Palma data cu piciorul romanilor.....in cazul Teo Peter:)

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 01 Feb 2006, 23:59

musKloiu scrie: eu sunt convins ca avocatii americani pot face intr-un proces ca negrul sa para alb ....nu contest asta......ce contest eu este faptul ca in tara NOASTRA un strain beat la volan omoara un roman si poate fi scos bazma curata tocmai de cei ce promoveaza cel mai mult valorile democratiei in lume........
Hai sa vedem situatii mai concrete (mai familiare noua) si apoi sa vedem daca putem generaliza ...

Sa luam bunaoara ciinele nostru din curte - foarte bun si vrednic pentru ca tine in afara curtii dusmanii, sperie hotii ... fugareste pisicile ... etc. Mai latra si la copiii care il atita - doar de aia e ciine. Ce te faci insa daca iti musca copilul ? (Doamne fereste !) Stai sa analizezi de ce a facut-o (daca o faci si pe asta) ... insa scapi de el ca sa iti protejezi familia (indiferent cit de motivat o fi fost gestul ciinelui). :idea: :!:

Poate comparatia era mai potrivita pentru pasiunea asta a noastra (de data recenta) pentru dreptate si adevar ... pentru anticoruptie. Care sunt notiuni a fel de relative (si nu atit relative ... cit limitate ca sfera de aplicare).
Dreptatea e relativa ... si depinde de cei carora li se aplica. :evil:
Desi oficial se pretinde altceva. :oops:

Toate astea pentru ca dreptatea o fac tot oamenii. Care sunt si produsul unei anume culturi, unor anumite mentalitati. Si gindeste-te cit de mult sunt induse in constiinta americanilor spiritul de solidaritate, mindria nationala, etc. Probabil acest mod de a manipula constiinta pubica la aduce mai multe beneficii decit deservicii ... asa incit si-au asumat astfel de riscuri.

Hai sa pun totusi alte intrebari (off-topic ?!?). :roll:
Un ciine (maidanez probabil ... insa n-are importanta daca ar fi altfel) omoara un om.
Asta pentru ca niste iresponsabili isi bat joc de banii colectati de la contribuabli. (Adica elibereaza ciinii colectati de autoritatea locala - desi prinderea si gazduirea lor a costat ... s-au "denunta" duritatea tratamentului aplicat animalelor - obligind primaria ca in loc sa stringa un numar cit mai mare de ciini sa le aplice celor capturati un tratament "de lux" reducind astfel efectul actiunilor la bugetul mic disponibil).
Platim niste impozite ca sa existe cineva in primarii care sa gestioneze problema, platim (din impozite si taxe) leafa unui primar - si nu ca sa ne fie sef ci ca sa munceasca pentru noi.

Si totusi un ciine a omorit un om. Exista undeva o familie de japonezi care asteapta ca statul roman sa gasesca vinovatul sau vinovatii.
Asa cum exista o familie de romani care asteapta ca statul american sa pedepseasca vinovatul.

Statul american nu a gasit vinovatia !
Statul roman va gasi ? (S-au macar va catadicsi sa reduca riscul acesta cu colti care ne pindeste peste tot pe strazi ?)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Feb 2006, 00:34

De vina in acest caz sunt autoritatile romane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu si-au dat deloc interesul pt. acest caz. Puteau aduna dovezi foarte clare pe care sa la aduca in sprijinul acuzarilor. Puteau aduce martori cheie: soferul taxi-ului, politisti de la rutiera, martori oculari, etc. Cine altcineva putea sa confirme prezenta lui Teo Peter in masina ma bine decat soferul de taxi? Si multe altele.
Deci, daca autoritatile romana s-ar fi zbatut cat de cat, americanul ar fi fost condamnat. Dar romanii s-au culcat pe-o ureche ca fac americanii investigatiile. Daca se prezentau cu probe clare si martori, nu cred ca americanii mai aveau loc de interpretari si comentarii.
Dar cum romanii nostrii sunt doar niste pupincuristi ordinari, lasi, fara onoare, etc etc, asta e rezultatul.
Si cu acordul acela prin care soldatii straini nu pot fi judecati in RO, o sa vedeti ce mai urmeaza... crime si violuri, care se vor finaliza la fel :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 02 Feb 2006, 00:48

Platim niste impozite ca sa existe cineva in primarii care sa gestioneze problema, platim (din impozite si taxe) leafa unui primar - si nu ca sa ne fie sef ci ca sa munceasca pentru noi.

Si totusi un ciine a omorit un om. Exista undeva o familie de japonezi care asteapta ca statul roman sa gasesca vinovatul sau vinovatii.
Asa cum exista o familie de romani care asteapta ca statul american sa pedepseasca vinovatul
Discutam de cazul Teo Peter ....asa dupa rationamentul tau(care nu zic ca este gresit) am putea spune:
Asa cum exista milioane de familii de romani care traiesc sub nivelul decent de trai si se asteapta sa fie pedepsit "vinovatul".....stii cum sta treaba cu impartirea responsabilitatilor? iti spun eu cum :cu cat sunt mai multi implicati cu atat este mai greu sa tragi pe cineva la raspundere...vina se "dilueaza".... in cazul Teo Peter tocmai nepedepsirea unui vinovat elocvent a atras atentia....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 02 Feb 2006, 01:45

nu cred ca e vorba de greseli ale autoritatilor Romane.pur si simplu li s-a spus "ciocu mic" .si cum sintem un neam "cu coloana vertebrala" :lol: barosanii prefera sa fie facuti incompetenti decit slugi.
daca nu am avea lamii cred ca multi ar suferi de greata
sper ca TEO PETER sa aibe parte de liniste si pace acolo unde e din pacate acum.

dorel

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 02 Feb 2006, 10:07

Ne meritam soarta. Pana una alta tampitii de americani fac ce vor pe unde vor iar noi ii pupam in c*r prin reprezentantii nostri. Uitati-va cu cata nonsalanta ii declara victime colaterale pe civilii omorati din gresala in Irak, Afganistan, etc, sa nu mai vorbim de masacrul din Kosovo! Si noi continuam sa le pupam partea dorsala! Cand am spus ca ma bucur ca le-au dat jos WTC toti amicii mi-au zis ca is nebun! Sincer imi pare rau ca au murit atatia oameni acolo, dar multi din ei au votat pentru trimiterea trupelor americane peste tot in lume! Regretul meu major e ca la 11 septembrie arabii nu au deturnat si un elicopter cu care sa clatine zdravan si statuia libertatii.
Mi-a placut Teo Peter, mi-a placut Comact-ul, si imi cer scuze ca o discutie despre Teo am transformat-o intr-un discurs antiamerican. Imi pare rau ca am avut dreptate, dar de la accident am spus ca jigodia americana nu o sa pateasca nimic. Nu am nici o treaba cu terorismul, nu simpatizez cauza palestiniana, nici gruparea lui Bin Laden, dar va spun cu mana pe inima: M-as bucura enorm ca cretinii de americani sa mai aiba parte de un 11 septembrie! Imi cer scuze pentru vehementa, dar sunt indignat si un pic baut! Daca postarea mea vi se pare aiurea va rog ignorati-o sau stergeti-o (vreun moderator mai treaz ca mine :) )

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Feb 2006, 10:28

dr.pike scrie: Daca postarea mea vi se pare aiurea va rog ignorati-o sau stergeti-o (vreun moderator mai treaz ca mine :) )
Unde gasesti moderator treaz la ora asta? Hac!
Pardon!

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 02 Feb 2006, 10:46

sfisitul asta era previzibil,nu incapea indoiala!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Feb 2006, 10:47

Cam rare momentele cind moderatorii sunt trezi. Hips ! :oops:

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Feb 2006, 10:58

dr.pike scrie:Cand am spus ca ma bucur ca le-au dat jos WTC toti amicii mi-au zis ca is nebun!
Parerea mea e ca tot ei le-au dat si pe alea jos. Asta mi-a tecut prin minte inca de atunci, de cind am vazut imaginile si nu cred ca am s-o mi-o schimb. Sa fim seriosi, "sa pierzi" mai multe avioane in spatiul aerian mi se pare total aiurea.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 02 Feb 2006, 11:21

Adi_ scrie:De vina in acest caz sunt autoritatile romane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dar cum romanii nostrii sunt doar niste pupincuristi ordinari, lasi, fara onoare, etc etc, asta e rezultatul.
.
Corect ai scris-dar ce credem noi,romanii ca exista dreptate???
Pai sa ne uitam la noi in curte si sa raspundem unor eventuale intrebari ale strainilor:
1.Cati ani de inchisoare a primit si EXECUTAT madam Paunescu care a omorat 3 persoane si a mai schilodit una(si fizic si psihic..)?
2.Cati ani..... sau daca s-a judecat procesul nepotului Tamarei??
3.Cati ani.....a primit Pascariu-banca pt omorul a 2 pers...etc..etc..
Mi-e greu ca roman sa scriu si sa ma simt tratat asa...dar cam astia suntem fratilor...din pacate.....

Scrie răspuns