Pareri aparat foto digital

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sorinB
veteran
veteran

Pareri aparat foto digital

Mesaj de sorinB » 13 Iul 2010, 16:17

V-as ruga sa va expuneti parerile ( cei care stiu) despre aparatul asta, daca ar merita banii...
Nu imi trebuie ceva prea performant, doar pentru poze ocazionale, un peste, un peisaj...
Si ceva sfaturi daca aveti... :)

http://www.cel.ro/aparate-foto-digitale ... 0-black-l/

Multumesc, numa' bine.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Iul 2010, 16:25

pentru ceea ce ai nevoie e OK si mai ales ca si pret. cat sa il ai cu tine pe malul apei si sa pozezi cate ceva pare a fi destul de OK.

as avea doua precizari ...
- incearca sa iti iei un aparat care sa aibe ISO-ul de la 80 in sus (preferabil ar fi 50 dar nu cred ca gasesti in compacte).
- incearca sa iti iei un aparat care sa aibe Wide Angle ... nu stiu exact cum sa iti explic ... adica sa aibe distanta focala de la 27 sau 28 echivalentul unei camere de 35mm. asta te-ar ajuta mult de tot la peisaje pentru ca unghiul in care "vad" lentilele ar fi mai mare, deci ai putea incadra mai multe chestii intr-o fotografie.

numai bine ...

later edit : m-am uitat putin la preturi, si la pretul asta as zice ca nu gasesti ceva mai OK pe site-ul respectiv ... am vazut ca cele care au Wide Angle mai OK sar peste 400.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 13 Iul 2010, 16:54

La banii astia, in ciuda faptului ca-mi plac mie Olympusurile "miu" alea antisoc si antiapa, aparatul asta este "za best manii chen bai"

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 13 Iul 2010, 16:56

Mersi d4md3od,
la ce nu te pricepi, ca am vazut ca esti polivalent?... :)
Doar daca merita banii aia am vrut sa stiu, nu vreau sa ma arunc la scumpeturi...imi e de real folos opinia ta :wink:
Mi-a mai placut la Fuji asta ca inregistrarea video e cu sunet, altfel ai fi ca in " filmul mut" :D
Mai astept pareri inainte sa-l iau...

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 13 Iul 2010, 17:21

e super aparatul la pretul asta
dar cu peisajele mai putin
ar trebui sa aiba zoom 4 sau 5
cea ce ridica pretul cu mult
eu am sony si e ff ok
da la sony platesti 30% firma
dar face banii
la articolul electronica la aparate sunt inaintea la multi
singura lor problema e ca au blitzul slab pentru ce pot sa faca
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 13 Iul 2010, 17:23

sorine daca vrei ceva fain si sa ai ani multi ia sony
e exact sfatul pe care pot sa il dau pt tine
asa cum eu am ascultat sfatul tau cu speedmasterul
banii sunt ai tai da sfatul e gratis

stefi oprea
veteran
veteran

Mesaj de stefi oprea » 13 Iul 2010, 17:24

stii cand ai sa vezi diferenta
cand pui pozele pe comp si ai ecran mare
atunci vezi diferenta de claritate si detalii fata de aceleasi performante la alt aparat

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 13 Iul 2010, 17:37

Ai dreptate stefi, si eu gandesc la fel ca tine, mai bine ceva mai scump dar de calitate, numai ca aparatul asta il iau ptr. fiica mea, il vrea ptr. ca plecam in concediu la munte ( Sinaia) si ii place sa faca poze la absolut orice :D ( in special animale).
Fii sigur ca ptr. mine as fi ridicat putin stacheta...
Deocamdata cred ca il iau pe asta, vad cum se comporta si mai vedem... :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Iul 2010, 17:44

ideea e ca Fuji in materie de optica sunt destul de OK (mult peste alte firme de pe piata) dar nu stau tocmai OK cu procesarea. in multe cazuri tind sa bage putin cam prea multe culori "digitale" si sa mai nenoroceasca din detalii.

aparatul respectiv e relativ OK pentru iesirile in concediu si va face poze multumitoare pe timp de zi ... pe inserate si in lipsa unei lumini bune calitatea imaginii o sa aibe de suferit serios ... nu te astepta sa faca poze OK in incaperi sau la lumina artificiala ... o sa fie mai mult o loterie ...

cat despre firma sony de care pomenea stefi ... si cu ei e cam aceeasi poveste, de obicei optica e destul de buna dar in materie de procesare cam toate aparatele entry level de la ei nenorocesc mult de tot detaliile ... deisgur, aici pomenesc doar de entry level pentru ca ceea ce e mai sus ca si pret automat are alta calitate.

numai bine ...

ps : la unmoment dat chiar eram putin interesat de fotografie ... dar timpul s-a imputinat si interesul nu a mai avut loc de alte prioritati ...

pps : nu sunt sorine atat de polivalent crede-ma ... ideea e ca intervin doar in discutiile in care stiu cat de cat despre ce e vorba ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 13 Iul 2010, 19:49

Mie imi place Fuji. Au sensorul ala octogonal care permite un Dynamic range excelent. Cauta modelele cu sensor EXR daca poti

f100fd e excelent - a fost inlocuit fe f200exr. Modelele astea sunt intre cele mai bune compacte.

F31fd, de acum 5 ani e legendar. Nu exista nici astazi compact sare sa il bata la "low light sensitivity". ISO 3200 arata excelent pe aparatul asta.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

Scrie răspuns