Off-road topic :)

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 03 Iul 2008, 12:30

off-road -ul meu se numeste audi80 din 82 :wink: si va rog sa ma credeti ca pe unde l-am bagat unii cu "jeep" nu au vrut sa intre ca sa nu-si "raneasca" masina. De obicei dupa o tura pe aratura trebuie sa-i sudez una alta la evacuare, si am patit ca mi s-a smuls toba, dar nu-i bai. Sincer nu ma doare sa o bag prin tot felul de spini si gropane. E adevarat ca nu m-am riscat sa intru cu toroboantza pe drumuri nepietruite dupa ploaie sau prin balti, dar pana acum nu m-a lasat in drum; iar cand merg la pescuit asta conteaza sa am cu ce merge si cu ce ma intoarce acasa
p.s. visez sa-mi iau un ims si sa-i las doar caroseria originala; ce motor, directie sau suspensii ma sfatuiti sa-i pun, sau stiti masini modificate serios in genul asta? :)
daca nu era zambariciul din titlu nu postam aici:D

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 03 Iul 2008, 15:42

Legat de Suzuki, e ok. Costuri destul de mici de intretinere si diferentialul blocabil 100% spate e vis. E masina usoara, care nu ramane suspendata cu una-cu doua. Toto secretul e sa ai niste cauciucuri de noroi. Motorul - un clasic aspirat, fara sute de cai - gen VW - din 1,4 benzina Turbo, au scos nu mai putin de 170 de cai.

luci_t.
Esti din Arad, asa-i? Vezi ca era in piata unul de vanzare, in stare f.buna, si nu era la pret mare. Totusi, da un click aici, sa vorbesti cu baietii care au ca hobby asa ceva, precum la noi pescuitul:
http://www.arom461.ro/ si intra la sectiunea Bursa M.

Cat despre filtre, aici Romania, ca sa nu risti nimic la un motor diesel supracomprimat, tot la 5.oookm ar trebuisa schimbi filtrul de la admisie. O cunostinta NU a facut asta la un Passat 2oo3, si.. A scos 670 EUR pe un turbo nou+manopera. Si nu a umblat la fishing pe drumuri prafuite!

Stima!
8)
...... ><(((@> .......

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 03 Iul 2008, 21:39

Aci zic ca si Dragos: as prefera ca discutiile sa se axeze in topic numai la masini tot teren sau SUV.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 03 Iul 2008, 21:45

@Luci eu am un Aro M (IMS) si totul este original pe el iti garantez ca e destul de fiabil si te va multumi. Nu e nevoie sa il modifici.
Ar fi catva mici dezavantaje:
ia cam 20l %, dupa ce mergi pe off-road sau chiar pe drumuri amenajate dar cu gropi te dor salele si nu prea mere peste 60/ora..... dar in rest e super. I-am pus cauciucuri de tractor pe fata si pe spate (de alea in V).

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 04 Iul 2008, 15:29

@irod
merci de info.Consumul nu o sa ma prea dezvantajeze, ca va fi masina pt pescuit :lol:
Stiu un IMS care nu-i circulat de ~ 20de ani. Nu stiu daca asa era din fabrica dar, din amintirile mele, parbrizul este impartit pe mijloc. Acum daca o sa-l iau pe ala sigur aproape toate piesele vor trebui inlocuite si cum nu ma grabesc foarte tare o sa dureze ceva pana il pun pe sosea. Ma gandeam sa-i schimb transmisia, suspensiile, motorul cu piese luate de la ceva de afara. Problema e ca nu stiu ce model de off road s-ar potrivi la transplant. Prima data sa reusesc sa ma inteleg cu fiul fostului proprietar. Daca nu o sa caut altul in piata.
Si masina o sa o "inmatriculez" cu numere din alea galbene, locale. E suficient pt zona in care ma plimb eu la pescuit :wink:
Acum principala mea prioritate este casa si bineinteles sa fug cateva ore maine la pescuit :lol:

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 04 Iul 2008, 22:11

E greu sa modifici un IMS sa ii ramana si tractiunea integrala. Cunosc pe cineva care si-a pus motor de Mercedes Cobra de 3000 cmc, dar nu iese cu ea pe noroaie, ci trage remorca incarcata. Are doar tractiune spate. Si cutia si cardanul e Mercedes, si daca nu ma insel a umblat si la diferential, ca sa modifice rapoartele de transmisie pt.tractiune. Si bineinteles suportii de la motor au fost "custom made", plus cardan taiat si modificat..

Stima
8)
...... ><(((@> .......

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Iul 2008, 09:22

merci hunting, chestia cu motoare de mercedes o stiam. Stiu cine are motor in trei timpi pe el, de tractor fiat din anii 70.
Eu ma gandesc sa-i schimb absolut tot, si sa-i las doar doar caroseria si eventual sasiul originale. Am un prieten bun care e mare meserias la improvizatii auto. Tatal lui, d-zeu sa-l odihneasca, a fost cel mai bun mecanic auto pe care l-am cunoscut si-a facut singur masina, un ims cu tabla indoita manual, iar el ii calca pe urme.
Cand va fi sa fie vreau sa aiba tractiune integrala pt a ma folosi de el cum se cuvine la pescuit pe balti ca mi-e groaza sa merg kilometri pana ajung la locurile preferate de pescuit. Cand merg la spin nu-i o problema dar cand am si bagaj (nevasta :lol: ) trebuie sa car si scule de stationar :wink:

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 05 Iul 2008, 10:34

la cati Km schimbati de obicei uleiul si filtrul de ulei?
eu folosesc 5w-40.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Iul 2008, 10:50

stiu posesor de ims care il schimba asa ochiometric... cand incepe sa-si schimbe uleiul culoarea, face schimbul. Tu esti unul dintre norocosii la care functioneaza corect kilometrajul daca intrebi la cati kilometri sa schimbi uleiul. Acu uleiul folosit de tine la cati km e recomandat de producator sa-l schimbi? Daca e recomandat sa fie scimbat la 10000 tu fa schimbul pe la 8000. Eu asa procedez la masina mea :)

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 05 Iul 2008, 11:45

Mercedes G Klasse - e o masina beton . 8) E buna si de oras si de munte si de mare...

Scrie răspuns