Am spus-o foarte clar ca EXISTA animale inteligente, dar putine. Daca imi aduc bine aminte, am enumerat cateva.Opre.Ovidiu scrie:Adilucu, dupa tine doar omul poate fi inteligent ? Cam ce ai dori sa faca un caine ca sa poti afirma ca este inteligent raportat la specia din care face parte.
Ovidiu, inteligenta nu trebuie "raportata la specia din care face parte" un animal, ci la inteligenta prin definitie.
hai sa te mai intreb ceva. Ai vazut pe Discovery(sau Animal Planet) reportajul despre pestii "arcasi"? Pestii astia vad insecta pe o frunza sau o crenguta a unui pom de-asupra apei, se apropie de suprafata si "scuipa" in insecta cu un jet de apa. Aceasta cade pe apa iar iei o papa. Iti dai seama ca datorita refractiei luminii dintre celel doua medii (aerul si apa), ei trebuie sa calculeze unghiul sub care sa "scuipe". Ei bine, o fac cu cea mai mare precizie. Nu rateaza niciodata. Intrebare: este aceasta o dovada de inteligenta?
legat de caini...
stii ca mirosul dintre degetele de la picioarele omului este foarte asemanatoru cu cel degajat de o catea in calduri? Daca sunt cainii asa inteligenti, de ce vin ca prostii si te ling pe degete, ba mai mult, se urca pe picior(daca le permiti) si incep sa dea din fund?(exemple as putea sa-ti dau nenumarate, dar nu e locul potrivit aici)
apropo, am gasit si eu pe google citatul de Pete Tutea