orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
shootgun
- veteran

-
Fario_nebunu scrie:pestisorul de aur scrie:I'm kindof new around here...and in "business" - asa ca spuneti-mi si mie please ce e wrong cu pestii prinsi la rime?
Pestisorule nu te ingrijora, dar asa e aici pe forum. Baiestii sunt rautaciosi! Normal ca nu e nimic deplasat in a pescui la rama, chiar si pastrav! In Romania legea asta facuta de comunisti nu da voie la salmonizi cu naturale dar era voie pana prin 1946. In Franta, Italia si majoritatea tarilor din UE se poate si asa. Doar prin Slovenia, Cehia si la alte tombatere ca si ai nostri e permis doar cu artificiale! Crede ma ca si cu naturale tot pescuit sportiv e daca respecti talia minima si numarul de exemplare, plus perioada de pescuit. Restul e poezia celor obsedati de artificiale....Sa i lasam sa viseze frumos!

Fario, Fario.... de te-as vedea si pe tine cum iti iese o rama din gura...

Nu stiu de ce tot te agiti ca un pastrav pe uscat....asta este LEGEA... respect-o si nu mai inocula altora apucaturi de braconier...
-
Fario_nebunu
- veteran

Leba, eu stiu ca sunt pe Rapitori dar asta nu insemana exclusiv momeli artificiale. Daca citesti mesajele de pe tot forumul o sa vezi ca ratio intre naturalisti si artificieri e cam de 50/50%. Prin urmare nu exista dictatura a unui punct de vedere. Si mersi ptr sfaturi, am destule Rapala countdown sinkimg de 2,5 cm, poate iau si un Cozma dar se gasesc mai greu in comertz, la magazine.
Shootgun - sa stii ca realitatea de aici se vede mai greu din turnul de la Londra...e un fel de oglinda deformanta. Pai fumam si eu o tzigara si tu crezusi ca e rama! Stii cum se zice - calatorului ii sade bine cu drumul, braconierului cu setca si pastravului cu rama la purtator!
Asadar - daca bietul pastrav e literalmente mort dupa rama, cosas si boistean de ce puii mei (scuze...) sa nu i le dau la botic? De ce sa il privez de placerea asta?
-
Tavi
- veteran

Fario, am impresia ca intelegi foarte bine fenomenul dar ai o placere sadica de a provoca discutii aiurea.
In cazul in care totusi nu intelegi, iti repet pentru ultima data:
pescuitul
salmonidelor cu momeli naturale e
ILEGAL.
Din pacate poti sa pescuiesti cum vrei pe la noi, poti sa discuti cat vrei despre cat de buna sau de proasta e legea dar a promova cu obstinatie incalcarea ei deja altceva.
Ai avertisment, iar la a doua greseala am sa solicit sa iei ban definitiv.
S-ar putea sa ma razgandesc daca imi arati macar un pastrav prins si eliberat de tine.

-
Fario_nebunu
- veteran

Tavi, esti un dulce ca intotdeauna!
Mersi ptr avertisment, il pun in cplectia mea de warninguri si banuri. Sper sa ajung campion mondial in domeniu!
Ok, daca vrei sa vezi pastrav prins si eliberat de mine trebuie sa vii sa ma vezi "live" la pescuit. De fapt daca ma gandesc bine am eliberat inca de la prima partida din 1988 cel putin 2 pastravi - unul de 12 cm si unul de vreo 30 care a rupt firul deci tot eliberat e! Nu de mine ci de nylon! Deci sunt un "eliberador" faimos! O sa eliberez toata iata pana cand destinul ma va elibera el pe mine si vor scapa si pestii de o vidra.