Rom Roman...serios ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ai "inchis" topicul elias ?elias scrie:http://www.nouadreapta.org/obiective.php

p.s. stima pentru colegul care are avatar on-topic

- haprian ionel
- veteran
La pescuit, un roman un tigan si un ungur. La un moment dat unul dintre ei prinde pestisorul auriu.. Vazandu-se prins pestisorul le spune:
-Acuma daca am fost prins si voi sunteti trei am sa va indeplinesc fiecaruia cate o dorinta. Zis si facut, si incep fiecare sa-si spuna dorintele dupa cum urmeaza:
Ungurul: Eu as vrea ca toti ungurii sa traiasca fericiti in Ungaria de acum in colo.
Tiganul: Eu as vrea ca toti tiganii sa traiasca fericiti in India de acum in colo.
Romanul: Pai.. unguri nu mai sunt.. tigani nu mai sunt.. mie da-mi o bere..
-Acuma daca am fost prins si voi sunteti trei am sa va indeplinesc fiecaruia cate o dorinta. Zis si facut, si incep fiecare sa-si spuna dorintele dupa cum urmeaza:
Ungurul: Eu as vrea ca toti ungurii sa traiasca fericiti in Ungaria de acum in colo.
Tiganul: Eu as vrea ca toti tiganii sa traiasca fericiti in India de acum in colo.
Romanul: Pai.. unguri nu mai sunt.. tigani nu mai sunt.. mie da-mi o bere..
Ca tot o dam in extremism, se poate rezolva treaba asta foarte usor si fara discriminare: se impoziteaza al treilea copil. Pentru toata lumea.... si sa mai vedeti voi copii la cersit, la furat si analfabeti. Ca cine-si permite sa faca 10 ar face bine sa-i poata intretine. Decadere din drepturi si sterilizare pentru parintii care isi agreseaza si exploateaza copiii.. Daca as fi dictator macar pentru doi ani... 

-
- utilizator nou
hmmm
De cum am spus mai devreme, eu sant in Canada de 24 de ani si sincer sa va spun in Canada daca spui ca esti roman acel lucru anseamna ca esti "tigan"...pai eu nu arat ca tigan,nu stiu limba tiganeasca...nici nu cred ca ma comport ca un tigan (nu fur,nu santajez,nu violez,nu pacalesc,etc) dar santem etichetati ca atare.Eu am auzit ca a fost un politician care a avut ceva idei buna in relatie cu rromi/tigani
dar sper sa nu jignesc opinii politice caci aici nu e locul si pe deasupra eu ne-locuind in Romania poate ca nici nu am drept sa mentionez un nume...Vadim Tudor
.Dar e cam periculos sa ne gandim la un fel de "ethnic type cleansing" deoarece ei sant etnici indieni (paralel fac o comparatie despre situatia din fosta Yugoslavie...jivela Yugoslavija
) si daca ar fi sa fie o deportare ar fi o
.Dar cu Romania acum fiind membra la EU nu asi permite nici o solutie,din moment ce faci ceva fortele armate EU ati va un bocanc in fundulet si te va si oblica sa ai recunosti ca si cum aici in Canada indieni nativi au drepturi si recunoastere speciala ...dar diferenta e ca indieni sau tigani cand sau mutat in Europa in anii 1400 ei au venit ca satrari si ei nu au radacinii niciunde in Europa...si DNA-ul lor a fost identificat ca orogine in India...aici unde eu locuiesc sant o groaza de indieni din India si sper sa ma credeti arata exact ca tiganii din Romania...este foarte evident in felul lor de inbracare (foarte colorat in diverse culori) si bronzul lor e jet beget ca la tiganii (indienii) sau mai nou rromi din Romania.
Solutie: rupere a Romaniei de la liga EU...plateste datoria externa, investitie in fortele armate si de stiinta romane,dezvoltare economica separata de dictatura de la Bruxeles si doar atunci situatia cu tiganiia va fi "dealt with" ...daca nu...Romania va fi o tara sluga la tarile din europa vestica,mai ales la Germania si Franta...
Mie frica ca cea ce strabunici nostri au facut (unirea tarilor Romane sub un steag,sacrificiile lor anpotriva turciilor
,ungurilor
,comunismului
) antr-o generatie o sa cedeze sa existe.Am citit in ziare deja ca Presedintele Romaniei o sa fie deacord sa semneze Romania la Statele Unite ale Europei
...e un model copiat de la americani.Acest model nu e bun din multe puncte...doar un lucru o sa mentionez si ma las...cand inundatiile din New Orleans au luat loc si multi siau pierdut viata si tot ptr. ce ei au muncit...stitii cat a durat ca armata americana (care reprezinta guvernul SUA) sa vina la ajutorul amaratiilor aceia din sud (urmasii de fosti sclavii) ?...o sapatamana ,da o saptamana
.Sa nu uitam ca America se bate in piept ca poate sa fie sau sa ajunga oriunde pe glob in 24 de ore...cu exceptie unde oamenii sant saraci...chiar in tara lor...America.Noi daca semnam ca acord la acest pact cedam independenta si suzeranitatea poporului roman...crezi ca lui neamt sau francez o sa ai pese de statul ala sarac din est...cum al chema pe vremuri ...ahhh Rromania...dupa o saptamana...
Scuze de lungimea postului,
Dan (Traiasca Romania Independenta,mare ,tare si Mandra
!)

Solutie: rupere a Romaniei de la liga EU...plateste datoria externa, investitie in fortele armate si de stiinta romane,dezvoltare economica separata de dictatura de la Bruxeles si doar atunci situatia cu tiganiia va fi "dealt with" ...daca nu...Romania va fi o tara sluga la tarile din europa vestica,mai ales la Germania si Franta...
Mie frica ca cea ce strabunici nostri au facut (unirea tarilor Romane sub un steag,sacrificiile lor anpotriva turciilor

Dan (Traiasca Romania Independenta,mare ,tare si Mandra

Re: hmmm
De ce nu iesi cu arma la mall si imputinezi putin randurile , vad a ai profiluDanMC scrie:De cum am spus mai devreme, eu sant in Canada de 24 de ani si sincer sa va spun in Canada daca spui ca esti roman acel lucru anseamna ca esti "tigan"...pai eu nu arat ca tigan,nu stiu limba tiganeasca...nici nu cred ca ma comport ca un tigan (nu fur,nu santajez,nu violez,nu pacalesc,etc) dar santem etichetati ca atare.Eu am auzit ca a fost un politician care a avut ceva idei buna in relatie cu rromi/tiganidar sper sa nu jignesc opinii politice caci aici nu e locul si pe deasupra eu ne-locuind in Romania poate ca nici nu am drept sa mentionez un nume...Vadim Tudor
.Dar e cam periculos sa ne gandim la un fel de "ethnic type cleansing" deoarece ei sant etnici indieni (paralel fac o comparatie despre situatia din fosta Yugoslavie...jivela Yugoslavija
) si daca ar fi sa fie o deportare ar fi o
.Dar cu Romania acum fiind membra la EU nu asi permite nici o solutie,din moment ce faci ceva fortele armate EU ati va un bocanc in fundulet si te va si oblica sa ai recunosti ca si cum aici in Canada indieni nativi au drepturi si recunoastere speciala ...dar diferenta e ca indieni sau tigani cand sau mutat in Europa in anii 1400 ei au venit ca satrari si ei nu au radacinii niciunde in Europa...si DNA-ul lor a fost identificat ca orogine in India...aici unde eu locuiesc sant o groaza de indieni din India si sper sa ma credeti arata exact ca tiganii din Romania...este foarte evident in felul lor de inbracare (foarte colorat in diverse culori) si bronzul lor e jet beget ca la tiganii (indienii) sau mai nou rromi din Romania.
Mie frica ca cea ce strabunici nostri au facut (unirea tarilor Romane sub un steag,sacrificiile lor anpotriva turciilor,ungurilor
,comunismului
) antr-o generatie o sa cedeze sa existe.Am citit in ziare deja ca Presedintele Romaniei o sa fie deacord sa semneze Romania la Statele Unite ale Europei
...e un model copiat de la americani.Acest model nu e bun din multe puncte...doar un lucru o sa mentionez si ma las...cand inundatiile din New Orleans au luat loc si multi siau pierdut viata si tot ptr. ce ei au muncit...stitii cat a durat ca armata americana (care reprezinta guvernul SUA) sa vina la ajutorul amaratiilor aceia din sud (urmasii de fosti sclavii) ?...o sapatamana ,da o saptamana
.Sa nu uitam ca America se bate in piept ca poate sa fie sau sa ajunga oriunde pe glob in 24 de ore...cu exceptie unde oamenii sant saraci...chiar in tara lor...America.Noi daca semnam ca acord la acest pact cedam independenta si suzeranitatea poporului roman...crezi ca lui neamt sau francez o sa ai pese de statul ala sarac din est...cum al chema pe vremuri ...ahhh Rromania...dupa o saptamana...
![]()
Dan (Traiasca Romania Independenta,mare ,tare si Mandra!)

Si io inainte aveam asa , boala pe tigani si unele accese de nationalism !
Azi nu ma intereseaza atata , si nationalismu ii unu dintre cele mai tampite lucruri dintre cele care i se pot intampla omenirii .
Toata lumea o emigrat , europenii au trecut in America ,au tras la tinta in indieni , ii tin prin rezervatii si in ziua de azi sant mandrii de nationalismu lor

Parerile majoritare sustin leaganu tiganilor ca fiind regiunea Punjab , jumate India jumate Pakistan !
Tinand cont ca cunosc o multime de punjabies din astia , va spun ca in toata Europa astia intra cel mai putin in conflict cu autoritatile ca oricare alta natie , romani , columbieni , marocani , ecuatorieni , brazilieni , argentinieni , astia monteaza probleme si infunda puscariile .
Apoape toti lucreaza , rar nu au de munca , fac cea ce li se spune , nu intarzie , is disciplinati .
Am 3 in echipa , si acuma la sfarsitu lunii o sa scoatem un roman afara , pur si simplu baiatu nostru ii mai slab cotat decat niste tigani ! Vorbim de munca cinstita . Is io si inca unu ca vechime , si dupa noi doi is 2 punjabii din astia , si de cand is ei au trecut multi prin firma , inclusiv romani , cu unii mai tin legatura si in 5 ani 5 locuri de munca !
Cum se explica ca din aceasi urmasi , aia care au ramas in tara lor se comporta iar cei care au petrecut ultimii 500 de ani in Europa is niste banditi ?
Sa angajam un tigan roman ii o utopie , dealtfel nu am vazut unu sa vina sa caute de munca

Panjabies astia invata engleza in scoala , ai nostrii nici nu merg !
De ce?
Se simt din acelasi neam , i-au vazut niste tigani romani si le-au cerut muzica punjabi (is diferiti fata de hindu ), daca facem abstractie de la gunoaiele de toale tip Dolce and Gabanna , Zara si alte shituri pe are le poarta tiganii romani moderni , se imbraca cam la fel , bijuteri la vedere , arunca cu banii la chefuri , insa ii un gest de bucurie , chefu se face cu o ocazie , o nastere sau o reunire de familie , iar gestu pretinde sa arete ca ii mai important acest lucru decat insasi banii , asa ca ii arunca la saraci .
Tiganu roman cand arunca cu banii , pretinde altceva , sa arete cine ii el !
Desi iesiti din aceasi radacina , in functie de unde au petrecut ultimile generatii , diferentele is imense !
Are atunci etnia in sine toata vina ?
Ma repet , nici mie nu-mi plac tiganii astia de-i vezi la televizor , mafioti imbracati ridicol , manelistii si netrebnicii .
Dealtfel , musica tiganeasca originala vedeti bine ca nu are de-a face cu gunoiul asta de manele !
http://www.zigeuner.de/sinti_und_roma_s ... jahren.htm
O mica istorie a tiganilor in Germania !
Ma SF, ce-i cu analizele astea? E mai simplu sa gasesti vinovati si pedepse. Tiganii-s de vina si trebe puscati, gata am zis, am rezolvat problema ma sa-mi dau o bere si sa ma felicit 

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
am cunoscut un indian de profesie medic ginecolog. vegetarian;nu bea alcool si nici cafea. terminase facultatea de medicina la Cluj si chiar abuza de o expresie invatata in studentie:esti teracota. folosea expresia cand interlocutorul nu stia ceva. cand l-am cunoscut lucra la Polizu. nevasta romanca cu care avea doua fete. in schimbul nostru "cultural"
a venit vorba si de tigani. de ai lor. nativii din india. s-a delimitat foarte clar de aceasta etnie cu toata confuzia pe care o facem noi.
chiar si la ei au aceleasi obiceiuri antisociale.a folosit si o expresie dura, care pe mine m-a surprins: toate rasele au un miros specific ,numai tiganii ,put .
si era vorba de "ai lor".
sa-i zic rasist?

chiar si la ei au aceleasi obiceiuri antisociale.a folosit si o expresie dura, care pe mine m-a surprins: toate rasele au un miros specific ,numai tiganii ,put .
si era vorba de "ai lor".
sa-i zic rasist?