horacleus scrie:Daca te referi la trecut, este clara suprematia inginerilor asupra economistilor-acestia intr-un sistem al economiei centralizate raminind fara piine.
Era o treaba reglata inca de la nivelul facultatilor, cind bataia pt. tot ce tinea de Politehnica era mare, pe cind la economisti...
In prezent s-a intors macazul, facultatile economice fiind la moda, bataia e acolo.Cred ca un inginer(stagiar) in ziua de azi cam moare de foame daca vrea sa-si practice meseria.
Totusi Piticu faci confuzie intre economisti si contabili, aia pe care i-ai descris sint contabili.
Se intelege din postul meu ca sint economist

, insa o realitate a zilelor noastre este ca degeaba face un inginer un produs bun daca nu are cine sa-l vinda.Si aici intervenim noi

daca imi aduc bine aminte, nimeni nu era fara paine, pe toti ii angaja, ca era obligatoriu sa aibe serviciu. contabil sau inginer, uneori si fara sa faca nimic la serviciu... intradevar, miliarde de ingineri, ca asa i se nazarise lui ceausescu, sa industrializeze la maxim...
avea CTP o vorba in "Vremea manzului sec" - citez aproximativ "...daca te duci seara in fata unui bloc si strigi "
Dom' inginer !" se deschid jumatate din geamuri..."
nu e asta singura anomalie creata de comunisti.
in al doilea rind te contrazic, nu facultatile economice sunt "la moda" ci facultatile sociologice sau de drept - nu cred sa fie vreo fufa fotomodel (blank sau nu) sa nu fi terminat "dreptul"...
faptul ca se indreapta mai multi spre economic decit spre tehnic este o consecinta a vremurilor in care traim: mai mult comert decit productie.
cred ca exista studii sociologice pe tema asta.
nu ponderea e relevanta intrucit cifrele de scolarizare sunt umflate din motive pecuniare (de bani e vorba adica, sorine...

)
in al treilea rind daca un inginer coordoneaza realizarea unui produs bun, intr-adevar exista 4-5 contabili care sa-si traga si ei seva din asta
daca asta e de ris sau de plins conteaza mai putin, important cred eu ca ar fi sa avem o economie sanatoasa si nu una in care, cum ai spus tu, "un inginer(stagiar) in ziua de azi cam moare de foame daca vrea sa-si practice meseria."
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976