Izolatie fonica?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Izolatie fonica?

Mesaj de Ionut the carp » 24 Dec 2007, 20:23

sal'tare

de ceva vreme am niste vecini troblogiti care imi apar la usa....ba cu o lustra cazuta, ba cu o bucata de glet desprinsa de pe perete...ba cu nush io cate si mai cate lucruri distruse:)) cica din cauza mea ca ascult muzica prea tare :? :evil: mha nene, am niste jafuri de boxe si un stift de amplificator si la asta fac gura :evil: da las ca io i'am iertat si in spiritul craciunului le'am oferit cate un tubuletz de picatura sa'si repare ce'si mai strica ei prin casa :D

intrebarea mea este: cum pot izola fonic o camera? materiale? eventual un site? nu de alta dar la chiosc nu mai are picatura :)

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 24 Dec 2007, 20:38

poti sa incepi de aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Soundproofing

eu cred ca e mai eficient sa faci un contract de achzitie volum cu aia de la picatura sau si mai bine, sa o lasi mai moale cu volumu :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 24 Dec 2007, 20:47

Cit scot "jafurile de boxe si stiftul de amplificator" ?
In vatzi normali daca se poate, nu vatzi chinezesti de genul pmpo.

Daca ai subvufer poti sa incepi in prima faza sa-l ridici de pe podea.
In a2a sa pui un covor daca nu-l ai.
In a3a sa dai volumul mai mic.

Oricum, cea mai buna solutie si ieftina e sa-ti cumperi casti audio. :P
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 24 Dec 2007, 21:09

in watt....chestia stam cam asa...2 incinte de podea de 100w...2 surround de 30w bucata si un center de 30w... amplificatoru' duce 2*40+3*10...adica un total de 110w.... :? ma intreb daca imi iau un amplificator mai mare ce reaq fac? :evil: ii scot din casa? :lol: subwoofer n'am...am considerat ca inca nu este nevoie :lol:

cat despre volum... el altfel nu pot asculta muzica...pur si simplu :lol: iar castile audio...cum iti mai simti tu corpul tremurand cand ii da play armin van burren? :lol:

btw la vara ma mut si se schimba cu totul ecuatia ptr ca ma mut la curte :D :twisted: ma gandeam la o solutie sa scap de nebuni:)) sau ei de nebun depinde de unghiul din care privesti problema :) eu nu le'am zis nimic cand mi'au inundat casa...sau cand au lovit masina...sau multe altele, ca deh, asta e :lol: :twisted:

numai bine si fir incins!
CRACIUN FERICIT!

pupu
veteran
veteran

izolatie

Mesaj de pupu » 24 Dec 2007, 22:43

Cel mai simplu este cu draperii , altfel te costa prea mult.

Numai bine...

Ionut the carp
veteran
veteran

Re: izolatie

Mesaj de Ionut the carp » 24 Dec 2007, 22:52

pupu scrie:Cel mai simplu este cu draperii , altfel te costa prea mult.

Numai bine...

poti detalia putin? :)

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 24 Dec 2007, 23:13

Cofraje de oua lipite unu langa altu si vopsite. Asa era cabinetu fonic de franceza din scoala generala. Poate intre timp au aparut materiale noi, da astea sigur sunt eficiente. :wink: Zic si io.... :lol: Daca iti place si omleta, te-ai scos! :lol1:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 24 Dec 2007, 23:15

dan bobei scrie:Cofraje de oua lipite unu langa altu si vopsite. Asa era cabinetu fonic de franceza din scoala generala. Poate intre timp au aparut materiale noi, da astea sigur sunt eficiente. :wink: Zic si io.... :lol: Daca iti place si omleta, te-ai scos! :lol1:

nu'i rea ideea:)) o sa am o casa trendy-funky!:))

pupu
veteran
veteran

IZOLATIE

Mesaj de pupu » 24 Dec 2007, 23:22

Eu am incercat mai multe tipuri de materiale pentru camerele surde si printre cele mai ieftine si bune sunt stuful si materialele din care se fac draperiile (plusul). Este o chestie destul de simpla , iti imbraci peretii in draperii sau faci niste panouri acustice ,dar ar trebuii sa ai o camera speciala pentru auditii caci in sufragerie nu prea merge ,daca vrei sa vezi ce inseamna o camera surda poate ai timp si iti arat camera surda unde imi testez eu incintele pe care le construiesc .

Numai bine...

Ionut the carp
veteran
veteran

Re: IZOLATIE

Mesaj de Ionut the carp » 24 Dec 2007, 23:24

pupu scrie:Eu am incercat mai multe tipuri de materiale pentru camerele surde si printre cele mai ieftine si bune sunt stuful si materialele din care se fac draperiile (plusul). Este o chestie destul de simpla , iti imbraci peretii in draperii sau faci niste panouri acustice ,dar ar trebuii sa ai o camera speciala pentru auditii caci in sufragerie nu prea merge ,daca vrei sa vezi ce inseamna o camera surda poate ai timp si iti arat camera surda unde imi testez eu incintele pe care le construiesc .

Numai bine...

esti din bucuresti? daca da, poate dupa revelion iti fac o vizita:)

Scrie răspuns