Pestii - mai inteligenti decat par

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Ian 2005, 14:02

fratilor, inteligenta la animale e ceva foarte rar.
Cateva animale inteligente: urangutanul, elefantul, delfinul. Eu pe astea le stiu.

Nici macar cainele nu e animal inteligent. Si nici macar memorie nu are. Tot ce face, face bazat pe instinct si refelex conditionat, nu pe memorie.

Despre pesti, nu cred ca sunt inteligenti. Probabil, ca in cazul cainilor, de exemplu, dar la un nivel mai mic, cu timpul "invata" anumite chestii, adica isi formeaza niste reflexe conditionate(daca se pot numi asa).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 12 Ian 2005, 14:02

..cateodata da dovada de prostie incomensurabila, i se pune pata pe vecinul de pescuit (boul ala!!) si numai la el trage, asta nu-i prostie domnilor? si incapatzanare prosteasca..

Adelin
Moderator
Moderator

Re: Pestii - mai inteligenti decat par

Mesaj de Adelin » 12 Ian 2005, 17:02

Ovidius scrie:Citez dintr-o revista: " Imaginea pestelui
Exista dovezi ca pestii se bazeaza mult pe invatare. Cum credeti ca isi manifesta inteligenta pestele rapitor ?
Da, sunt intrutotul de acord cu Oprea, pestii au un IQ foarte ridicat, cred, dar nu sunt sigur, ca fac parte din "Clubul celor cu IQ peste 150".
Cum isi manifesta pestele rapitor inteligenta?...eu zic ca i se citeste pe fata. :shock:

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 12 Ian 2005, 18:53

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 13 Ian 2005, 14:44

adilucu scrie:Despre pesti, nu cred ca sunt inteligenti. Probabil, ca in cazul cainilor, de exemplu, dar la un nivel mai mic, cu timpul "invata" anumite chestii, adica isi formeaza niste reflexe conditionate(daca se pot numi asa).
Sincer, dupa multi ani pe balta cred ca gresesti. Nu trebuie neaparat articole prea savante (vezi unul din ultimele ALP) pt a inceta sa mai supraapreciezi specia umana. Am vazut atatea exemple de inteligenta animala, nu numai la pesti (desigur, nu cred ca un peste iti spune 2 + 5 = 7).

Pe de alta parte daca intrebi pe cineva care se ocupa cu functionarea creierului uman, de exemplu, poti avea surpriza sa iti spuna ca exista oameni cu inteligenta brici dar care nu stiu neaparat sa scrie sau sa iti spuna cat fac 2 + 2. Sa stii ca absolut tot ceea ce ai invatat tu de la nastere incoace se bazeaza tot pe reflexe conditionate.

Imi pare rau, dar trebuie sa te contrazic. Uita-te bine in jurul tau si vei vedea la animalele pe care le consideri total lipsite de inteligenta anumite comportamente mai umane decat te-ai astepta.
Teodor Buliga

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 13 Ian 2005, 15:04

Sunt de acord cu tine teddy. Normal ca inteligenta pestelui nu se compara cu alte tipuri de inteligenta dar asa cum fiecare dintre vietuitoare invata de-a lungul vietii lor, asa si pestele invata. Pai daca poate invata se datoreaza creierului nu datorita cozii. :D

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Ian 2005, 15:24

...si furnicili invata"de-a lungul vietii lor" o gramada de chestii noi, oare ptr. ca au antene, sau pt. ca au creier?! :roll: ....si libelulili si gandacili si mustili, oare sunt fiinte inteligente?....inseamna ca pana acum eu intepam viermusii in creier?! :cry:

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 13 Ian 2005, 15:49

Furnicile e chiar mai destepti decat crezi. Ce insectele e prosti crezi tu ?
Daca e mici si insignifiante pt. om nu inseamna ca nu gandesc.
Ca tu io bagi prin creier la viermus asta e, Tu e mai sadic. :D :D :D

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 13 Ian 2005, 16:06

Adelin(Arad) scrie:...si furnicili invata"de-a lungul vietii lor" o gramada de chestii noi, oare ptr. ca au antene, sau pt. ca au creier?! :roll: ....si libelulili si gandacili si mustili, oare sunt fiinte inteligente?....inseamna ca pana acum eu intepam viermusii in creier?! :cry:
Iti recomand o carte care se numeste "Parola antenelor incrucisate". Este rezumatul cercetarilor si experimentelor unor savanti mai putin increzuti, care au studiat o viata furnicile si societatea lor (mai bine organizata si cu reguli mai stricte decat cea umana). Citeste-o si dupa asta mai vorbim. Poate iti mai atenueaza putin din aroganta de specie suprainteligenta.[/b]
Teodor Buliga

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Ian 2005, 16:09

daca o amarata de bacterie se imunizeaza la antibiotice intru ciuda savantilor planetei, ce sa mai vorbim......

Scrie răspuns