Romania cu lantul de gat

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

luci_t
veteran
veteran

Romania cu lantul de gat

Mesaj de luci_t » 10 Feb 2009, 15:47

o buna caracterizare a tarii in care traim :cry:

România cu lan?ul de gît |Lucian MÎNDRU??

Lan?ul e de aur, România nu mai ?tim prea sigur ce mai e ?i a cui. Realitatea demografic? s-a schimbat brusc, ca o furtun? sosit? din senin. Sîntem sub ocupa?ie, dar nu se vede nici o armat?. Sîntem coloniza?i de o popula?ie cert?rea?? ?i nesim?it?, venit? din nici o step?, adus? de nici un avion. O popula?ie care a evoluat în interiorul corpului na?ional, ca fetu?ii din Alien, ?i care iese acum prin burt?, urlînd din to?i bojocii: "Am avere, am valoare!".
E ca ?i cum undeva, în secret, cineva ar fi dat drumul la o ma?in? de mîl uman care acoper? încet-încet na?iunea lui Sadoveanu, a lui Eliade ?i a lui Nichita. Incubatoarele de incubu?i din cartierele periferice, fabricile de cet??eni ale lui Ceau?escu, tradi?ia celor 15 copii în s?la?ele de nomazi, cine mai ?tie? Lumea de pe strad? nu mai e cea pe care o ?tiam din copil?rie. Tata Ioane ?i Tanti Mimi, familie veche, cu casa în Cezar Bolliac, f?cut? la 1870, au l?sat în urm? un copil, care a mai f?cut un copil, blond ?i buc?lat ?i bine crescut, cu care m? jucam acum 40 de ani. Pîn? la urm?, a plecat în str?in?tate, la studii ?i nu s-a mai întors niciodat?. La fel, jum?tate din strad?: urma?ii burgheziei care a avut timp s? dospeasc? elite. În locul celor disp?ru?i, au ap?rut rufele colorate întinse la uscat ?i boxele scoase pe geam. În locul bunicii care ne spunea s? nu scuip?m pe jos, s-a a?ezat bunica ce-?i trimite nepo?ii dup? b?utur?. Peste tot miroase a moarte prin sufocare: e ca ?i cum o prezen?? grea ?i absurd? s-ar fi a?ezat peste cerul nostru, peste felul nostru de a fi, peste ce credeam c? e bine ?i mai ales peste ce credeam c? e frumos.
Cefele groase nu mai sînt de mult buletinul de identitate al bulgarului: cet??eanul român, cu lan?ul de-un kil jumate, îi bate acum obrazul profesorului care se c?zne?te s?-i educe odrasla: "Bine, bre, crezi c? e?ti tu mai d??tept? Ia s? v?d ce ma?in? ai!". Noul domn Goe nu mai e nici m?car simpatic: e viitor combinator ?i dealer de droguri, viitor culturist, viitor ce vre?i voi, în afar? de viitorul ??rii lui, care se va mul?umi, de la un punct, doar cu trecutul.
Despre România, alternativa Caragiale nu mai are ce spune. Popula?ia care ne înlocuie?te nu mai e nici m?car ridicol?. E dincolo de asta, în sensul cel mai r?u ?i primitiv cu putin??. Scriitorul nu mai poate face nimic: e nevoie de etolog, de veterinar, de dresor.
Acum cîteva zile, am v?zut la Craiova parada acestei Românii Noi, triumful Mafiei înh?mate la co?ciugul lui Caiac, în semn de ve?nic respect pentru o via?? de crim? ?i mu?chi în sînge. Oamenii ?ia care d?deau ordine poli?iei se preg?tesc s? dea asaltul final, spre puterea oficial?, dup? ce au pus mîna pe cea simbolic?: ascult?m muzica lor, ne refacem reperele dup? valorile lor, sîntem c?lca?i de ma?inile lor. Undeva, departe, Uniunea European? ?i moda corectitudinii politice ne înva?? s? mul?umim frumos pentru asta ?i s? ne ?tergem la gur?. Am fost o na?iune, devenim o sum? de triburi. Sîntem o ?ar? ocupat? de hoarde sosite din pîntece de mame eroine. O ?ar? pus? la respect cu pumnul plin de tatuaje, o ?ar? în care fiul naiv ?i s?rac al ??ranului (cî?i or mai fi a?a) î?i face educa?ia din textele de pe Taraf TV ?i meseria de la ?u?ii cu care se întîlne?te la Gara de Nord, cînd se d? jos din autobuz. Marginea lumii s-a r?zbunat dînd buzna în centru, pus? pe jaful identit??ii na?ionale, întocmai ca barbarii care n?v?leau în Roma, surprin?i c? localnicii n-au puterea s? lupte.
?ara cea nou?, care vine peste noi, nu mai are nevoie de ce-am strîns în muzee ?i-n c?r?i. Dar se va bucura, un pic, de efortul nostru. Cartea de român? se poate retrage în privata din curte, unde î?i va îndeplini ultima menire, neprev?zut? de nici un critic. În locul ei, discurile cu manele r?mîn s? sfideze eternitatea. Cu ele nu po?i s? te ?tergi la fund.
Chiar dac? ai vrea.

P.S. primita pe mail... se pare ca autorul este lucian mandruta

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Feb 2009, 16:33

Sper din tot sufletul ca odata si o data sa sa mai apara un personaj gen....care va duce pana la capat munca de exterminare a tiganilor.Poate aveti impresia ca sunt sovin,extremist sau ultranationalist.Aveti dreptate,sunt cand e vorba de aceasta natie,mai ales si in urma a ceea ce s-a intamplat in ultimele zile cu Marian Cozma. :evil:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 10 Feb 2009, 17:51

zice bine mandruta se potriveste cu ce zic eu :romania a fost o puscarie ,acum e menajerie ,nu cred ca va deveni zoo.
walleye

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 10 Feb 2009, 18:13

Un articol emotionant pana la lacrimi, mai ales la final. Este un strigat de disperare si un semnal de alarma. Din pacate cine are puterea sa faca ceva in aceasta chestiune este ocupat. Este prea ocupat cu crearea de noi taxe si impozite precum si de majorarea celor deja existente (pentru ca sa-si traga bugete de cheltuieli majorate cu peste 20% fata de anul trecut)! Pe care le vom plati tot noi romanii. In niciun caz nu vor plati bronzatii din minoritatea majoritara deoarece ei "e jmecheri" si se descurca!
Fir intins!;-)

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 10 Feb 2009, 19:39

....................sper sa nu sariti cu .............alea,alea pe mine!!!!!!!!!!!!.....................nu sunt ,rom(tigan),dar si ei sunt oameni ,eu am 2(DOI),prieteni buni (BUNI),din aia,ce sa facem !!!!!!!!!!!!!!!?????????????
............sa ii omorim,au fost marginalizati, tot timpul,nu sunt de TOP,sunt ca si noi ,putin mai colorati,dar buni pescari :SI SUNT PRIETENII,NOSTRI!!!!!!!!!!!!
................va ti pus ,vreodara intrebarea citi dintre prietenii, vostri,ar putea gresi?????????????............mai mult s au mai ,putin!!!!!!!!!!!!
PS............2(doi)...........sunt de top(pe judet)............restul sunt ca si noi ,cu rate la banca ,poate cu pensie alimentara,"SUNT CA NOI"..........nu o mai dati de gard, ca sa gasiti ,TAPUL,(POATE )ispasitor.
Ce sa intimplat in ungaria ma doare rau ,rau de tot,nu as vrea sa fiu in ...................ASTA ESTE VIATA,ATIT CIT E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...........niste nemernici,mici ,mici de tot,dar printre "EI"...........sunt ,si OAMENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DUMNEZEU ,E ,SUS....................................................................!!!!!!!!!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 10 Feb 2009, 20:37

Va fi bine !

...fiti fara nadejde ! :wink:

ronaldo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ronaldo » 10 Feb 2009, 20:51

"Nu suntm ciori, nu stam in corturi facem eforturi sa ne elevam si nu cantam pe strazi in Viena la acordeon. Noi nu cersim cu handicapul la vedere sa facem avere si nu ghicim viitorul in palma in dughene mizere. Noi nu purtam fuste inflorate si nu furam din buzunare. Nu emigram in Suedia cu 7 copii sa ne dati ajutoare. Dati vina pe noi din Berlin in Pamplona de- mi sare voma . Manca-mi-ati p**a – n-o sa gasiti un roman in rulote la Roma.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 10 Feb 2009, 22:50

ronaldo scrie:"Nu suntm ciori, nu stam in corturi facem eforturi sa ne elevam si nu cantam pe strazi in Viena la acordeon. Noi nu cersim cu handicapul la vedere sa facem avere si nu ghicim viitorul in palma in dughene mizere. Noi nu purtam fuste inflorate si nu furam din buzunare. Nu emigram in Suedia cu 7 copii sa ne dati ajutoare. Dati vina pe noi din Berlin in Pamplona de- mi sare voma . Manca-mi-ati p**a – n-o sa gasiti un roman in rulote la Roma.
Si mie imi plac Prazitii.... da nu vad legatura... :twisted: zi ceva cu cuvintele tale....

kriss-wolf
veteran
veteran

Mesaj de kriss-wolf » 10 Feb 2009, 23:29

E plina tara de manelisti , de inculti , tarani (nu aia de muncesc pamantu) , si intre ei sunt si tigani (sau romi cum vreti sa le ziceti) , eu le zic tigani. Intradevar nu sunt toti hoti nu sunt toti criminali , dar un procentaj mai mare printre ei nu sunt oameni cinstiti in comparatie cu restul populatiei ... restul, cu care sa fiu cinstit nici cu ei nu poti sa te lauzi cu exceptile de rigoare . Pt ca din pacate asa e natia romana cauta portita, incearca sa fraiereasca pe cine poate sa "omoare" capra vecinului numai sa ii iasa lui ceva . DUREROS, foarte dureros ce se intampla la noi in tara , cateodata imi vine sa plec sa nu ma uit nici macar o secunda inapoi , da am prieteni am familie la care tin si care te ridica. Nivelul de civilizatie la noi in tara cred ca putem sa il comparam cu cel al unei tari din lumea a treia sau a patra daca exista .

Parerea Mea.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Feb 2009, 02:56

Ilie Serbanescu zicea zilele trecute ca suntem o tara" bananiera",atat doar ca ne aflam in Europa.In rest...

Scrie răspuns