Intrebare Casa Din lemn

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan alexandru
utilizator nou
utilizator nou

Re: Intrebare Casa Din lemn

Mesaj de dan alexandru » 14 Mai 2013, 14:17

Salut!

Pretul la care am construit eu de de 120euro la rosu si 350euro la cheie.
Principiul e simplu: lemn cu umiditate sub 15%, prelucrare corecta, tratament antiseptic, antifungicid si ignifug, conectori multicui si firma cu utilaje moderne. In acest fel durata de viata a unei case de lemn este la fel de lunga ca a unei case din caramida.
Am 5 ani de cand locuiesc intr-o casa pe structura de lemn(45x150, dublu strat de vata minerala, placat cu OSB, si polistiren de fatada de 10cm).
Inca nu am avut nici o problema cu casa, ci din contra, pana acum, numai beneficii. Vara e racoare, iarna se mentine caldura fara sa dau centrala termica mai mult de 40-45 grade, tot respectul pentru acest tip de constructie.
Daca as reveni vreodata la caramida...niciodata. Am citit intr-un studiu ca acest tip de perete are coeficientul termic al unui perete de caramida de 1.5m grosime.
Casa de lemn e un must have pentru oricine se gandeste sa isi faca un nou camin, dar trebuie facuta corect.
Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca eu cu aceasta firma am lucrat si nu m-au dezamagit: http://sinaigroup.ro/
Mai departe e decizia fiecaruia cu cine isi face casa.
O zi frumoasa!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Mai 2013, 17:46

Radule, hai pana la Aiud si iti arat o casa aproape finalizata din lemn ,OSB si restul ...Este a unui amic si am vazut-o de la sapaturi . Structura a facut-o o firma din Bucuresti ,iar restul cumnatul meu care se ocupa de constructii . Este adevarat ca omul a bagat bani seriosi ,dar si-a facut buncar nu casa! Eu zic ca in 50 de ani va fi ca si in prima zi!
O seara placuta.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

doru9644
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doru9644 » 14 Mai 2013, 22:42

lemul este tratat asa cum trebue dar trebue sa stii de unde sa il ei din saracia asta de tara! 3 ani am ridicat case gen parter un etaj plus mansarda locuibila cu 4 baieti care au muncit doar pe asa ceva in norvegia! case de la 90 m2 la 400m2 amprenta! costul la rosu chiar este cu 30% mai eftin decit oricare alt material , case ridicate pe grinzi de 7 /22 dublate! izolatia interioara in doua straturi cu vata minerala cu aerisire face totul pina la rigips in interior ! nu sa plins nimeni in 8 ani ! doar ca am crscut in betoane si asa trebue , total gresit! un lemn bun face cit toate betoanele turnate la ,galeata,! atentie , lemnul , oricit de uscat ar fi , lucreaza, ! nu ridicarea casei in fond este costul , ci finisajele interioare, care pot duce si la 300% din ridicarea casei! :wink: , lemnul care trebue cu cuiul care trebue , nu facut sita de cuie,este real mai stabil, compact si mai elasic ca si betonul! :wink: Doar suntem o tara de meseriasi ce dracu .

fisherman1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fisherman1 » 04 Iun 2013, 21:13

Am avut si eu de-a face cu ceva case de caramida si zidarie, betoane clasice, pe alocuri si cu cele de lemn desi mai putin, dupa optiunea clientului deci. Le-am analizat de la desenul gropii pe pamant ptr fundatie pana la alegerea lavabilei de interior. Discutia cred ca e una simpla, sau o putem simplifica fara a cadea in capcana generalizarilor. E putin gresit sa spunem ultimativ ca ba lemnul e mai bun ba betonul mai durabil, exista adevaruri si de o parte si de alta.

Esenta mi se pare alta, si anume calitatea lucrarii si ajungi tot la bani ca vrei sau nu din pacate. O casa de lemn facuta ca la carte cu respectarea tehnologiei si etapelor de lucru nu este neaparat ieftina, iese aproape de costurile unei case de zidarie clasica , caramida , bca etc. Daca vrem scurtaturi si ieftineli le putem avea dar nu trebuie sa ne pacalim singuri. La cheie o casa de lemn de 100 mp o poti face si cu 25.000 euro dar si cu 70.000 euro si e tot casa de lemn, dar una e una, iar alta e altceva. Din cauza asta m-as feri de generalizari , casele de lemn sunt asa si asa ... nu e corect fata de nimeni, nu pacalim pe nimeni decat pe noi. Evident ca cea de 25 de mii dupa 10-15 ani de folosinta isi va arata hibele care necesita alti bani ptr a le corecta. Cea mai scumpa trece altfel prin testul timpului, mai putin afectata. Nu exista case de lemn 15 mii de euro pe care sa le lasi mostenire copiilor, alea se numesc rulote :). Desi nu mi-a placut sa recunosc prea tare, o casa de zidarie clasica ramane o optiune mai inteleapta si cu care nu ai surprize neplacute pe termen lung. O casa de lemn e tentanta, pare accesibila, se face mult marketing agresiv pe tema asta dar ... fiecare alege cum considera mai bine ptr el si planurile lui de viitor.

doru9644
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doru9644 » 05 Iun 2013, 22:07

foarte corect expus punctual de vedere ,lemnul dupa minim 10 ani incepi sa ,reglezi, la el iar dupa cel mult 50 il schimbi cu totul , de , efect sa nu te ploua, pe bucata ta de pamint este rapid si bine ca bani fara ,marmura naturala, in timp 20 _40 de ani , depinde de partidul de guvernare cum o rebilitezi. mostenire nu prea se poate ca si casa ,decit de birne.

Scrie răspuns