Ingineri vs. Economisti

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

mai buni inginerii

mai buni economistii
5
23%
toti o apa s-un pamint...
17
77%

Voturi totale: 22

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 02 Aug 2005, 11:00

ce confuzie, nene? contabilu-i contabil si gata. aaaa, ca-i place sa-i spuna lumea "economist" asta-i alta treaba. da' de cozoroc si manecutze tot nu scapa. :lol:

inginerii (nu sunt toti la acelasi nivel, i-adevarat) de bine de rau se pricep la chestii tehnice conexe (deci poa' sa fie si metalurg si mecanic si navalist si agricultor, exista capitole comune de bun simt tehnic care le permit intr-o anumita masura sa se "descurce") si daca sunt si interesati sa invetze lucruri noi, e Ok.

trezorierii, acesti cascadori intre contabili. :shock:

esti... , si contabil, si nu stii nici meserie???? :lol:
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 11:08

piticu scrie:inginerii (nu sunt toti la acelasi nivel, i-adevarat) de bine de rau se pricep la chestii tehnice conexe (deci poa' sa fie si metalurg si mecanic si navalist si agricultor, exista capitole comune de bun simt tehnic care le permit intr-o anumita masura sa se "descurce") si daca sunt si interesati sa invetze lucruri noi, e Ok.

trezorierii, acesti cascadori intre contabili. :shock:
chestii tehnice conexe...........conexe la ce??? :D
asta cu si metalurg si mecanic si navalist si agricultor ( ai uitat textilist :D ...de ce oare?) ...adica va pricepeti la de toate si nimic concret
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 02 Aug 2005, 11:30

Piticu, am o mare rugaminte: tocmai mi s-a stricat mulineta de spinning. As dori sa ti-o trimit, ca sa faci 2 mulinete noi din ea. Am auzit ca inginerii astia multilateral dezvoltati sunt in stare de orice. Ma ajuti?
P.S. Nu doresc sa primesc tamburii umpluti cu cablu.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Aug 2005, 11:37

as dori sa ve prezint o poza relevanta

Few engineers having a wild party

Imagine

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 02 Aug 2005, 11:41

Daca te referi la trecut, este clara suprematia inginerilor asupra economistilor-acestia intr-un sistem al economiei centralizate raminind fara piine.
Era o treaba reglata inca de la nivelul facultatilor, cind bataia pt. tot ce tinea de Politehnica era mare, pe cind la economisti...
In prezent s-a intors macazul, facultatile economice fiind la moda, bataia e acolo.Cred ca un inginer(stagiar) in ziua de azi cam moare de foame daca vrea sa-si practice meseria.
Totusi Piticu faci confuzie intre economisti si contabili, aia pe care i-ai descris sint contabili.
Se intelege din postul meu ca sint economist :D :twisted: , insa o realitate a zilelor noastre este ca degeaba face un inginer un produs bun daca nu are cine sa-l vinda.Si aici intervenim noi :twisted: :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Aug 2005, 11:49

danr scrie:as dori sa ve prezint o poza relevanta

Few engineers having a wild party

Imagine

:lol: Hai lasa-ma ma mor de ras...
pai tata, sa caut si eu cateva poze cu ingineri care tin petreceri salbatice :)
Sa vezi acolo.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 02 Aug 2005, 11:53

Sorin scrie: asta cu si metalurg si mecanic si navalist si agricultor ( ai uitat textilist :D ...de ce oare?) ...adica va pricepeti la de toate si nimic concret
hehehe textilele-s una, confectiile alta - nici nu ma asteptam sa faci diferentza da' e totusi hilar ca nu po' s-o faci... :lol:

@ remus: nu.

In curind: pe Viasat Explorer: Contabil la banca: Living on the edge. uimitoarele aventuri ale unui contabil prins in jungla marelui oras: incredibile schimbari de conturi, transpiratie oprita-n cozoroc, adrenalina in excel si pericol in biblioraft! Faxul ucigas si contabilitatea de underground...
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 12:18

hai zii ca-s curios : care-i diferenta dintre textilist si confectzioner?
banuiesc ca ,,,,,confectzoneru confectioneaza si textilistu textileste nu?
:D
bine uite un compromis : inginer tzolist :D

Acu daca ma gandesc bine, pe langa inutilitatea vadita a meseriei de textilist ( imbraci femeile ca sa le dai de lucru la altii sa le dezbrace) cred ca e si foarte ''chalenging'' :D :
- Marioaroooo , ...( asta e confectionera sefa) ......mai avem pe linie bluzitze cu 2 pense si fermoar la spate? :D .....ia retuseaza te rog minijupele alea in closh ca sunt prea largi....
- Rodico, ...( asta e cusatoreasa de 30 de ani vechime) ....ia draga cupele alea nr 4 din depozit ca nu au materiale in sectie si stau hamurile neterminate :D
pescuiasca si el va

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 02 Aug 2005, 12:23

horacleus scrie:Daca te referi la trecut, este clara suprematia inginerilor asupra economistilor-acestia intr-un sistem al economiei centralizate raminind fara piine.
Era o treaba reglata inca de la nivelul facultatilor, cind bataia pt. tot ce tinea de Politehnica era mare, pe cind la economisti...
In prezent s-a intors macazul, facultatile economice fiind la moda, bataia e acolo.Cred ca un inginer(stagiar) in ziua de azi cam moare de foame daca vrea sa-si practice meseria.
Totusi Piticu faci confuzie intre economisti si contabili, aia pe care i-ai descris sint contabili.
Se intelege din postul meu ca sint economist :D :twisted: , insa o realitate a zilelor noastre este ca degeaba face un inginer un produs bun daca nu are cine sa-l vinda.Si aici intervenim noi :twisted: :lol:
daca imi aduc bine aminte, nimeni nu era fara paine, pe toti ii angaja, ca era obligatoriu sa aibe serviciu. contabil sau inginer, uneori si fara sa faca nimic la serviciu... intradevar, miliarde de ingineri, ca asa i se nazarise lui ceausescu, sa industrializeze la maxim...
avea CTP o vorba in "Vremea manzului sec" - citez aproximativ "...daca te duci seara in fata unui bloc si strigi "Dom' inginer !" se deschid jumatate din geamuri..."

nu e asta singura anomalie creata de comunisti.

in al doilea rind te contrazic, nu facultatile economice sunt "la moda" ci facultatile sociologice sau de drept - nu cred sa fie vreo fufa fotomodel (blank sau nu) sa nu fi terminat "dreptul"...

faptul ca se indreapta mai multi spre economic decit spre tehnic este o consecinta a vremurilor in care traim: mai mult comert decit productie.
cred ca exista studii sociologice pe tema asta.

nu ponderea e relevanta intrucit cifrele de scolarizare sunt umflate din motive pecuniare (de bani e vorba adica, sorine... :lol: )

in al treilea rind daca un inginer coordoneaza realizarea unui produs bun, intr-adevar exista 4-5 contabili care sa-si traga si ei seva din asta :lol: :lol: :lol:

daca asta e de ris sau de plins conteaza mai putin, important cred eu ca ar fi sa avem o economie sanatoasa si nu una in care, cum ai spus tu, "un inginer(stagiar) in ziua de azi cam moare de foame daca vrea sa-si practice meseria."

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 12:39

Mda ....nu vrei sa ne spui care e diferenta intre confrectioner si textilist....asta ma duce cu gandu la un banc mai vechi da bun...

'' care e asemanarea dintre un inginer si un caine?''
amandoi au privirea inteligenta da au dificultati de exprimare'' :D
pescuiasca si el va

Scrie răspuns