Masinile noastre

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 02 Iul 2005, 17:18

Dacia mea RULZ!!!!!!!!!! :D :D :D am fost ieri cu tata la pescuit(adica l-am dus :D ) si pe o ploaie torentiala am luat-o pe un drum deala malos... se intorceau niste oameni (unu cu ford si unu cau o dacie papuc 4x4) da io am zis ca merge!!! si dupa 45 de minute s-au terminat cei 5km :D .A fost cea mai tare chestie pe care am facut-o cu masina !!! mergeam tot de-a latul pe drum(pe o parte fiind santz MARE).. si la sfarsit,faza tare: imi zice tata ca el nu s-ar fi bagat pe acolo nici in ruptu capului,ca era sigur ca tre sa cheme ceva tractor sa ne scoata... da asa avea pe cine da vina!!! :D

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 02 Iul 2005, 20:04

Cum Citroen sa fie singurele....Citroen o inventat suspensia hidraulica?..

Am un prieten care are Subaru Impreza 4x4 dotat cu asa ceva si nu au fost puse ulterior asa a comandato.Si cu Audi asta e pe bune faza,bine acuma poate nu toate din serie o au ...poate ii o dotare optionala....ma rog io am vazut cu ochii mei.Acest model este creat pt a merge pe orice drum dupa cum spune si denumirea deci nu cred ca o masina care are garda joasa pate mege pe drumuri de tara cu ditamai gropanele si se poate denumi "ALLROAD"....acest model urmareste combinarea dintre masina de teren si masina de oras inclusiv spatiul interior,posibilitatea de a parcurge drumuri de tate felurile,eleganta,confort,aspect dinamic, conditile oferite de o masina 'de oras'moderna ect...

Cu citroenu ii drep ca scoate tot timpul masini de serie dotate cu suspensii hidraulice dar nu inseamna ca alta marca nu poate scoate macar un model....mno ce sa zic dale un mail alora de la Citroen sai dea in judecata pe astia de la Audi.
Nu ii vina mea nu?

marcelm
junior
junior

Mesaj de marcelm » 03 Iul 2005, 12:03

george. scrie:am uitat sa zic ca in amortizoare introduce aer.Am impresia ca sunt si cu ulei si cu aer in aceleasi timp.
amortizoarele gaz+ulei au toate masinile. astea au menirea de a ridica comfortul. Sint pt. aceasi masina si numai cu ulei, cele "tari".

Stii ce inseamna GTI ?. Denumirea asta este doar show la masinile actuale.
O masina sport are complet alte caracteristici decit a ta. Este adevarat ca se poate modifica pt. a deveni sport, dar este un drum cam lung.
Sint firme aici care cu asta se ocupa. Le dai masina ta cum este si o primesti inapoi asa cum ai dorit-o plus nota de plata. Nu doresc sa jignesc pe nimeni dar masina ta nu are valoarea rotilor, sau al esapamentului in cazul ca ar fii sport.

marcelm
junior
junior

Mesaj de marcelm » 03 Iul 2005, 12:23

Rares.S scrie:Cum Citroen sa fie singurele....Citroen o inventat suspensia hidraulica?..

Am un prieten care are Subaru Impreza 4x4 dotat cu asa ceva si nu au fost puse ulterior asa a comandato.Si cu Audi asta e pe bune faza,bine acuma poate nu toate din serie o au ...poate ii o dotare optionala....ma rog io am vazut cu ochii mei.Acest model este creat pt a merge pe orice drum dupa cum spune si denumirea deci nu cred ca o masina care are garda joasa pate mege pe drumuri de tara cu ditamai gropanele si se poate denumi "ALLROAD"....acest model urmareste combinarea dintre masina de teren si masina de oras inclusiv spatiul interior,posibilitatea de a parcurge drumuri de tate felurile,eleganta,confort,aspect dinamic, conditile oferite de o masina 'de oras'moderna ect...

Cu citroenu ii drep ca scoate tot timpul masini de serie dotate cu suspensii hidraulice dar nu inseamna ca alta marca nu poate scoate macar un model....mno ce sa zic dale un mail alora de la Citroen sai dea in judecata pe astia de la Audi.
Nu ii vina mea nu?

Da, Citroen a inventat suspensia hidraulica, deci nu are arcuri, si dupa cum cunosc eu ei detin si patentul la chestia asta.

Si acuma la Audi. Nu stiu ce ai vazut tu cu ochii tai dar modelul ala de Audi la care ai pus acel link nici nu exista. Sa fabricat un prototip cu care au fost la un targ de masini din SUA si a fost prezentat ca fiind un SUV.
In germania se va numi Q7, va avea 500CP si va fii o masina de "trecere" intre Audi A6 si A8. Este bazat pe VW Tuareg. Stii internetul este bun dar sa ai ocazia sa le vezi in magazine sau la tirguri internationale si sa mai si faci cite o tura de proba cu ele este complet altceva. Ai priceput ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Iul 2005, 13:00

domnule marcelm, iata un citat de pe site-ul celor de la Audi:
The chassis and suspension of the Audi allroad quattro concept also offer genuine all-round qualities: Adaptive air suspension, a combination of air suspension and electronically controlled dampers, offers a perfect synthesis of dynamic handling and supreme suspension comfort. Variable ground clearance adjustable from 160 to 210 millimeters enables the Audi allroad quattro concept to take even rough terrain without problems.
deci, intr-adevar, suspenisa este ajustabila. Eu am vazut cu ochii mei cateva asemenea masini aici, in Timisoara. Asa ca, cu tot respectul sunteti putin in urma cu informatiile, dar tineti de o idee ca "orbu` de bata".

Pentru documentare, cititi aici si veti vedea ca are 4 nivele de setare a suspensiei, de la 5.6 inch (aprox. 14,22cm) pana la 8.2 inch (aprox. 20,82 cm).

Asa ca eu zic ca n-are rost sa o mai tot lungim cu aceasta masina. Ea exista si ARE SUSPENSIE AJUSTABILA.
The height-adjustable pneumatic suspension offers four settings, ranging from 5.6 inches of ground clearance for efficient high-speed travel and easy entry and exit to a maximum of 8.2 inches for low-speed travel on rugged terrain.
... daca intelegi ce vreau sa zic...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 03 Iul 2005, 16:13

Audi AllRoad Quatro exista de cativa ani pe piata, insa din pacate pretu' e cam mare, undeva peste 40.000 de euroi. Si are suspensia ajustabila, si chiar am vazut de cateva ori modelul, exiata o bucata si in Deva.

http://auto.rol.ro/2004/09/152040.htm

pe linku de mai sus pretul dat e chiar mai mare... 52.000 euroi

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 03 Iul 2005, 16:27

Probabil ca exista foarte multe masini pe piata dupa care as saliva, insa daca stau bine si ma gandesc, la bugetul actual chiar daca as primi o masina de 50.000 de euro, as tine-o in garaj si nu cred ca as avea bani sa o intretin. Asa ca deocamdata ma multumesc cu Dacia mea 1310, nu am deloc grija de ea si totusi inca nu m-a lasat in drum. Piesele sunt moca, insa la capitolul confort, nu cred ca exista cuvantul asta in dictionar cand a fost produsa. Cel mai mult cred ca m-ar satisface un Pick-up cu motor diesel. Nu sunt vitezo-maniac si cred ca un 120-140 km/h. ar fi suficient. Cat despre tinuta de drum, dupa ceva timp te obisnuiesti cu ea si sti exact cat sa ceri de la ea, doar nu o sa conduci un pick-up ca si cand ai fi la volanul unui Subaru Imperza WRX.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Iul 2005, 20:05

costi scrie:Audi AllRoad Quatro exista de cativa ani pe piata, insa din pacate pretu' e cam mare, undeva peste 40.000 de euroi. Si are suspensia ajustabila, si chiar am vazut de cateva ori modelul, exiata o bucata si in Deva.

http://auto.rol.ro/2004/09/152040.htm

pe linku de mai sus pretul dat e chiar mai mare... 52.000 euroi
da mai Costi, exista, dar unii nu au auzit de el.... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

george.
junior
junior

Mesaj de george. » 03 Iul 2005, 21:31

marcelm scrie: Nu doresc sa jignesc pe nimeni dar masina ta nu are valoarea rotilor, sau al esapamentului in cazul ca ar fii sport.

:lol: :lol: ok ok nu mai doresc sa continui pe tema asta

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 04 Iul 2005, 08:55

Hai c-ati dat-o-n balarii cu off-topicul...

In week-end fusei cu Papucu la pescuit... am zis sa incerc la Zadareni. Acolo e o panta pe care tre-sa o cobori, am intrat pe ea cu a doua si m-am dus la vale cu punetea spate derapand... :shock: cred ca imi trebuie un 4X4!!! Chestia e ca plouase, pe jos era ud, mai era si iarba... m-am dus sanie!
E fain Papucul, merge pe tot felul de hartoape, merge pe teren accidentat, da cand vine vorba de ploaie si umezeala - atunci trebe atentie maaaare!

Scrie răspuns