Pentru cunoscatori rog sa ma ajute!!!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cipic
veteran
veteran

Pentru cunoscatori rog sa ma ajute!!!

Mesaj de cipic » 28 Ian 2012, 01:23

Aseara neavand ce face am zis sa fac putina curatenie in calculator si am sters pe langa filme,muzica,diverse programele etc etc ... am sters fratilor si toate pozele cu capturi si peisaje din calculator si chiar si din Recycle Bin!!! Senzatia a fost ca atunci cand te duci la pescuit umpli juvelnicul de peste si cand vrei sa pleci acasa constati ca nu mai ai nici un peste pentru ca acesta era rupt, la mine juvelnicul de cele mai multe ori a fost aparatul foto si mai apoi hard-disk-ul :lol:
Va dati seama ca primul gand a fost sa-mi pun streangul :cry: pentru ca erau peste 2500 de poze cu capturi si peisaje unele de acum 10-11 ani de cand prindeam prima marlita si o pozam cu o camera VGA!!!
Dar am zis ca daca tehnologia asta a avansat atat de mult trebuie sa se fi inventat si un program de recuperat datele sterse si am gasit unul pe un torrent laudat de toata lumea care se numeste Power Data Recovery!!! L-am instalat si spre surprinderea mea mi-a gasit toate fisierele sterse. Nu stiu cum sa spun dar ajunsesem de la agonie la extaz cand am vazut folderul sters in acest program parca castigasem la loto!!!
Am recuperat folderul dar cand am intrat sa vizionez pozele stupoare unele se vedeau iar la altele aparea urmatorul mesaj: "The source data format is not recognized"
Am reusit sa recuperez in jur de 200 de poze la restul primesc acest mesaj, am instalat o gramada de programe de vizualizat poze ACDSee, IrfanView,Picasa,FastStone Image Viewer etc etc crezand ca e din vina programului de vizualizat poze.

Am incercat sa gasesc programe pentru reparat poze dar nu am gasit nimic, oricat m-as pricepe la calculatoare ma simt depasit si de aceea rog pe cei care s-au confruntat cu asa ceva sa-mi spuna cum au rezolvat sau daca exista un IT-ist care frecventeaza forumul sa-mi dea o idee sau un nume de program!!!

De precizat ca dupa ce am sters folderul nu am mai downloadat nimic astfel incat sa nu deteriorez folderul sters care inca mai era pe hard dar nu se vedea, am incercat sa schimb denumirea pozelor ex: 123.jpg sau 123.jpeg dar degeaba chiar daca vede marimea exacta a pozei in proprietati numai formatul pozei nu-l vede iar programele de vizualizat nu-l recunosc!!!

Astept cu maxim interes raspunsurile voastre!!!

Va multumesc!!!

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 28 Ian 2012, 02:23

Imi pare rau sa aud asta. Am trecut si eu prin aceeasi situatie din cauza bolii SHIFT+DELETE care sterge iremediabil documentele. :?
Norocul meu a fost ca nu erau niste fisiere pe care tineam cu tot dinadinsul sa le pastrez...in fine.

Ideea este ca nu exista programe downloadabile care sa iti recupereze toate datele sterse complet, si chiar daca ti le recupereaza, o va face cu erori dupa cum ai si constatat.

Sugestia mea este, in functie de cat mult vrei pozele respective, sa apelezi la un centru specializat de recuperare a datelor, desi costa.
Oricum, pentru ce ai tu nevoie, poate ai noroc si scapi cu in jur de 100 de euroi. :roll:

Daca totusi, prin absurd, are cineva o solutie miraculoasa, o astept cu interes deosebit. :)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

cristi.pera
junior
junior

Mesaj de cristi.pera » 28 Ian 2012, 04:20

cauta functia system restore.o sa ai un calendar acolo cu niste date, si ii dai un restore pe o data dinainte de a sterge pozele.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 28 Ian 2012, 08:12

Nu mai puneti omul sa faca chestii care evident nu merg.
System restore-ul face cu totul altceva decat sa iti readuca tie la viata fisiere sterse complet.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 28 Ian 2012, 08:32

tune up e un program care aduce inapoi fisiere sterse
da are ceva conditii
incearca
daca il aveai in comp inainte de a sterge si daca ai activat chestia cu restore
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 28 Ian 2012, 08:39

Incearca cu astea

http://www.pcinspector.de/default.htm

http://www.piriform.com/recuva

Problema este sa nu le instalezi pe aceiasi partitie cu fisierele pe care vrei sa le recuperezi , cel mai bine pe un stick sau un hard extern

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Ian 2012, 08:48

si dupa toate astea, fie ca vei recupera fie ca nu, din cand in cand..fa-ti un back-up pe dvd-uri harduri externe..etc...

eu asa fac... sa le arat enpotilor ca in anii 2000 inca mai erau pesti
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 28 Ian 2012, 09:23

si dupa toate astea, fie ca vei recupera fie ca nu, din cand in cand..fa-ti un back-up pe dvd-uri harduri externe..etc...
adevarat grait-ai! mi-ai luat vorba din gura
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 28 Ian 2012, 09:40

si mai sunt site-uri unde poti stoca poze :)
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 28 Ian 2012, 09:55

http://www.scanwith.com/download/Recuva.htm
Cu Recuva poti recupera datele char si dupa formatarea HDD-ului si este si simplu de folosit.

Scrie răspuns