poze galeria foto..triere..

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Apr 2008, 01:10

pestisorul de aur scrie:I'm kindof new around here...and in "business" - asa ca spuneti-mi si mie please ce e wrong cu pestii prinsi la rime?
Pestisorule nu te ingrijora, dar asa e aici pe forum. Baiestii sunt rautaciosi! Normal ca nu e nimic deplasat in a pescui la rama, chiar si pastrav! In Romania legea asta facuta de comunisti nu da voie la salmonizi cu naturale dar era voie pana prin 1946. In Franta, Italia si majoritatea tarilor din UE se poate si asa. Doar prin Slovenia, Cehia si la alte tombatere ca si ai nostri e permis doar cu artificiale! Crede ma ca si cu naturale tot pescuit sportiv e daca respecti talia minima si numarul de exemplare, plus perioada de pescuit. Restul e poezia celor obsedati de artificiale....Sa i lasam sa viseze frumos! :lol:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 02 Apr 2008, 07:16

Fario_nebunu scrie:
pestisorul de aur scrie:I'm kindof new around here...and in "business" - asa ca spuneti-mi si mie please ce e wrong cu pestii prinsi la rime?
Pestisorule nu te ingrijora, dar asa e aici pe forum. Baiestii sunt rautaciosi! Normal ca nu e nimic deplasat in a pescui la rama, chiar si pastrav! In Romania legea asta facuta de comunisti nu da voie la salmonizi cu naturale dar era voie pana prin 1946. In Franta, Italia si majoritatea tarilor din UE se poate si asa. Doar prin Slovenia, Cehia si la alte tombatere ca si ai nostri e permis doar cu artificiale! Crede ma ca si cu naturale tot pescuit sportiv e daca respecti talia minima si numarul de exemplare, plus perioada de pescuit. Restul e poezia celor obsedati de artificiale....Sa i lasam sa viseze frumos! :lol:
Fario, sincer, n-am nimic personal cu tine, dar nu mai corupe si alti "nevinovati" in prostia pe care o preaslavesti. Tu te tot raportezi la pescuitul la pastrav din Slovenia, Franta, etc, tari in care se fac suprapopulari pentru a improspata populatia de salmonide aproape in fiecare an. La noi se fac odata la 10 ani astfel de actiuni. Si mai vin atunci "naturalistii", arunca 3 rame intr-o bulboana, stau si asteapta 2-3 ore si curata si singurii 3 pastravi ce erau in bulboana aia..

Sa imi fie cu iertare, dar atata timp cat legea INCA spune ca e interzis sa pescuiesti cu naturale la salmonide, atunci e INTERZIS. SI nicidecum nu e vreun moft al "obsedatilor de artificiale".

PS. Da-o in ****** noastra de lostrita sau mihalt, de ce sa fie ocrotite speciile astea la noi, ca ungurii si altii din europa au

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 02 Apr 2008, 09:41

Mai dar meseriasi mai sunteti toti va dati cu parerea despre pescuitul la Salmonide dar multi dintre voi nici nu stiti la ce se prind Salmonidele .Sa spui ca Lipanul se prinde la RAMA :lol: e de rasul curci pentru informatia voastra Lipanul se prinde la Musca artificiala si la SCOROBETE am mai vazut niste bucati prinse si atat. Bine ca nu comentati :twisted: de Salai plini de sange ca porci sau uni depigmentati cica (morti de cateva zile) de Stiuci cu degete infipte in ochi sau fotografiate in bucatarie langa tigae. Asa ca nu fiti rai si daca va luati de UNI atunci luativa de TOTI. Hai ca se apropie 1 MAI si SNUR INTINS de pistrueati. :lol: :lol: :lol:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 02 Apr 2008, 10:13

Mentalitatea unui om nu o poti schimba cu una-cu doua. Daca Fario, Pastravaru si altii ca el considera ca e OK sa prinda salmonide la momeli naturale, cine sunt eu sa le spun ca nu e bine. Legea spune ca nu e bine, dar nu le-o poti baga pe gat. Capul face, capul trage. Dar ma deranjeaza faptul cand vine cineva si ii spune altuia (necunoscator) ca nu e nicio problema daca face niste chestii ilegale. Caci pana la urma trecem peste moralitatea faptelor fiecaruia, dar insa te lovesti de legalitatea faptelor. Asadar ...nu uitati sa spuneti cand va intreaba careva :" pot sa dau cu rame la pastrav??"....raspunsul sa fie ceva de genul " da, frate..dai cu ce vrea muschiul tau, la naturale se prinde cel mai bine" dar sa nu uite sa ii spuna "si ca " legal, e interzis, si ca e pasibil de amenda daca esti prins".
La noi se pare ca mesajul e urmatorul" da-i frate, te doare in **** de lege, ca oricum nimeni nu iti face nimic".

Cat despre aia cu "salaii sangerand ca un porc de craciun", cu degetele bagate pana in creierii stiucii...iarasi asta tine si de respectul fata de peste. Aia nu cred ca au facut ceva, ILEGAL ci doar ceva IMORAL. A se deosebi diferenta intre cei 2 termeni.

Asadar, ca raspuns pentru cei care vor sa stie " pescuiti cu ce vreti voi la salmonide, naturale sau artificiale, dar sa fiti pregatiti sa suportati si consecintele faptelor voastre.

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 02 Apr 2008, 10:43

attilaf scrie:
Cat despre aia cu "salaii sangerand ca un porc de craciun", cu degetele bagate pana in creierii stiucii...iarasi asta tine si de respectul fata de peste. Aia nu cred ca au facut ceva, ILEGAL ci doar ceva IMORAL. A se deosebi diferenta intre cei 2 termeni.
dar cica e pescari si aia :roll: saracu peste, asta ne caracterizeaza in ziua de azi, cruzimea :(

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 02 Apr 2008, 10:55

@ pastravarul 77

psssst ...liniste paseste usor sa nu deranjam musca aia mare care se invartea deasupra capului si de care tocmai "am uitat"... ca a umplut vre-o cateva pagini mari si late intr-un topic mai vechi. Daca iti e dor de el acceseaza:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0

pastravarul 77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pastravarul 77 » 02 Apr 2008, 12:03

Haloo nu am spus ca ai voe sa dai cu naturale la salmonide si nu incurajez pe nimeni sa o faca e alegerea fiecaruia daca esti prins asta e raspunz pentru faptele tale. Am spus ca Lipanul nu se prinde la RAMA. Cat despre tine KINGFISCHER (REGELE PESCAR) :P sa ne anunti si pe noi cand prinzi primul peste sau nu ai poze care merita vazute RUSINICA :lol: :lol: :lol: uite cine vorbeste.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Apr 2008, 12:19

daca mai vad atac la persoana, inchid topicul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 02 Apr 2008, 14:18

salut .
nu pescuiesc pastrav pentru ca in apele care le stiu au ramas aproape numai supozitoare si aia putini.
pescuiesc rapitor exclusiv la soft plastics ,e o vanatoare nebuna cu satisfactii mari .
sa promovezi pescuitul cu momeli naturale la salmonide mi se pare imbeciloid ,iti raschetezi apa in cateva partide .
singura metoda din occident cu care sunt partial deacord este
vairon-manie ,cel putin selecteaza exemplarele .
nu condamn pe nimeni ,sistemul ne-a format asa cum suntem .noi decidem daca gandim sau ingrosam hoarda de maimute .
servim patria!
walleye

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Apr 2008, 17:25

Fario_nebunu scrie:
dream_fishing scrie:nu e neaparat ca e pastrav, dar in poza mai apare si rima care ii iese din gura. Poza urmatoare cu lipan, peste despre care stim toti cit e de rar...si e clar prins prin aceeasi metoda :roll:
Prietene, care e problema ta? De ce te roade faptul ca pastravului ii iese o rama din gura? :lol: :lol: Ce ai fi vrut sa ii iasa? O cutie de bere? Un morcov? Nu e firesc sa fie ceva ce pastravul mananca? Rama, boistean, lacusta? Importanta nu e momeala la care l-a prins ci talia pestelui si echipamentul. Cat despre lipan luat la rama....ia-o ca pe o iluzie optica pt ca lipanul nu mananca never ever o rama. Stiu pentru ca am incercat....noroc ca pana la urma a sucombat de pofta la o mica lacusta!
Serpanel, tot pe-aici? :D
Daca tot ti s-a explicat (ca si cum n-ai fi stiut :!: ) ca e ilegal de ce tot bati toba cu lacuste si boisteni? Pune mana pe un cozma B(pattern boistean) sau un coun down si prinde cati pistruiati vrei.
problema ta este ca te afli pe rapitori.ro si nu la baboiu.ro, da?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns