani mi s-a stricat, rulmentul, ceva la cuva aiurea de tot... acuma spal cu o rahata de masina pe care vreau sa o schimb.. nu i buna.. Va cer sfatul, ce masina sa iau? Spal cam 1 pe zi.... si vreau o masina care sa ma tina mai mult timp, am avut una ce ne-a tinut 8 ani, si spala bine.... Ce marca imi recomandati ? ma incadrez in maxim 13 milioane , se gasesc masini de spalat bune care sa tina ceva ani la pretul asta ?
Taica-miu spune sa luam Second-hand aduse de dincolo, dar pe mine nu ma incanta... Ce ziceti ? ma ajutati sa ma hotarasc....
Second, sau Nou ?
Eu m-am gandit la un Bosch (nume cunoscut) de 7 kg si 1200 rotatii, ar scadea si rata spalarii din pricina spatiului mai mare al cuvei, dar depaseste bugetul, ar merita o investitie din aceasta ?

Va rog cei care va pricepeti, sau vreti sa-mi dati un sfat prietenesc, orice informatie,propunere e bine-venita.
Am cautat pe net forum-uri, si cele mai multe sunt vechi de ceva ani, 2002,2006....

Ms fain. Edy.
Iti recomand LG Direct Drive(fara curea). :wink:

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 08 Dec 2011, 23:16

Neaparat sa fie noua. Nu te incurca cu second.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

ranga
veteran
veteran

Re: Sfat, alegere.... masina de spalat...

Mesaj de ranga » 08 Dec 2011, 23:28

edy.tm scrie:Eu m-am gandit la un Bosch (nume cunoscut) de 7 kg si 1200 rotatii
te-ai gandit bine dar vezi ca Bosch sunt made in China. Este un singur model produs pa Jermania, la ~17milioane, fara afisaj, simpla. Aia este singura facuta la mama ei, restul la galbejiti.
Indesitul iar este o masina buna(la frigidere sa te feresti cat poti).

Scrie răspuns